• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    KIM13
    KIM13 --- ---
    BAGHICEK:
    Ještě ne, ale asi to bude beze svědků .-))))))) Je to jednoduché! Když si chceš dát na prdel, tak se musíš pěkně pokroutit.-)))))


    Víš, co ty jsi??? Ty jsi jednička mezi komiky .-))))))))))))))))))))


    Bude z Tebe mrouskavej lev .-)))))))
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    KIM13: osmicka to ma nejak tak, ze jak cestuje po lince 5-8-2, tak vlastne prechazi ze stavu byt pryc od lidi (5), do nepratelstvi/ovladani lidi a situace (8) a do pratelstvi a dvojkovyho altruismu. Takze kdyz se ptas pratel, tak Te budou spis znat z te dvojky (akorat dvojka ma treba dost problem najit sama sebe a svuj zivotni rytmus, zatimco osum.. :) )
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    fiii, uz se perou? :-) aha, davaji si na prdel, ale nazyvaj to krouceni.. ja to nechapu :-)

    KIM13: kdepak pravidlem :-) pokud bych se smela vubec dotknout te srsti plne slunce, tak prani aby i bleska preskocila by se mi zdalo prilis troufale :-)))

    JOGINKA: tak tohle jeste neznam.. jsem lev a v ascendentu mam pannu.. takze az v puli zivota o to panenstvi prijdu, bude ze me .. ehm.. ??? ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Tak tady se kroutěj hlavy .... hmmmm to jsou věci :-))))
    až mám z toho vykroucenou tu svou ... :-))))


    JOGINKA: jen jeden? To v podstatě dává zapravdu tvrzení MEDVIDEKA :-))))

    Moje hlava na kroucení je tady (:-()
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    MEDVIDEK: Tak nějak to bude. Sebe nevidím, ale na Tobě se to potvrzuje.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    JOGINKA: :-) je to vzájemné stáčení. A to co stočíme časem vykvasí v kvalitní víno nebo burčák:-).

    To znamená, přidej jednu jasnou noc u ohně, pečené klobásy, povídání a hned je tu mela:-). Trochu koření v podobě vlastních nejistot. A už to jede.

    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    KIM13: My to docela zvládáme - zatím jsme měly jen jeden parádní výstup, ale je oboustranně dočištěn bez následků.
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    MEDVIDEK: Díky za Tvou ohleduplnost.:-)
    Ačkoliv, zas tak "jemný" člověk nejsem - vzpomeň si, jak tvrdě mnohdy stáčím Tvou hlavu k pohledu na něco, co nechceš vidět. Dělám to ale samozřejmě z lásky k Tobě.:-))
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK: Kdybyste chtěly, aby vám to někdo pískal, tak si řekněte. Jako osma bych mohla klidně mezi vámi stát .-))))))))))))))
    KIM13
    KIM13 --- ---
    JOGINKA: O tomhle tvrzení vím, ale myslím, že to není přesné. Lev se projeví jen občas a za určitých okolností a spíš navenek. Ten pocit, že jsem opravdu Kozoroh je ve mně celý život, od té chvíle, kdy jsem schopna si to i zpětně uvědomit.

    Já myslím, že tyhle věci jsou o tom, že málo lidí má opravdu zájem o druhých lidech přemýšlet a vnímat některé stopy, které zanechávají.

    Včera jsem např. slyšela tvrzení: Ten si koupil nové auto, to je boháč. No a je to.
    A já vím, že si ho koupil proto, že do starého jeho manželka, která právě podstupuje chemoterapii prostě nevleze a on je zadlužen pravděpodobně do konce života.
    Lidé vnímají jen to, co chtějí.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    JOGINKA: asi to bude tím, že každý žijem v tom svým světě a typu.
    V mém světě to bylo o vytýčení hranic a nasraná jsem byla v určité chvíli pěkně což o to. Jenže, když vidím , tak jemného a inspirujicího člověka jako ty. Copak mohu tasit nože?:-)))))

    Pro přihlížející.
    Já a Jogínka se známe již nějaký ten pátek a myslím, že posisujem přesnou dynamiku typu 7 a 9.
    Jsme naprosté opaky v projevech, přesto záhadným způsobem se doplňujem.
    I serem.
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    MEDVIDEK: Zdá se, že jsme to každá viděla jiným okem! Já vnímala urážku až do morku kostí s mírným výbuchem vzteku. Věřím, že jsi schopna daleko kvalitnějších výstupů, ale na mou holubičí povahu to bylo až až...:-))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    JOGINKA: :-)))) ehm...dyť jsme se ani neporvaly, nevyčítaly..:-))))))
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    KIM13: Prý nás v první půlce života ovlivňuje ascendent.
    Budeš žít požehnaně dlouho!:-))
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    MEDVIDEK: Ehm.......:-))
    KIM13
    KIM13 --- ---
    CHIMERA: Hahahahahhahahahaah No já jsem taky neměla zástupy mužů rozdělených do 9 typů.
    Šmankote, ženský, copak si to nedovedete nějak představit? Já přece vím, že to v reálu může být všechno jinak. Ale kdyby nic, tak to alepoň vypovídá o tom, jak by třeba mohla ženská osmička něco vnímat, ne?.-))))

    Ohledně pětky: Já Ti rozumím! Mne to nesmírně bavilo 25 let a ty čtyři roky prostě tak nějak tápu, jestli hledat nové taneční kroky nebo jestli není lepší semtam to proložit diskotékou .-))))
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    CAMAEL: v odpovědi YMLADRIS je .... cílem každého je přeci dostat se do zralé a vyrovnané a silné podoby svého čísla...

    Tohle mě opravdu pobavilo. Tohle je charakteristické pro 7! Už pár měsíců sleduji eneagram, abych se něčemu naučil o sobě i o ostatních. Enneragram je psychologickým nástrojem poznání, nikoliv jak tvrdíš, že je to cesta k zralé a vyrovnané a silné podoby svého čísla!!! Tohle je tvůj útěk! Opět jsi utekla sama před sebou. Měla jsi skrze enea. poznat a pochopit samu sebe a jak tě vidí ostatní. Ty se místo toho chceš stát jakousi chimérickou 7 v krystalické podobě! Zcela míjíš účel enneagramu, není to bible ani všemocné učení, je to nástroj k pochopení!

    Představ si, že by jsi chtěla enneagram vykřičet do světa, tak jak je pro 7 normální. Dal bych ti důběru a prostředky k realizaci. Co si myslíš, že by se asi stalo? Měla by jsi prostředky, čas i prostor ...
    Vidím jak zakládáš enneagramický kostel ve tvaru kruhu, týden dostane 9 dní, rok 9 měsíců a 9 kněží bude hledat a vést své pravověrné přívržence toho svého konkrétního čísla ....
    Tohle je enneagram?
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    KIM13: ano, já vím, jsem s pětkou 6 let :-) přijde mi tím svým ostychem takový roztomile dětský :-) jsem zvyklá, že KAZDEHO chlapa je třeba stejně neustále ubezpečovat, jak je úchvatný, úžasný a jedinečný, takže v tomto případě mi to aspoň přijde jako pravdivé a taky to nese ovoce, což uvedeným tancům dává smysl (pro mne) :-)
    jinak: nemohla bych napsat takové znalecké zprávy o milování s různými čísly, neb víc partnerů jsem neměla (první byl můj manžel, kterého nedokážu enneagramově zařadit) a tudíž nefim, jak se které číslo při sexu projevuje... pobavila jsem se u tvých popisů :-) a taky na tom, jak pro každého z nás může být určitá vlastnost odlišně vnímána... někdo pozitivně, někdo negativně :-)
    KIM13
    KIM13 --- ---
    A ještě takový zajímavý dodatek, nad kterým hodně v poslední době přemýšlím.
    Zkusila jsme se teď čtyř lidí, kteří mne znají, zeptat, kam by mne zařadili. Byli to lidé, kteří s Enneagramem nemají zkušenost. Jen jsme jim dala nějakou charakteristiku, kterou jsme si sepisovala pro svou potřebu. Je zajímavé, že všichni (bez výjimky) mne označili jako dvojku.

    Je to podobné jako u zvířetníku. Jsme Kozoroh a mám ascedent ve Lvu. A kohokoli se zeptám, každý řekne: Ty jsi Lev. Přitom mé já je opravdu kozorožčí, ale navenek asi opravdu působím jako Lev.
    Je to zvláštní...
    KIM13
    KIM13 --- ---
    CHIMERA: Ano, tomu rozumím.

    A jestli to vyznělo negativně, tak se musím zamyslet, protože většinou mívám spíše opačný pohled .-) Přemýšlela jsme o těch charakteristikách a opravdu jsme měla představu muže. který by ten typ asi tak nějak representoval. Určitě tam může dojít k nějakým chybám, ale také je to dozajista hodně ovlivněno tím mým osmičkovým pohledem.-)
    K té pětce - máš pravdu. S pětkou je milování úžasné a nechá se strhnout, ale je to právě o těch tancích okolo. A věř, máš-li stále tančit a dokola ji ujišťovat jak je úchvatná a úžasná a jedinečná a ..... tak po téměř 30 letech soužití najednou začneš váhat, jestli ty Tvé tance nejsou už trochu trapné....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam