• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: hm, možné je všechno. Já se v tomto klubu opírám o to , že jsem prošla enneagramem u Vevy, to mě vlastně enneagram naučili a ukázali. Tedy naučili, poposunuli jen to co bylo zaseto.Zaujalo mě to natolik, že jsem potom dál se začala vrtat v literatuře. Pak jsem po 3 letch výuky kineziologie , zjistila , že pokročily kineziolog se opírá o nauku enneagramu a skutečně část skript je mu věnována.
    Vlastně mi moc velký smysl, ze začátku nedával, možná proto, že já sama jsem se dlooooho hledala. A pak kousek po kousku začaly veci do sebe zapadat.
    Schématka, přesvědčení a finty. Nicméně enneagram je dle mě je jedna z cest.
    Jisté je na tomto světě jen "jediné". :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: no, ale to, ze je to cely tak symetricky (ty body uvolneni atd.) fakt pusobi zvlastne, ne? moc veci ve vesmiru mi nejak zvlast geometricky uspordanych nepripada, takze i lidskych psychik je to imo fakt otazne. Jestli to zas nema byt takova jako berlicka na uklidneni ze nekdo vi jak fungujem a co mame vlastn delat
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: taky se hroutím po a nejlépe před...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BROKEN_ARROW: Add podezřelý esoterismus, enneagram se sice dotýká duchovních sfér, ale opírá se o poměrně slušný empirický výzkum, o roky tradicí...
    A tak jako u televize, pokud někoho něco nebaví nebo se mu "nelíbí ty zasraná seriály Rosamundy nebo jak se to" tak má možnost odělat off...a nashle Enneagrame na nyxu:-).

    A nebo né a prostě se v tom "trochu" povrtat.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    POPROSILA BYCH KILIANA, NEKOHO_CIZIHO A LEXONE, AŤ JAKO TYPY 6, UVEDOU JAK SE PROJEVUJE 3 V JEJICH ŽIVOTECH, PROTOŽE TUTO ENERGII DOBŘE ZNAJÍ...LIDI NO TÁÁÁK , PLEASE...JSTE ŽIJÍCÍ OČITÍ SVĚDKOVÉ:-)

    KILIAN
    KILIAN --- ---
    VAUGHT: Jakej mnich? Doufám, že nemyslíš R. Rohra? :-)
    BROKEN_ARROW
    BROKEN_ARROW --- ---
    VAUGHT: "naprosto fungujici pravda" - bez jakýchkoliv souvislosti a narazek k ENNEAGRAMU je to usmevna formulace..
    Ale ja to nepopiram, sufismus je mi sympatickej (jako vetsina mystickejch skol tradicnich systemu), ale neznam teorie ENN blíž a tak jsou mi podezrele, to povazuju za zdravy pristup k neznamemu.. (a navic cokoli je sireno z bile Ameriky je mi podezrele krajne)
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    BROKEN_ARROW: Nástěnka nebo záhlaví? Kdy to nefungovalo?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    trojka je vedle ctyrky... jak ziju trojku: rekla bych ze by to mohlo byt v tom jak cokoliv relativizuju "Effectiveness is the measure of truth.", verim ze vsechno jsou jen nastroje vedouci k nejakym cilum. To maj IMO trojky, ze maji cil ('stat se dekanem') a neresi nejakou svou vnitrni cistotu, integritu nebo bohajeho takoveto hlubiny.

    Oceneni a uspech... nezalezi mi na konkretne pojmenovanem postu (uz pracuju 10 let na te same pozici, nomenklaturne), ale motivace drobnym ocenovanim ("toto bylo chytre", "toto bylo originalni") tak ta mi funguje velmi dobre. Dulezitejsi je ta ctyrkova motivace (abych JA SAMA si myslela ze ten akt splnuje ma vysoka esteticka kriteria... pak jeho provedeni jde samo, uplne to ze mne pada), ale kdyz sama si myslim ze je to dobry a zaroven se mi dostane i oceneni ostatnich, tak to je velka lahoda a pohoda.. je to pro mne dulezita slehacka na dortu. Myslim ze kdyby minekdo promyslene soustavne podlezal, omota si mne kolem prstu totalne. (Ale muselo by to byt rafinovane samozrejme ;-))

    Popirani emoci znam z konfrontacnich momentu. Kdyz jsem napadena (na jednani nekdo napadne mou pozici treba), tak nic necitim a bojuju ze vsech sil zpet, tvarim se naprosto nad veci. Sesypu se / rozzurim se / nebo neco az pak, az krize pomine.

    Obecne to hlavni tema - lez a klam, to furt nevim. Pokud je to zamerne lhani pro osobni prospech, to asi ne. Klamani na ukor jinych lidi ne. Ale jinak mi pripada ze veskery moje nazory, postoje, hodnoty jsou PRAZDNY, mozna v buddhistickem smyslu, jako ze jsou nahodile ziskany... kdyz mi v konkretni situaci reknete zda mam byt pro nebo proti, oukej, budu schopna stejne vehementne byt pro nebo proti. Nevim co je "opravdovost" (mozna bych jako 4 mela??) nebo dokonce co je "spravny" jako to vedi jednicky
    BROKEN_ARROW
    BROKEN_ARROW --- ---
    MEDVIDEK: tak ted uz me funguje, ale prisaham, ze pretim mi nefachala.. tss
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Nástěnka nefunguje? Jakto? Dyť mě funguje normálně?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    BROKEN_ARROW: Stačí jí po kořenu tý adresy a doklikáš se jako já, akorát mi to vyprsklo výsledek v binární podobě..
    BROKEN_ARROW
    BROKEN_ARROW --- ---
    dotaz: kdyz ten ENNEAGRAMOVÝ TEST - MALÝ PROGRÁMEK VE SLOVENŠTINĚ uz neni ke stazeni k dispozici a nastenka jeste nefunguje, jak clovek provede diagnostiku sve osobnosti dle tohoto podezreleho esoterismu? ;)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    VAUGHT:tzn. ve svém životě nepociťuješ touhu být dobrá , lepší , nejlepší? Úspěšná?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MEDVIDEK: Nějak sem to nepotřehnul, kliknul sem na Konec a mám tu jen soubor s výsledkem a nechce se mi to půlhodiny vyplňovat znova.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    RUTHAN: soubor v náhledu zobrazí výsledek.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    A ještě LEXONE je 6...tak prosím i tohoto člena o příspěvek:-).
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Jako 9, znám 3kovou energii, občas si do ní kloužu. Nedisponuju takovou energií však trvale. 3 mě více spojuje s energiií srdce. Tak nějak lehčeji se pak umím rozhodnout a s udivem zjišťuji , že i já mám své cíle a potřeby. Když už se k něčemu rozhoupu , pak to jde rychle, poměrně lehce a vím co chci a kam směřuju.
    Někdy mi 3 ková energie velí nasazovat si masky. Schovávat se za ně.
    Takže u 9 je 3 spojení se sdrcem, opřením se o něj..mohu cítit co chci.

    ALL: JAK ŽIJETE 3-KY VY V VAŠICH ŽIVOTECH.

    Poprosila bych KILIÁNA A NĚKOHO CIZÍHO. Kteří 3 energii taky dobře znají , páč ji vlastní ...JAK SE PROJEVUJE U VÁS???
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    OFFINKAA: ty se určijí sledováním sám sebe ...
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    zdravim, tak ja jsem prej pozitkar 7 :-), docela sedi, dycha mi na paty 4, taky nic moc :), no. prosim na nastenku. dekuji:-)
    muzu se zeptat, jak se urcuji ty kridla
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam