• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---

    Enneagramový typ TYPOVÉ VNITŘNÍ PROSBY K DRUHÝM ANEB CO MI POMÁHÁ , KDYŽ JSEM S TEBOU :-)
    1 říká: "Buď prosím (z)odpovědný a věnuj se svým věcem a záležitostem, abych nemusel(a) dělat všachno sam(a)" /// "Prosím oceň a pochval někdy mou pracovitost a výsledky"///"Mám často vysoké standarty a etické požadavky, dej mi prosím pocítit, že je správné to co "je"///"Řekni mi někdy , že si ceníš mých rad"///"Buď taktní a šlechetný jako já - pomáhá mi to"///"Omluv se mi,když jsi ke mě hrubý nebo netaktní - pomáhá mi to rychle odpustit"///"Buď veselý, spontánní a sám sebou, uvolňuje mě to"
    2 říká: "Řekni mi někdy, že oceňuješ mou starostlivost a péči, buď v tom konkrétní."/// " Sdílej se mnou radostné chvíle a věci"///" Zajímej se o mé problémy i když budu "převádět" pozornost na tebe nebo tvoje starosti, potřebuju cítit , že tě zajímám taky"///" Dej mi pocítit, že jsem pro Tebe důležitý(á) a vyjímečný(á)"///" Buď prosím velmi citlivý(á) když mě kritizuješ"///" Řekni mi někdy, že jsem pro tebe zajímavý(á) a atraktivní a že jsi rád(a), když jsi se mnou nebo mezi druhými_ jsem rád(a) obdivován(a)"
    3 říká "Prosím, když pracuju ponech mi prostor a klid, potřebuju se soustředit"///"Když se mi něco podaří oceň to přímě a velkoryse, nicméně to nepřeháněj a ani nebuď moc kritický k mým nezdarům."/// "Řekni mi někdy, že jsi na mě pyšný(á) v tom co dělám a čeho umím dosáhnout."///"Řekni mi někdy, že jsi vedle mě rád(a)"/// "Nazatěžuj mě příliš těžkostmi a negativními emocemi."///"Pomoz mi, aby naše soužití bylo pokojné a přátelské"
    4 říká: "Říkej mi někdy komplimenty či lichotky , moc to pro mě znamená."/// "Stůj při mě jako partner(ka) a přítel(kyně). Pomoz mi se milovat a doceňovat se."///""Dotýká se mě hluboce, když mi říkáš , že jsem přecitlivělý(á), zachovávej si svůj klid prosím." ///"Važ si mě, pro můj dar vidět "věci" i mou silnou intuici."///"Někdy, když mám melancholickou náladu, není potřeba mě vždy bavit, stačí mě potěšit trošku."
    5 říká: "Buď nezávislým člověkem."///"Když se mnou mluvíš, říkej věci přímo a souvisle."///"Potřebuji čas, abych si srovnal(a) své myšlenky a pocity."///"Když se ti zdám, že jsem ztracen(a), nepřítomný(á) myslí či arogatní - necítím se v tu chvíli bezpečně."///"Když jsme spolu , dej mi pocítit, že jsi mě rád(a) vidíš, raději jemně , abych se nevyděsil(a). ///"Chápej prosím, že mnoho lidí, hlasitá muzika, přebujelé emoce a ataky na můj prostor mě ohrožují a dej mi bezpečný protor, kde mohu spočinout."///
    6 říká: "Buď spontánní a sám sebou."/// "Naslouchej mi prosím, pečlivě, když ti něco říkám."///"Neber mé obavy zas tak vážně.(neutvrzuj mě v nich)"/// "Buď se mnou, když mám nějaké společné problémy, pomáhá mi , když je řešíš se mnou."/// "Občas mě ubezpeč , že mezi námi je vše v pořádku."///"Raduj se a směj se se mnou."///" Jemně mi ukaž i jiné možnosti řešení."
    7 říká: "Když jsme spolu buď oddaný(á), avšak velmi svobodný(á)"///." Když něco vyprávím naslouchej mi a oceň někdy moje vize."///"Směj se se mnou a povídej si."/// " Prosím akceptujmě takového (takovou) jaká jsem."///" Ponech mě tak jak jsem a nesnaž se měnit můj styl."///"Kritika mě velmi zraňuje."///"Nemám rád(a), když mi říkáš co mám dělat."
    8 říká: "Mám rád(a), když dbáš o sebe i o mne."///"Buď bezprostření , mám to rád(a)."///" Je pro mě důležtá důvěra v tebe, lži mě lámou vaz."///"Ukaž mi svou citlivost a emoce. Moc mi pomáhá, když vidíš i u mne , že je mám."///"Oceň někdy mou emoční stránku."///"Mám rád(a), když si mě vážíš za to, že se umím angažovat , ale nesnáším pochlebování."///"Mám často potřebu vyjadřovat se asertivně, prosím neber to jako útok na svou osobu."///"Když křičím nebo nadávám, přijm prosím, že jsem prostě takový(á)."
    9 říká: "Když potřebuješ, abych něco udělal(a), prosím požádej o to, jemně a taktně - přílišné očekávání a tlak nemám rád(a)."///"Rád ti naslouchám i pomáhám, nicméně pokud toho budeš využívat, stáhnu se."///"Pomáhá mi tvoje trpělivost, když mě necháš mluvit o tom co chci říci až do konce, někdy potřebuju i malé přestavky, abych mohl(a) o věcech přemýšlet."///"Prosím dej mi čas, když se mám rozhodnout, jemné popostrčení či spěch , je v pořádku - nicméně poučování mě silně znejisťuje."///"Řekni mi někdy, že se ti líbím a obejmi mě. Mám rád(a) a potřebuji cítit tvou fyzickou účast, to mě uvolní a dovoluje mi to vůči Tobě otevřeně vyjadřovat své pocity."///"Mám rád(a) diskuze s tebou , ale nesnáším konflikty." ///" Směj se se mnou a poděl se o radost ze života."
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Takže předběžný termín 11.-12.10.2008 a nebo 18.-19.10.2008.

    MÍSTO: BRNO

    (Já teď budu trochu mimo nyx, neb jsme dostali jako firma velkou zakázku a trávím dny na štaflích s metrem a stěrkou v ruce...) a ostatní členové firmy taktéž.

    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: to je, ale překvapení - chichi
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Tak fajn. Ještě vymyslet termín.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Takže jsme s Kiliánem mluvili spolu o srazu. Je ochotný nabídnout svůj byt k přespání...je velký tak s místem nebude problém.
    No a kousek od něj v Brně - Kohoutovicích je takové meditační centrum a v něm hezká čajovna...a myslím, že i ten buřík by se dál někde upíct...:-)

    Takže sraz bude v Brně.
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    To u mě v Praze by taky mohlo pár lidí přespat... :-)
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    Na druhou stranu mohu v Brně nabídnout ubytování pro přespolní. Ale je mi to jedno, může to být i divočina. Pro lidi, kteří jsou odkázáni na hromadnou dopravu jsou menší sídla nevýhodná.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Olomouc! Telc! nejake _hezke_ misto!
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    Brno!
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    MEDVIDEK: Praha? :-)
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK: Brno? :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    :-) buřtíky na ohni já miluju!!!
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Sraz bude s největší pravděpodobnosti někde uprostřed republiky...místo ještě řeším.
    Ideální by to bylo s přespáním a dostatkem prostoru pro koniny.:-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: a kde bys to tak viděla - budeš se držet své rodné hroudy a objednáš hotel na Moravě..... nebo to necháš na egocentrické Praze???
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: bohuzel nikoliv :-) chodim na tradicni nocni vandr na Kokorin ;-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BAGHICEK: Proč? Měníš se ve vlkodlaka?:-)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    prosim prosim, at to neni o vikendu, kdy je uplnek :)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tak to vypadá , že sraz bude v říjnu. Já nemohu v srpnu a Kil v září...a shodli jsme se , že tam chceme být oba:-).
    Takže předběžný termín 11.-12.10.2008 a nebo 18.-19.10.2008.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK: Tak to se nezucastnim. :-(
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MONICARDIO: jednickovy mi to neprijde.. viz predchozi vyklad Alberta.. (ale zas tak hluboce do toho pronikat netreba ;) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam