• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: .. zatímco obliba čistého assembleru roste, srsly? :-)
    VITEX
    VITEX --- ---
    Programovací jazyk C má nejnižší oblíbenost v TIOBE za posledních 15 let - Root.cz
    http://www.root.cz/zpravicky/programovaci-jazyk-c-ma-nejnizsi-skore-v-tiobe-za-poslednich-15-let/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    XCHAOS: :) Ok
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    UETOYO: klid... v té debatě to právě dost zpochybňují/rozporují, někteří i celkem vtipně :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JANFROG: on to ale není vtip, to je to nejhorší... mě to tu někdo do mého makrojazyka právě navrhoval, ať rekurzivní rebalancovací funkci posílám delta pointerů začátku a klíče jako integer... já to nejdřív nechápal, ale po letech se mi rozsvítilo.

everything is integer (unless stream of bytes :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    XCHAOS: Ted jsem se fakt zasmal...ale ti, co to pak dostanou na talir se asi smat nebudou :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mohli bychom na youtube začít točit show "programujeme v C s Babicou"? :-) když nemáš pointer, vraž tam integer? :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ALMAD: Severan jako severan.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ...a kdyz nemas Torvaldse, tak tam dej Lerdorfa, vono ti taky vznikne neco v Ccku, takze je to vlastne stejny ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ??
    KILLUA
    KILLUA --- ---
    Pokud se bavíme o tvůrci PHP tak má hodně rozumné názory co si tak občas čtu a že nejde pro ostré slovo daleko je taky dobře, když se mu snažej radit nějaká jelita o jeho vlastním jazyku.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ISTEVE: Ztráta goodwill myslím pana Torvaldse nikdy moc netankovala ;)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Uprimne, v dnesni dobe resit code style tim ze se napise email at nekdo dela neco je zbytecna picovina, ztrata casu, a ztrata goodwill. Pokud ma clovek autoritu definovat jakej code style by se mel pouzivat v projektu, tak at se to proste automatizuje pres clang-format.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    UETOYO: ...kromě možnosti
    #if 0
    #endif
    kterou doporučují v diskuzi na Slashdotu :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: Intrerpretuju to tak, ze pouzival jeden styl komentaru dvacet let, a uz ho dlouho sralo, ze v net/ pouzivaji jinej, a ted uz to fakt muselo ven.
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    XCHAOS: Zrovna styl komentářů toho o jazyku tedy moc neříká.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    nj, kdo nemá jazyk s dostatečnou úrovní abstrakce, začne řešit píčoviny...
    Linus Torvalds In Sweary Rant About Punctuation In Kernel Comments - Slashdot
    https://developers.slashdot.org/...inus-torvalds-in-sweary-rant-about-punctuation-in-kernel-comments
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam