• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    A jej, tady je přeštírováno. Tak až zjistáíte, kam patřím, tak mi dejte vědět. :-)))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Ale připouštím, že štíři mají blízko k hloubkám a k poznání jako takovému...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    VAUGHT: to nevím no, já jsem taky štír a jsem 9, moje kolegyně v práci je štír a je 1...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: dvojky perou pomoc hlava nehlava
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    před pár měsíci jsem si povídal s jednou štírkou a konec toho rozhovuru vy v duchu:
    - Ty jsi štírka narozená v roce hada
    - hada ne ... to je ošklivý zvíře myslím, že jsem v roce ...
    - tomu neveřím, tady jsou vypsané roky podle činského horoskopu ...
    - máš pravdu!!!!

    štírky jsou prostě všude a ve všech variantách :-))))
    GEDI
    GEDI --- ---
    VAUGHT:
    Ale houby stíři jsou hrozně nedoceněný :-). Nejsme takový sexuální potvory jak se o nás všeobecně říká :-)
    GEDI
    GEDI --- ---
    VAUGHT:
    Já jsem taky Štírek :-))
    GEDI
    GEDI --- ---
    YMLADRIS:
    I jako dvojka by jsem tě ten koláč nechala klidně udělat. . . . .maximálně by jsem ti k tomu udělala kafe :-)
    GEDI
    GEDI --- ---
    DRAGEL:
    Pomáhám ráda ale rozhodně nenám pocit že by jsem zneužívala informace které mám a že jich mám hodně protože se ke mě "prostě dostanou".
    Stejně jako nemám pocit že někdo nastavuje situaci tak aby jsem to musela udělat.
    A říkat ne my problém nedělá. Pomůžu když můžu ale pokud by to mělo ohrožovat mojí rodinu tak ani náhdou.
    Tolik názor dvojky :-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    QUANTI: ale ty odbíháš od tématu 2 stále :-)))
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Enneargam je nástoj poznání, je to typologie, která nám může pomoci vidět to co jsme do teď neviděli a přemýšlet o tom.

    Proč myslíte, že jsme 2 popsal zrovna tímto způsobem? Protože mi ta typologie byla v období dospívání velmi blízká, prostě jsem to tak žil :-)))

    Matky mají být klidnou, mírnou silou, která drží vnitřní chod rodiny a její vztahy. Pokud dělá někdo někomu zázemí nemůže si dovolit vyhrocené vztahy. Jeho úkolem je dělat kompromisy, které přitáhnou co nejvíce lidí svým klidem a zvládnutím situace. Matky do tohoto mají ještě jakýsi pud zachraňování či opečovávání svých dětí. 2 je tedy podle mého jen jedna ze součástí jejich osobnosti.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    YMLADRIS: pripada :) ono obecne hodne velka cast zen je dvojka...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: situace: prijdu k ni na navstevu a prinesu potreby na kolac, s tim, ze upecu kolac. Ona mi vynada, protoze je unavena. Varianta ze by s kolacem nepomahala a nechala ho zcela na mne je syntax error, proste nepripada v uvahu.

    Ale furt nevim, zda jsou dvojky fakt empaticke. Empatie prece znamena chapat jak se druhy citi. Dvojky mi pripadaji ze to moc neciti; ony proste vidi prilezitost davat (takovou jako hrubohmotnou - dat praci, penize, rady, ... ) tak jdou za tim pres mrtvoly.

    Jak znam dvojkovitost od sebe: no pripadam si hodne zbehla v tom jak s lidma treba komunikovat. Kdyz chci, dokazu se bavit skymkoliv a to tak, ze mu velmi pozorne nasloucham, rozvijim jeho temata, ocenuju ho, souznim s nim. Zejmena kdyz chci aby mne mel rad. (Vzpominky na platonicke vztahy s chlapci.) Jako by se mu davam k dispozici (svou mysl = jeji tvorivost), abych mu pripadala prinosna a chtel se mnou byt.
    Ted uz taky ne tak moc jako driv...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DRAGEL: oslovilo mne to "protože ona přeci musí v téhle situaci udělat tohle a vy tu situaci schválně nastavujete tak, že ona to musí udělat"

    Tak nevim, mozna je moje mama spis dvojka nez jednicka ;-)

    Nebo dvojka s kridlem jednicky.

    Nepripada vam, ze nejak strasne moc maminek je dvojka?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DRAGEL: inu, proc ne (nechtela jsem odbihat od tematu): mama nikdy nebyla extra materskej typ (pece jsem mela dostatek a zalezi ji na mne, ale nikdy moc deti nechtela, nebejt taty, asi by na ne nemela ani pomysleni), sice pak o me pecovala laskou temer opici, nemusela jsem doma nic delat, ale ani jsem nemohla moc nikam chodit ani zvat si navstevy, mamina mi prala, zehlila, vyrabela vecere jeste v celkem vysokem (mem) veku, ale priznala, kdyz jsem se odstehovala, ze je rada, ze uz to delat nemusi (nemusela ani tenkrat, ale brante se, zejo :))... krome nazoru, ze zlocincum by se mely sekat ruce (coz pronasi temer sadisticky; ja ji chapu, ale proti ni jsem prece jenom mirumilovnejsi, i v teoreticky rovine) ma ke svetu celkem pozitivni pristup. Neni hloupa, ale vysokou skolu vystudovala az ve vyssim veku pri zamestnani a je z ni mistama porad cejtit, ze je to v podstate holka z vesnice, z delnicky rodiny, prestoze ma dve maturity a PhDr. Je fanda do ruznejch esoterickejch veci, nauk, sebepoznani, doma mame haldy knizek (mam pocit, ze ani ten enneagram jsem nekupovala ja ;)), z kterejch vetsinu necte, protoze na to nema cas. Odebira milion takhle zamerenejch casopisu, ruzny ty Regeny, Regenerace, ja ji za to nadavam, ze je to sarlatansky (v puberte jsem cetla Astro a Spirit, ale potom me to nejak pomerne prirozene preslo, zatimco mamy se to furt drzi), podobne ja se snazim zbavovat se starejch, prebytecnejch a prekazejicich veci (i kdyz mam porad hodne velky rezervy), zatimco mama si schovava noviny, nacez po x letech z nich vystrihne stranky, ktery ji zajimaj, a po dalsich x letech z tech vystrihanejch stranek vystrihava clanky, coz mi pripada jako peklo. Noviny a bezny casopisy jsem se naucila nemilosrdne vyhazovat, archivuju jenom kucharsky, ale taky bych to mela zredukovat... no a hlavne, to cely neni nic proti tomu, jakym bordelem si byt zanasela babicka (mamy mama). To se nastesti generaci od generace redi, takze moje deti by uz mohly bejt celkem normalni :) ja jako dite byla dost lakoma, schovavala jsem si treba pekny cokolady, ktery mi bylo lito nacnout, i za cenu toho, ze se pak zkazily, coz me mimochodem taky privedlo na petku, a taky by me zajimalo, jestli muzou bejt devitky obsesivni, protoze v detstvi jsem si radila lentilky podle barev a jedla nejdriv prebyvajici a potom osmibarevne sady; a doted mam prijemnejsi pocit, kdyz dokoncim radu schodu pravou nohou, nez levou.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    QUANTI: spíš než číslo osobnosti popiš jak je vnímáš
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVIDEK: dochazim k nazoru, ze mama je fakt asi devitka (ja mam jenom navic ten sklon k saskovani a nevazne myslenejm hadkam)... ale dvojka byla, mam ten pocit, babicka :) (otec bude trojka...)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    QUANTI: no , když už tak lítá sklo a vyplň no...
    9 když rupnou nervy tak je mazec...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    DRAGEL: :-) někdy na něm ujedu a nechám se zasáhnout , nebo lépe řečeno udělám věci tak, že ji nahraju.
    Většinou, když si to zpracuju dobře, tak si vyzrdcadlíme emoce , ale nekřešem se...
    Někdy do toho vlítnu.:-) Vlítnem.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    MEDVIDEK: vidím tu vyděračský vzorec: "kdyby jsi mě měla ráda, tak ...." jak charakteristické, pro obládnutí druhého ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam