WILD_A: no, že je to naprogramovaný v C by ani tak nevadilo, to cítili potřebu všichni, nějak to zrychlit. problém je, že je to úmyslně naprogramované aby to běhalo jen pod Linuxem,to by mi jako linuxákovi teda taky nemuselo vadit... ale to binární logování nechápu ani já. a celkově ta kritika vypadá rozumná (http server uvnitř initu? to nestačí ten, co je v kernelu? :-), hlavně teda init slinkovaný dynamicky s dalšími knihovnami - hmm, no teda nevím
zas na tom notebooku nějak nepociťuju, že by to přinášelo nějaké problémy, takže nevím. pro lidi, pro které byl důležitý pocit (podotýkám, že to byl právě jen pocit), že chápou, jak věci fungujou "uvnitř"... no, zase je možné, že to rozbilo nějaké letité triky, jak něco schovat ve změnit init scriptů nebo jak udělat nějaký démon fakticky neukončitelný, unix je popravdě hrozná jungle.
fakticky je možné, že ze stejného důvodu, z jakého to nějaké lidi nasralo, to získalo podporu v komunitě Debianu ... těžko říct. já to mám na desktopu, na rozinstalovaném mailserveru se unstable instalace kousla, takže tam bude stable (ze kterého se ale upgrade na systém ze systemd jeví téměř nemožně)
no, aspoň si generace co vyrostla na tradičním Linuxu zažije něco, jako když nám sebrali MS-DOS a nutili nás přejít buď na okna (nebo v mém případě právě na Linux) - jinými slovy, je to šikana adminů, což jsou ale právě lidi, kteří jsou běžně ze své pozice sami zvyklí někoho šikanovat, takže se jim ta karma trochu vrátí