• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    SHEEN: si moc neumim predstavit zas linii 7-1.. sedmicka muze dat jednicce neco jako mozkovej vyplach (klystyr :) ), ale zaroven si jako jednicka neumim predstavit, kdyz se rozjede ten sedmickovej kolotoc - litostiva litanie nad nevyvedenym projektem, ktera je okamzite nahrazena jeste unahlenejsim planem.. a jednicka ktera musi sestupovat chudak ( :) ) ze svyho klidu a resit ten uzlik nervu.. ono otazka jestli musi.. precejenom osmicky jsou v tomhle lepsi chirurgove.. nejlepsi je se asi stat osmickou a proste tu sedmu vykuchat a pak si zacpat usi jako petka :o)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: považuju taky někdy realitu za "vadnou" dokud nezjistím, že to co je vně není vadné, ale to že já s tím mám prostě problém.
    Odvážných prohlášení , jsem pronesla řadu. Uvnitř však je to mnohdy v rozporu.
    A čím hlasitěji něco hlásám, tím víc chci přeřvat , tu vlastní pravdu...
    KIM13
    KIM13 --- ---
    CAMAEL: Já myslím, že o body v testu naprosto nejde.. Nezdáí se mi, že by některý test skutečně 100% dokázal odhalit celou škálu nuncí, ze kterých se ta charakteristika sestává. Jde o sebepoznání a o to si opravdu uvědomit, jak člověk funguje.
    V testu lidem občas vychází to, jací by chtěli být....
    KIM13
    KIM13 --- ---
    YMLADRIS: Ano... takhle to taky vidím....
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jeste se vratim k tomu vrazdeni nevinatek - sedmicek a propojim to s tim pojmem 'utek'. Ano, pripada mi ze ty 7 projekty jsou utek, necim si zaplnit vedomi aby se clovek nemusel konfrontovat s tim, co by bolelo.

    Tim, ze 7 je utekla, ovlivnuje lidi kolem sebe. Dela si nejaky svuj absurdni projekt a pritom jiz vznikl pozar nebo vytopila byt (pravdive metafory). Postup "dat ji duveru, vsak ona na to prijde sama" -- to mi, CAMAEL, teda pripada jako typicky sedmickovske ;-) ;-) absolutne nefunkcni reseni.

    Neprijde. Musela by nejdriv padnout uplne na dno, coz je dost zuzkostnujici predstava, pro mne teda, ze se na 7 vyvali veskera ta bolest pred kterou je utikano.

    Moje zkusenost se 7 je, ze kdyz jeji jednani v realite nefunguje, prohlasi realitu za vadnou. Nevede to ke zmene 7.

    Tak nevim.

    KIM13
    KIM13 --- ---
    CAMAEL:
    A taky jsou děsně vztahovačné .-)))))))


    Já vím, žes to tak myslela. A já jsem zas chtěla říci, že pro sedmičku je dost těžké rozlišit co je opravdu nečestné a co si vztáhla na sebe.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    CAMAEL: Ano ta linie 5-7 pohoda-stres je dost problematická. Je to trochu přetahovaná o to, kdo je silnější. Což zrovna teď mám období, kdy se příliš silně necítím a to strhávání dolů tou sedmou mi teda vůbec nedělá dobře. Potřebovala bych chvíli, aby ta sedmička stála na vlastních, mě si nevšímala, nic po mně nechtěla a dala mi tak tím prostor se z toho nějak vyhrabat.
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    Jinak k sobě chci říci, že nejsem asi právě ta čistokrevná sedmička, protože tam jsem měla 9bodů, ale druhou nejsilnější s 8 body jsem měla osmičku. Takže jsem sedmička, tak se skutečně velmi intenzivně vnitřně cítím, ale s významným vlivem osmičky.
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    KIM13: Přiznám se, že jinou sedmičku neznám, než sebe.... ale možná že si upamatuju na takové chování, se kterým jsem se setkala a přidalo mi to extrémně šílené.... jen se jich člověk jen nepatrně dotkl, tak byl oheň na střeše... no takový extrém jsem nikdy snad nebyla, ačkoli, on sám sebe člověk zvenku nevidí...

    KIM13: myslela jsem opravdu zřejmé lži, kličkování, nečestnost....
    KIM13
    KIM13 --- ---
    CAMAEL: pokud cítím, že se ke mně někdo nechová čestně,

    Já právě občas mívám problém se sedmičkami v tom, že oni mají pocit, že se k nim někdo nechová čestně a on má ten druhý jen pouze jiný názor na věc, který by se dal docela normálně vysvětlit, kdyby právě ta sedmička přestala v tu chvíli hysterčit a následně utíkat.

    KIM13
    KIM13 --- ---
    CAMAEL: Tohle, co píšeš, je zajímavé. Ale musím říci, že se mi většinou sedmičky (nemyslím konkrétně teď Tebe) většinou jeví jako takové, že jsou okamžitě nesmírně dotčeny, že člověk nesdílí jejich neskonalé nadšení a většinou nevidím, že bych jim dokázala vysvětlit, aniž by okamžitě nezdrhly s pocitem smrteného ukřivdění, že jejich pohled má určitá úskalí.
    Já se umím také nadchnout a strhnout pak spousty lidí kolem, ale už mám promyšleno několik kroků dopředu. Beru v potaz jaké okolnosti mohou můj plán zhatit a jsme ochotna a schopna přijmout návrhy ostatních, pokud je vyhodnotím jako lepší. Tohle sedmičky neumí. Při diskusi se chovají, jako kdyby jim člověk rdousil jejich dítě.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CAMAEL: souhlasím...to si uvědomuju i já u sebe. Že jsou věci které , se samy "nevyřeší"... Typická hláška ono se to nějak samo.
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    KILIAN: Tohle je hluboká pravda.... mnoho let jsem se učila neutíkat a to především sama do sebe..... Před nepříjemnostmi, před řešením.... Přistoupit k životu s valstní odpovědností za vše, co se v něm děje, to je asi otázkou pro všechny lidi všobecně, ale pro mě to byl hlavně krok k tomu, že tíživou situaci si jednoduše nakonec musím vyřešit sama za sebe.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SVA: myslím, že enneagram uchopuješ za správný konec:-).
    Co má ukázat?
    Z mého hlediska může ukazat hodně věcí. Učí vnímání. Ukazuje přímo na kořeny našich mechanismů. Ukazuje jak snimi pracovat.Přímo pojmenovává tyto "neřesti".
    apod.

    Jo ať emoční vzorec a nebo zatěžované centrum /srdce, břicho , hlava/ a co s tím:-)

    SVA
    SVA --- ---
    kazdopadne dost zajimave a pro mne neco nove ty enneagramy, mnela jsem jet na seminar (ale dala jsem prednost dulezitejsim vecem..), druhou cast v dubnu snad nepropasnu:)
    SVA
    SVA --- ---
    MEDVIDEK: nic.rezignuji na danou cinnost i na veskere povinosti, ktere pro mne prestanou existovat. ono se ani uz nic jineho delat neda.
    cele je to o mem pristupu k zivotu: chci toho stihnout co nejvic abych byla "pak" v klidu, proste muzu delat i neco nenarocneho, ale vedomi, ze to musim udelat mne ubiji

    cetla jsem tu diplomku, ten typ 8 a 7 a rekla bych ze mam neco s kazdeho, ten test se moc brat vazne asi neda, clovek ma s kazdeho neco a je to asi dost promenlive. co nam ma ukazat enneagram?ze neni dobre ulpivat na jednom emocnim vzorci, ale spis se snazit to vyvazit?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SVA: a když se dostaví ta vyčerpanost co pak děláš?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KILIAN: ten zmiňuju v první tabulce a povídání o 7dmičkách. ad prchání...
    KILIAN: jo to je ono! Důvěra...to je to správné slovo.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK:
    K tomuto schématu: Chybí mi tam úplně základní charakteristická strategie 7, terou je ÚTĚK. Jsou to mistři útěků, protože prakticky všechno je útěk.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    CAMAEL:
    Po zkušenosti partnerství se 7, souhlasím s tím, že přes povinnost to nikam nevede. Skutečně si na to 7 musí přijít sama a pokud cítí mou důvěru, tak to zvládne. Když mě cítila nablízku a že jsem s ní a né proti ní, tak se odvážila prožít i bolest.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam