• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANSpeed-dating srazy v Praze - lidi, terminy a mista, proste organizacni klub
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    ALEF: imho jo, ať to není uspěchaný...
    ALEF
    ALEF --- ---
    vidim, ze vsichni napjate cekaji na ten prvni sraz 21.2. a z toho napeti ani nediskutuji, tak co kdybysme to tu zase ozivili, tak tu mam takovou otazku do plena, myslite, ze mezi jednotlivymi 6-minutovymi koly rozhovoru maji byt prestavky na drink? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALEF
    ALEF --- ---
    byl jsem upozornen, ze jsem zapomnel aktualizovat zahlavi, takze sraz 21.2.2008 je uz plny jak pro holky, tak pro kluky! :)
    ALEF
    ALEF --- ---
    XCHAOS: tak jak se rozviji ten tvuj projekt "srazu bez pravidel", kolik lidi se ti uz prihlasilo? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak nakonec jsem tam vyvěsil 7 pravidel, ne dvě - ale pořád bez organizátora. tohle mě napadlo ohledně věku, možná by to zaujalo i vás:

řešil bych věk (min. u mužů): tzn. měl by být v rámci jedné skupiny vždycky plus mínus v nějakém rozmezí (ideálně by si každý řekl kolik mu je, a vyhlásilo by se vždý rozpětí a průměrný věku na daném srazu... přímo natvrdo omezení bych nedával - jenom možnost se odhlásit ze srazu, kam má člověk pocit, že by nezapadl). (možná by to šlo prostě řešit nějakým zápisem věku (+ muž/žena) jednotlivých ID tady na nástěnku ? co takhle to udělat galantně: kdo uvede věk, dává tím najevo, že je muž ? už žen jde o diskrétní údaj. pokud jim přiznaný věk mužů na příští schůzce nesedne, odhlásí se.

samozřejmě, rozdíl je ten, že tenhle klub je veřejný, a údaje se zasílají organizátorovi, zatímco u nás je to privátní klub, kde tyhle údaje na sebe můžeme chtít prozradit (tedy - pokud chceme přijít napříští sraz). přejmenováno na [ rande v partě (teoreticky: sex se třetí osůbkou, v praxi: zajdeme na dvě deci) privátni klub, žádost o pozvánku do klubu ]

(napadlo vás, že seznamky jsou vlastně strašně brutální nástroje ? že vlastně tahají z lidí - a zejména z žen - informace, které na sebe ani třeba nechtějí prozrazovat ? vlastně to úplně kazí jakoukoliv šanci na romantiku, na "přeskočení jiskry"... přitom to, že se někdo chce seznamovat nějak hladce a bez trapasů ještě neznamená, že nemůže být i tak trochu romantik...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALEF: já jsem spíš takový teoretik... jak jsem psal jinde, anarchistický teoretik by měl být nejmenší autoritou v daném oboru... a to v případě randění beze zbytku splňuju... :-)
    ALEF
    ALEF --- ---
    XCHAOS: tvuj navrh je hodne zajimavej a jsem rad, ze jsi tak aktivni, ze hned organizujes takovy "sraz bez pravidel", dej nam potom vedet, jaky o to byl zajem, myslim ze to tady bude zajimat spoustu lidi... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jako mě přijde, že by něco podobného vlastně mohlo fungovat i bez těch organizátorů. prostě by se (třeba tady na NYXu) domluvilo 2x6 id, které se třeba navzájem od vidění neznají, a jinak vůči sobě nechovají ani sympatie, ani antipatie. no a prostě by se sešli, bez nějakých organizátorů a ceremonií okolo, a přesně tímhle stylem, +/- stejně dlouho každá holka s každým klukem, by spolu kecali, prostřídali by se, a na závěr by si vyměnili "vizitky" - přičemž to by mohl být přeložený kousek papíru, na kterém by mohlo být napsané cokoliv - od úplného kontaktu (např. telefoního čísla, e-mailu, křestího jména) přes zase jenom to NYX id (prostě "můžeme někdy zase nezávazně pokecat, ale na víc to nevidím"), až třeba jen po smajlík nebo nápis sorry...

můj návrh vytváří trochu jiný model, než ten, který zahrnuje organizátory a utajení toho, kteří z těch kterým jsme řekli ne o nás řekli ano. podle mě pořád zahrnuje slušnou dávku anonymity pro ty, kteří jsou ostýchaví - maximálně vám hrozí, že dostanete kontakt od někoho, komu jste řekli ne :-) což ale třeba pro mě tak závažný problém není ... a je to pro mně možná méně závažný problém, než že organizátoři mají přístup k informacím, ke kterým já přístup nemám a které se mě přitom týkají. mě to totiž tak trochu zavání "dohazovačstvím"... sorry.

taky bych té variantě bez organizátorů neříkal "speed dating", ale radši třeba "rande v partě", nebo tak něco. a nebyla by to institucionalizované a organizované, ale spíš takové sdílené know-how... jak říkám, dřív tohle fungovalo tak, že člověk vešel do nějakého podniku, který prostě měl "seznamovací" pověst... teď je ale pro některé lidi tímhle podnikem to samotné diskuzní fórum... jinak co jsem byl na jednom srazu seznamky NYXáků a NYXaček, tak tam to víceméně stejně fungovalo tak jak popisuju, i bez předem domluvených pravidel pouze tam byly nevýhody, jako třeba početní převaha mužů nad ženami, apod.

já bych stanovil jen dvě pravidla: 1. stejný počet mužů a žen - to vytváří takový lechtivý (i když zcela nesmyslný) pocit očekávání typu "na každého se dostane" 2. výměna přehnutých lístečků každý z každou. co na nich bude napsaného, to je každého věc - když tam bude napsáno "to si děláš prdel, ne ?", tak je to zcela v souladu s tímhle liberálním pojetím. co na lístečku bylo, to uvidí vždy jenom ti dva, co si ho vyměnili (čímž tam nějaké "intimní" pouto tak jako tak vznikne, chtě nechtě... i když se oba pošlou navzájem do prdele a vědí to jen oni dva, tak je to intimní...)

pokud by nějaké lidi zaujala moje varianta, tak mohou zkusit [ sex se třetí osůbkou - privátni klub, žádost o pozvánku do klubu mohou případné zájemkyně zasílat soukromu poštou :-) ] (názvu klubu se prosím nelekejte, je to spíš takový pokus o sebeironii/parodii na uvolněnou atmosféru která v tomhle směru v některých klubech na NYXu panuje :-) to byste mě asi museli znát, aby vám to došlo :-) (a samozřejmě, mohou se ozvat i zájemci, v tomhle případě, nejen zájemkyně... ten klub je splachovací... no a pokud tahle myšlenka někoho zaujala, tak ať založí normálně veřejný klub pojmenovaný třeba "rande v partě"...) základní rozdíl mezi tím, co domlouvá ALEF a mezi tou mojí mutací je ten, že se třeba může domluvit skupinka lidí, že si někam půjdou sednout, a já (ani jiný organizátor) mezi nimi třeba vůbec ani nebude... naopak, lidi si s sebou můžou třeba vzít nějaké kamarády, aby se nestyděli, a ti kamarádi se třeba ani nebudou chtít seznamovat, půjdou tam jen tak z prdele, ale dostanou nějaké "ano"... a svěří se... a pak má člověk námět na přemýšlení, proč kamarád dostal od někoho sympatického "ano", a oni sami "ne"...

samozřejmě, moje koncepce z toho dělá více hru - a méně seriózní a efektivní projekt, který má lidi dovést druhý den na společnou večeři a do postele, a pak případně do 14 dnů na radnici a do měsíce má být potom sjednaná hypotéka... prostě není tam ten "speed", no... ale statistiky úspěšnosti se navíc budou dělat stejně špatně u obou postupů, protože ani verze s "velkým bratrem" (když už, tak já bych se možná cítil líp, kdyby to pořádala nějaká velká sestra... :-) neví, co pak prováděli dál ty lidi, kteří si řekli ano.

co se mého návrhu týče, tak jde především o to, že podle mě vytváří lepší základ vztahu pro dva lidi, kteří by fakt na základě takovéhohle "parte v randě" pak vytvořili trvalý vztah. protože hned od začátku tam bylo něco, co bylo jenom pod kontrolou jich dvou. pro někoho je to třeba detail, ale pro mě je to třeba jedna z věcí, kvůli kterým jsem se vždycky vyhýbal různým online seznamkám (tedy, když odhlédnu od skutečnosti, že naprostou většinu dospělosti jsem zatím strávil v nějakém dlouhodobém vztahu a nikoho dalšího jsem nehledal, a ani jsem tím pádem neměl příležitost vypilovat si nějaké "balicí" techniky... ). prostě "rande v partě" je to taková rovnostářštější a dospělejší varianta - pro lidi, kteří mají pocit, že to že jsou ostýchaví a nesmělí ještě neznamená, že potřebují aby je někdo vodil za ručičku...
    ALEF
    ALEF --- ---
    CYBERKOTLIK: myslim ze kontrolovat, zda si dva lidi ilegalne nepredaji v prubehu tech 6 minut kontakt nebo telefon je skutecne nemozne a neni to ani smyslem. cilem je, aby nikdo nechtel z nekoho vyloudit kontakt, chranime soukromi a svobodu volby vsech... :)

SHEALA: to mas presne pravdu, cely tenhle system a pravidla jsou tu proto, aby lidi necitili zbytecnou litost nad odmitnutim a myslim ze to tak vsude funguje leta dobre, tak proc by to nemelo fungovat tady... :)

NAVARA: me se prave libi, ze lidi na tenhle sraz nejsou nijak vybirany podle svych zajmu nebo prislusnosti k nejaky komunite... je to uplne demokraticky a rovny pro vsechny... no a jinak cumilu bych se fakt nebal, budeme mit oddelenou uzavrenou mistnost, kam proste nepustime nikoho, kdo nebude na seznamu prihlasenych... tyjo ja jak tady porad opakuju to heslo "timto opatrenim chranime svobodu volby a soukromi vsech" dam do clipoardu a budu ho pastovat za kazdou moji odpovedi... :)))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERKOTLIK: A takovych lidi neni malo... zabava je to je pro ty, kterym to funguje/vychazi, pro zbytek je to nutne peklo, ktere je vhodne co nejrychleji prekonat.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: nj, ale bude je to bavit? rikat 7x za sebou jemno a lepeni letadylek?:) Asi ne, mozn aje to pro lidi, co povazujou uvodni seznamovani za nudnou neprijemnost, a chtej to preskocit as quick as possible:)

nj, tak ja uz nebudu prudit, uzijte si to:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERKOTLIK: Zas TAK moc bych je nepodcenoval, kazdy ze sebe dokaze vykvaknout sve jmeno a jak moc rad lepi modely letadelek :) Na nejakou nutnost vymysleni temat vubec nezbude cas.

Proto se prikladavaji fotky :) Tenhle na srazu lidi s psyche uz tak rozlamanou predchozim ponizovanim, sikanovanim, upevnovanim ega a jinymi obdobnymi hrami na dominanci, proste nemaji co delat... Dalo by se teoretizovat o srazu zamerenem na ne, ale imho zbytecnost, lovna puda je kdekoli.

CYBERKOTLIK: Hehe, ale prekvapil by :D
    (Navara se na sraz neregistroval)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: jo a jeste sem zapomel: FAkt pochybuju ze clovek typu Chajim se sem prijde seznamovat:)

A c je to vlastne ten NAVARA? to je nejaka postava z knihy?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: no nevim, ymslim ze pokud tam prijdou natolik neprubojny lidi, ze se stydej i odmitnout nekmu dat telefon, tak pak budou tech pet minut ruzne odkaslavat, zahajovat rozhovor a cejtit se trapne:)

A pak je druha moznost, ze tam prijde typek, co je cool, v jeho stinu budou vypadat ty ostatni chlapici jak trapaci, nabali si tam dve tri holky, vyspi se snima a uz jim nezavola, a vy pak budete resit stiznosti:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERKOTLIK: hodi si te do ignore a ma pokoj, stejne jako na speed-srazu, kde ty lidi nepotkavas v jejich obvyklem prostredi.

CYBERKOTLIK: tak podle mne i nejvetsi noobove jsou schopni v prubehu rozhovoru reagovat na podnety a vypraveni druhe strany
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: to je fuk, s odmitanim nemela nejmensi problem:)) ato nejsme anonymne, takze riskuje muj hnev a psychoreakce, dky se budu ze spani budit s jejim id na rtech a psat ji srdceryvny basnicky o tom, jak mi znicila zivot na nyxu, coz nazio u toho stolu nehrozi:))
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SHEALA: voila:)

NAVARA: me by treba zajimalo, jestli budes 7x za sebou kazdy holce opakovat o sobe to samy,a kazda zas bude 7x odpovidat na ty samy dotazy.....zni to jako fakt bezva zabava:)

SHM8: jedna slecna mi poslal link, tak kdyz uz sem sem vlez, tak pouziju trochu sveho destruckniho umeni - bez vnejsiho nepritele se vsechno rozpada a degeneruje:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERKOTLIK: Od tebe to nezni moc duveryhodne :D

SHEALA: Presne... proste lide co nemaji s balenim problemy tenhle styl vubec nepotrebuji, je urcen prave pro ty, kteri s tim z nejakeho duvodu problemy maji, jinak uz by si nasli nekoho v jungli.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CYBERKOTLIK: ne-e :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam