• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVIDEK: totalne. Kdyz se nekomu podari me skutecne dobre vystresovat, tak se tresu jak vyplasenej kralik, moje klasicka devitkova nerozhodnost prejde do naprosto panicky hruzy se rozhodnout, jsem uplne paralyzovana. (kdyz se naopak uklidnim a ziskam trochu sebeduvery, dokazu se prosadit s trojkovou suverenitou :))
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK: O víkendu jsem byl na slovensku na mezinárodním mistrovství v rýžování zlata. Slovenským organizátorům jsme dodavatelsky zajišťovali časomíru a zpracování výsledků. Já by v roli garanta a šéfa týmu. Na všechny eventuality jsem byl víceméně připravený, ale 25minut před startem se podělala elektronika (shořelý výkonový tranzistor na desce). V tom okamžiku jsem docela propadl panice hned jsem viděl veškerý průser se všemi důsledky. Docela mě to paralyzovalo a vystřelil jsem na záchod. Tam jsem se zvrávoral a začal vymýšlet zoufalé řešení. Už jsem to chtěl jít řešit s šéfy soutěže, ale kámoš (typ 5), říká ať nepanikařím, že mu přišel nápad a má na to 15minut a ať mu jdu pomoci přidržovat. Je to neuvěřitelné, ale on to fakt opravil. Našel chybu, zorientoval se ve střevech toho zařízení a překonfiguroval součástky na desce tak aby to fungovalo. Akorát přestala mezi minutama a sekundama fungovat dvojtečka. (Součástky dvojtečky použil na opravu.) On ten kámoš je takový Mac Gyver, jak už mnohokrát dokázal. Chvíli jsem se z toho musel vzpamatovávat a hned se myšlenky rozeběhly pro příště se připravit i na tuto situaci...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    For all: Jak žjete či jak na sobě (u sebe) vnímáte 6kový mechanismus?

    Já jako 9 , energii 6 dobře znám, já lítám na trojúhelníku 3,6,9. Když mám nervy , jdu do 6 (klasika) , přicházejí mi pochybnosti, strachy, obavy (většinou v 9 kovém polospánku potlačené, pak nějaký otřes nebo nějaká situace mě probere (rána lopatou mezi oči).

    6 kové místo mi ukazuje svět ve světle pochybností o sobě samé. (houpačkový efekt seběvědomí). Když už jsem v tom, přicházejí mi i pochybnosti o lidech kolem mě. Mívám pak katastrofické vize a představy , jak se to či ono zase může posrat apod.
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: já vím (byl to účel)
    QUANTI: ahá - to jsem nepochopila - to víš definice nade vše :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NEKDO_CIZI: ale ja nemluvim o konkretnich lidech, saprlot, mluvim o sobe :)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    NEKDO_CIZI: :-) tak tím jsi mě pobavila.:-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KIM13: naprostý souhlas. :-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    QUANTI: zúčastněným spíš lezou na nervy Ti konkrétní lidé než jejich osobnostní typy.....
    Např. Typ 9 mám všeobecně ráda, ale někteří jedinci tohoto typu mě přivádějí k šílenství svou nesnesitelnou laxností, leností, pohodlností a delegováním zodpovědnosti atd., .......jinak to jsou prostě medvídkové ......
    :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KIM13: tady fakt nikdo myslim nemluvil o zadnych ospravedlnenich, vymluvach nebo dokonce nenavisti ke svemu typu. Ale kazdy typ nejake ty "hnusy" ma, a jeho "majitele" jsou k nim obvykle nejcitlivejsi, na tom neni nic spatneho a melo by to pomoci cloveku se posunout k te vykoupene podobe, je podle me dobre si to aspon uvedomit a nepotlacovat...
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MONICARDIO:
    Domnívám se, že za "hnusy" nemůže "číslo", ale "člověk".
    Špatné nejsou typy - ani jeden z těch devíti, ale to, jak s těmi jednotlivými principy různí lidé různě zachází.
    Žádný typ není předurčen ani vraždit ani páchat jiné zločiny, stejně tak žádný jiný typ nevede jednoznačně svého nositele ke spořádanému a kvalitnímu životu.
    Pokud si to někdo myslí, tak je to stejný alibismus jako když někdo bude vykřikovat že musel někoho uškrtit, protože se narodil s rukama a ruce jsou k tomu, aby škrtily.
    Poznat svá slabá místa a zapracovat na nich, uvědomit si jak některé mé jednání může působit na ostatní, nacházet se, pochopit se a přijmout se je důležité... Každý má někde jinde své silné stránky a někde slabé. A oba póly mají všichni lidé na světě šanci rozvíjet a pokud to vezmeš tou cestou hnusů, pak jsi za to zodpovědna ty a nikoli Tvá osmička...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MONICARDIO: vychcaně se ospravedlňujem všichni občas:-)
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Ano... tataz energie se vybiji jako souzeni druhych - nebo jako spontanni soucit vyplyvajici z nesouzeni.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Schopnost přijíat "hnusy", "bolesti", "sebenenávist"...apod. bez soudu a s láskou se nazývá...soucit.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NEKDO_CIZI: ja myslim ze pro "zucastnene" casto ano :)

    ja si kolikrat nadavam, ty ..., zivot je tak kratkej, tak peknej, a ty ho proflakavas a promrhavas u netu, u casopisu... maloco te dokaze privest k takovymu zoufalstvi a zhnuseni jako tvuj vlastni typ :))
    (ale aby to nevypadalo, ze si stezuju, taky lip vidim dobre stranky svoje/typu a vim jakym smerem muzu jit, ale fakt, maloco tak nastve jako nektere stranky vlastniho typu :))
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MONICARDIO: kontra 6 takto často působí navenek, ale důležitý je ten pocit/emoce - proč to dělají a pod.
    Myslím si, že 8 není hnus (stejně jako žádné jiné číslo).............
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MONICARDIO: není zač :-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: díky :-) snažila jsem se .....
    MEDVIDEK: to je dobrá poznámka intuice a instinkt jsou různé věci - když jsem hohledala musela jsem se podívat na to odkud přichází instinkt chodí ze spodní části břicha - jako by byl v pupku háček za který někdo tahá zatímco intuici vnímám jako "prožření" v určitém slova smyslu a je to spíš otátka hlavy - vize....
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    NEKDO_CIZI: dobrý příspěvek:-).
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KIM13:
    MONICARDIO: poklonu přijímám. :-)
    Prostě mě enneagram baví , je to kus moji cesty.
    Užijte si mě v enneagramu, neb od podzimu se chci dát na systematické konstelace intenzivněji.:-) Dá-li Bůh.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MONICARDIO: odpovědí pro NEKOHO_CIZIHO jsi popsala relativne dobre 6tkový mechanismus. 6 mají velmi vyvinutou jednu věc...a to je intuice. To jsi mistři na intuici.
    Jestli máš pocit, že Ti něco podsouvám...tak nepodsouvám:-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam