• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CAMAEL: to mne prekvapuje. Myslela jsem ze sedmicka 'spatne' veci ignoruje dokud to jde, proste nehodla se zbavit sveho prijemneho pocitu/optimismu/atd. dokud to neni naprosto nezbytne nutne. Ze to je princip sedmicky zasadni, odmita se setkat s bolesti.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Mě by zajímal extremismus. Nevím, zda jsme ho dobře přisoudila těm sedmičkám. Ale nemůžu se dohrabat řešení doma, kdy partner funguje jen v extrémních záležitostech. Vše obyčejné jakoby neexistovalo, to leží a ani se nehne. Ale jakmile se objeví možnost jet do hor nebo něco podobného, tak je náhle plný energie. Už jsme o tom kdysi hovořila s jedním akamrádem, který říkal, že to má stejně. Ale pořád jsem se nedopracovala k nějakému východisku, jak ty lidi motivovat pro obyčejné cíle, jestli to vůbec jde.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CAMAEL: v mém 9tkovém světě má tato věc taky místo.
    Jenže trochu jinak. Já to co popisuješ vidím z několika úhlu pohledů.

    1.) Co je pro jednoho hloubka je pro druhého plácnutí rukou do hladiny kaluže.
    2.) Když já reaguju tvrdě a hrubě na nějakou situaci a člověka většinou mám sama zaděláno onu věc mít nevyřešenou a proto mě tak sere vně.
    3.) Ovšem jsou okamžiky , kdy je pro nás samotné a pro to kam jdeme, být na okamžik tvrdí a mít ten loket trochu vysunutý. Ego prostě online. Jinak nedocházáme k našim cílům.
    Páč bych pak mohla odletěch v tom duchovnu a jako balonek plný prdíků.
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    Tedy jako jediná komunikující sedmička se chci zeptat na jednu věc, jestli není vlastní ještě i jiným skupinám.
    Jedná se o prožívání života celkově.
    Nejde jen o to, že velmi impulzivně a velmi vřele a vášnivě poržívám všechno to krásné a dobré a hezké. Týká se to taky to ho špatného.
    Veškerá zklamání, veškerá ublížení a nespravedlnost prožívám tak velmi bouřlivě, že toto bych si skutečně odpostila. Tedy nejenom sobě ale i těm ostatním. Na jakoukoli lež tak tvrdě reaguju, že mě to pak samotnou mrzí a říkám si, jestli to mám zapotřebí. Že třeba kdybych dokázala přivřít oko, tak to pak nemusí být tak nesnesitelné na obě strany.....
    ABS
    ABS --- ---
    dnes jsem nahodou narazil na test MBTI, vyslo mi ze jsem ENTP - je to k necemu?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    mno test jsem zvladl - vyhodilo to hromadu cisel, nastenku taky, ale dle ceho urcujete ty konkterni typy?
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: Nechala bych ten úsudek, co to znamená na Tobě. Test není moc vypovídající. ... Můžeš být prostě jen čtyřka s křídlem do pětky.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    tak jsem si udelal vas testik co je v zahlavi a dozvedel jsem se o sobe presno, co jsem cekal. achjo. 4. i kdyz to asi tak trochu hranici s petkou. znamena jednobodovy rozdil neco?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Hlasím , že momentálním sebepozorováním se přesouvám do ISFJ.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MONICARDIO: hm, z toho cítím kus osobní výpovědi.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BAGHICEK: je pro mě přijemné vnímat podporu v diskuzi a zapojení se...o vedení mi nešlo jako takové...

    Od toho jsem tu přece já "-)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: poteseni? :) Tak to je skoda, ze nejsem dvojka :) Vest to tu nechci, jenom obcas neco prelozit, at se cvicim v anglictine.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MONICARDIO: mozna osum popira svou zranitelnost tak, ze ji az sama nevidi, ikdyz ji ma pod nosem.. potrebuje na ni zapomenout az zapomene na jeji vyznam..
    jestli se mylim, tak se budu muset jit zahrabat.. ale nebyla to ta vesela poznamka o osmicce jak bije soka a s radosti ho pozoruje jak se hrouti, co Te tak najezilo? neni tohle ten duvod a bolest, proc se zaviras do hradu? jestli ne, tak jsi ctyrka, a jestli jo, tak bys mohla vedet, ze ta bolest znamena, ze mas dobre srdce. Take it easy. Me radis, ze si mam do zivota pustit slunce a sama si ho nedoprejes, co? :-))
    Ty nejsi ctyrka, jsi prilis pevna a rozhodna v tom, co chces ve vztazich, aspon jak Te znam ;-)

    (a to co me ted prijde majznout bude jezek :D )

    slibuju, ze tyhle rozbory uz delat nebudu, jenom se na to proste uz nedalo dal koukat
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Takže ID BAGHICEK se nabídla (k mému velkému potěšení) , že mi pomůže s vedením této diskuze.
    Je nacucaná informacema z ennea semináře a problematice se věnuje už nějakou dobu, tak věřím , že tím táto diskuze získá další rozměr:-).

    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    (...)

    Stupne vyvoje osobnosti - typ 8 (sedmicky snad prominou :) )

    Zdrava osobnost
    1: Stava se zdrzenlivym a slechetnym/velkomyslnym, milosrdnym a shovivavym, osvojuje si odevzdani se vyssi autorite. Odvazny, ochotny dat se do vazneho nebezpeci, aby dosahl svych vizi a ziskani trvale autority. Muze vykonat skutecne hrdinstvi a dosahnout historicke velikosti.
    2: Sebeprosazujici, spolehajici na sebe a energicky: naucil se postavit se za to, co potrebuje a chce. Dumyslny, "muze delat" osobni reakce a soucitne vnitrni vedeni.
    3: Presvedcivy, autoritativni, panovacny: vyhledavany prirozeny vudce. Prebira iniciativu, dava veci do pohybu: vitez, poskytovatel, chrani a je cestny, svou stabilitou (silou, intenzitou) strhava druhe.

    Normalni stav
    4: Staci si sam, financne nezavisly, mit dostatek zdroju je dulezitym zajmem: stava se podnikavym, pragmatickym, "neotesany sveraz", cachruje. Riskuje, tvrde maka, popira sve emocni pozadavky.
    5: Zacina ovladat sve prostredi vcetne ostatnich: chce citit ze ostatni jsou pod nim podporujic jeho usili. Naparuje se, je vychloubacny, energicky a roztahovacny: "Boss" jehoz slovo je zakon. Pysny, egocentr, chce predepsat svuj postoj a pohled, bud nevidi druhe jako rovne a nebo s nimi zachazi s respektem.
    6: Je velmi bojovny a strachem si vynucuje svou cestu: konfrontujici, utocny, vytvari nepratelske vztahy. Vsechno je testem postoju, nikdy se nevzda. Pouziva hro(z)by a odvety aby dosahl podrobeni si ostatnich, k zabraneni v prevaze ostatnim a k udrzovani je v nejistote.

    Nezdrava osobnost
    7: Vzpira se vsem pokusum o kontrolu, stava se zcela bezohlednym a diktatorskym, "prilezitost dela pravo". Zlocinec, psanec, odpadlik, podvodnik. Kruty, nemoralni a potencialne nasilny.
    8: Vytvari sebeklamne predstavy o sve moci, nepremozitelnosti a schopnosti triumfovat: velikasstvi, pocit vsemocnosti, nezranitelnosti. Bezohledne se pre-rozpina.
    9: V nebezpeci muze brutalne znicit vse co nesouhlasi s jeho umyslem nez by se vzdal. Mstivy, primitivni, vrazedny. Sociopaticke sklony. Odpovida osobnosti s antisocialni poruchou.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    DRAGEL: ze se nestydis takhle slapat do kurich ok, darebaku! :-)

    MONICARDIO: jsem se mazla nez mi doslo, co si tu vy vosmy spolu pecete.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    MONICARDIO: Ten ježek by seděl :-)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Jen sem dám link na tabulku sedmiček, abychom věděli, kde jsme to skončili.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Já teda s tou sedmičkou nějak nevím, jak na tom jsem. Takový je to pochybný.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CAMAEL: Jogínka je sedma jak vyšitá:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam