• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    YERSINIA
    YERSINIA --- ---
    NEKDO_CIZI: uplně souhlasím...

    YMLADRIS: můžu se zeptat, jakým způsobem si tu image buduješ? a co myslíš tím, že někomu přinášíš něco zajímavého? Není to náročné nechovat se podle toho jaká jsi, ale tak abych byla pro druhé zajímavá a něco jim přinesla hodnotného? Myslíš, že bys pro ně nebyla zajímavá taková jaká jsi?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NEKDO_CIZI: po pravde, mi uz to trochu povolilo, kdyz to srovnam 10 let zptaky a ted... uz to nemusim delat vubec nutkave ("tvarit se nejak"), naskakuje mi to jen kdyz je ten clovek pro mne dulezity / chci aby si mne oblibil a tak.

    Ale uplne presne to proste vystihuje co jsem zila, coz je zakladni nastaveni ctyrky vuci lidem - delat na ne dojem, fakt obsedantne furt. Rohr tam ma vtipny obrazy jako ze ctyrka treba velmi peclive zkombinuje svuj ohoz, ale pozor, "tak aby to vypadalo ze jen tak na sebe neco uvolnene v rychlosti hodila" ;-). Vybavuju si treba jak jsem nosila v kapse vhodnou knihu tak aby bylo videt ze ctu Tribunovou sutru 6. patriarchy ;-D.

    Takze tim mne to oslovilo. A kdyz ctu ty dalsi, hlubsi veci - 4 povazuje vsedni realitu za nesnesitelnou a nesmyslnou, obarvuje si to tudiz nerealnem. Pustila jsem vytvareni sveho image (trochu), ok, ale dal si vymyslim iluze o svem zivote, o lidech okolo, atd. atd. To je ono, no, muj ustredni hrich.
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    JOGINKA: vzhledem k Tvé práci máš jistě vybraný vkus :-) pošlu Ti teda něco o těch buňkách :-)

    YMLADRIS: z mého úhlu pohledu je na lidech nejzajímavější to jací skutečně jsou, když se nesnaží být zajímavými.... je složitý to vysvětlit, ale v rozhovorech jen tak pro sebe ořezávám ty "hry" kterými lidé ze sebe dělají něco co nejsou, protože tak získávám to skutečné a ryzí - snad to nezní jako úplné klišé opravdu to tak žiju a někdy je těžké udržet odstup......
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: kdyz nebudu budovat svuj image, tak nebudu pro lidi hodnotna takze v pripade krize pujdu prvni ke dnu - napr. kdyz mi bude chtit nekdo ublizit, ostatni se mne nezastanou, protoze je nebudu zajimat, maji svych starosti dost

    hodnotna jsem jen kdyz lidem prinasim neco zajimaveho do jejich zivotu

    tak nejak
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: v tom máš pravdu, máme v sobě obsaženy všechny tři typy sociálno, vztahovo i sebezáchovu...ale jedno bývá dominantnější , ale může se to měnit...
    Já jsem kupříkladu výrazně sociálně laděna.

    Myslela jsem , kdyby jsi šla hloub. Co by se stalo kdybys si dovolila být nezajímavá...např. jaká by jsi byla? Co by jsi ztratila...Co se za tím skrývá?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KILIAN: Tento postup mi nefungoval. Hodne pracuju hlavou tak jsem vzdy vychazela z predpokladu ze jsem hlavovy typ. Ale dneska si myslim ze ty svety ideji je proste jen nejake dalsi "jinde" do ktereho chce 4 zdrhnout z "tady"

    To socialni/vztahovy/sebezachovny uz vubec nedokazu rozlustit, vsechny tri
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: ad 'aha' to bych musela vopsat asi tri stranky

    ad hloub - myslis jako proc to delam? Na to jsem nikdy neprisla. Jenom vim ze kamkoliv prijdu (lidi), nemuzu zustat "tak jak jsem" ale musim byt 'nejaka', musim pracovat na obrazu kterej si o mne ti lidi utvori. Teda hlavne driv jsem to mela fakt hrozne nutkavy, ted uz mi to povolilo trochu.
    Co by se stalo kdybych 'proste byla jak jsem' tak to nevim. Asociace z vychovy "nechod tam sama, spadnes" -- predstava ze kdyz si nezajistim prijeti lidi tak sama spadnu... ale to ti ted pisu vzpominku na na dojem, ted to necitim
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    NEKDO_CIZI: Osobně bych při výběru literatury nezaváhala.:-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    JOGINKA:ó díky - a to jsem si myslela, že mě proslaví monografie o tkáňových kulturách - no možná milostná pošta na tom bude líp :-)
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    NEKDO_CIZI: Nemyslím. Nejlépe se čtou knihy, které jsou živou výpovědí skutečného žitota se vším, co k němu patří. Opatrujte to jako oko v hlavě! Já bloud kdysi pod nátlakem spálila své deníky, čímž jsem se připravila o možnost hřát se na spisovatelském výsluní. Přenechám to Tobě.:-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    JOGINKA: jo, má na ně modrou krabici a teď je píšu do kytkovanýho sešitu, kde jsou seřazený vzpomínky na jednotlivosti našeho života...... nemyslím, že by to někoho dolšího zajímalo :-)
    MEDVIDEK: to jsem přece celá já - dopisy, květinové dary, drahé víno a pomalá hudba uvnitř i vně :-)
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    YMLADRIS: Docela důležité je při hledání začít centrem (hlava, tělo, srdce). To je první krok. Dalším krokem je potom zpřesnění na konkrétní typ.
    Vlastní enneagramový typ mnohdy není na první pohled až tak markantní. Mnohem větší vliv mívá takzvaný podtyp - to znamená, zda mám pozornost zaměřenou na vztah já - ostatní (sociální podtyp) nebo zda mám pozornost zaměřenou na vztah já - ty (vztahový, sexuální podtyp) a nebo zda mám pozornost zaměřenou na své potřeby (sebezáchovný podtyp).
    Tyto podtypy jsou dány základními instinkty a míře vnitřní jistoty v dané oblasti života. Nejistota na instinktu většinou vznikne nějakým (i zdánlivým) negatívním zážitkem v ranném dětství nebo dokoce v prenatálu. Kde je nejistota tam potom během života obracíme svou pozornost.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    NEKDO_CIZI: romantické
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: jaký "aha" zážitek?

    Hm...co si o mě myslíte? Připadám vám dostatečně zajímavá a opuštění je spíš zaměřeno vně...
    Co je pod tím? Dokážeš jít hloub?
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    NEKDO_CIZI: Doufejme, že je archivuje a časem vydá, abychom z nich mohly mít potěšení i my.:-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: 3,4 a jeste neco, co uz jsem zapomnela

    Ta ctyrka mne prekvapila tak jsem o tom zacla trochu rozjimat a dneska jsem si cetla jeste kus Rohra a mam docela aha zazitek

    jo energie srdce obracena vuci lidem s neustalym dotazem "co si o mne myslite? pripadam vam dostatecne zajimava? nebo mne prehlednete a opustite"
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: pokouším se - píšu svojí ženě dopisy - skoro každý den :-) je to legrační a moc zábavný a taky dost grafomanský :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    NEKDO_CIZI: měla bys psát:-) nebo dělat nějakou vědeckou činnost:-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: tak to je dobrá zpráva, že něco mého miluješ :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: vnímáš se jako člověk s energiií srdce dneska tedy:-) a jak ti vyšla ta tabulka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam