• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    DADULKA:
    MEDVIDEK: Nic jsem nepredelaval, to byl asi vypadek serveru...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MEDVIDEK: jsem šestka.
    moje sny jsou úzkostné.
    obsah může být různý, ale vždy ve strašných (strach, neřešitelnost, osaměost, zoufalství, bez pomoci) křečích, i když v reálu bych si s takovou běžnou situací hravě poradila.
    dost často se mi zdávalo i o létání (teď už několik let ne) - ale nebylo to šťastné létání, byl to zoufalý útěk před pronásledovatelem, létání se nedařilo, uuuuuž uuuuž mě chytali, byla jsem slabá, vysílená... v hrůze se snažím zachránit život, ale nemůžu nic ovládat a padám mezi dráty elektrického vedení, které jsou všude. nemusím snad popisovat, v jaké strašné křeči se pak ráno vzbudím a že mi trvá několik hodin, než se dostanu fyzicky i psychicky do normálu.
    takže kontrafobická šestka asi rozhodně nejsem :)
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    1. 9
    2. 3
    3. 7
    4. 6
    5. 4
    6. 6
    7. 4
    8. 5
    9. 5
    vyšlo mi toto....
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    MEDVIDEK:
    dík :)
    typ ještě nevím :)
    v dětství se mi hodně často zdálo že padám ze schodů na chalupě a pak zvlétnu....a plavu prostorem....to sem mivala skoro furt....a nebo že někam jdu a nemůžu se hnout z místa
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Taky se mi opakoval sen o schodišti , které nemá zabradlí či má chybějící schody.
    A v současné době ve snech často cestuju vlakem, autobusem nebo tramvají. Někdy tento prostředek řídím (ačkoli to v reálu vůbec neumím). Nedávno jsem dokonce řídila ve snu létající lokomotivu:-).
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Já začnu: Jsem typ 9.

    Roky se mi opakoval sen o tom, že jdu ulicí a mám zakalený zrak, poloslepota.
    Hrozně mě štípaly oči a neviděla jsem jasně ani lidi ani okolí. Vzbuzovalo to ve mě hroznou zmatenost a strach.

    (Tento sen je to cca 5 let naprosto zmizel, poté co jsem si uvědomila, jednou když jsem jela z práce, že onu zakalenost zraku v ten okamžik mám a navíc ji mám celý život. Ona neschopnost vidět souvisí nějak s potřebou spánku ve dne, i když vlastně citím, mnoho energie...)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Otázka pro všechny:

    Jaký jste , enneagramový typ a jaké sny máte?
    Máte opakující se prvek ve snech či snové symboly nebo příběhy?
    Pamatujete si své sny z dětství?

    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    DADULKA: asi Kilian něco předělává na svých strankách, řeknu mu to a brzy to poběží.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BAGHICEK: :-) zajímavé vidět to z pohledu hráče her...
    Já kdysi propadla hře Tomb Raider (Lara Croft) - fascinovala mě akčnost hlavní hrdinky hry. (jednak se mi líbilo jak tam ta prsatá sexbomba furt běhala a mrskala vlasama) a zřejmě jsem si dovolovala vidět onu akčnost trojek - z ničím se moc nesrat, naběhnout, udělat a zvítězit.

    A pak se mi líbila real rpg Gothic - a tam, jsem zase milovala možnost rozmanistosti hry...
    Můj týpek se zaměřoval ryze na sílu a s magií se moc nemrcasil, obří zabijácká kuše mi vyhovovala a tou jsem kosila všechny nepřátele:-). Avšak zase jsem se snažila volit cestu dohody, když to šlo.
    A když né, tak jsem tasila.
    Používat vysokou magii mi připadalo nefér, tou bylo sfouknuto vše jedna dvě.
    Líbilo se mi "vydřít si" své prvenství:-D--------"-)

    DADULKA
    DADULKA --- ---
    nevíte kde se dá sehnat test na rozzaření...ten na který je tu odkaz nefunguje
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    (_JOAN_: a jeste jsem se chtela pochlubit, ze jsem vzdycky trhala rekordy jak z tamagociho co nejrychleji vykrmit tricetikilovyho cvalika :-)) tak a ted uz by to placani se po ramenou temer mohlo stacit :-)) )
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    _JOAN_: tak ono se to muze skryvat pod ruznymi nanosy.. ale na druhou stranu neco jako nedokonala jednicka prece neexistuje :-) jako jednicky jsme tu proto abychom lidem ukazovali, ze jste dobri pokud to co delate je dobre :-)))

    Dlouho jsem si myslela, ze jsem devet, jenom mi na tom nesedelo, ze jako mirotvorce vyvolavam az prilis mnoho konfliktu :D a napeti ve vztazich/komunikaci :D. Jako jednicka dnes stale jeste narazim v sobe na mista pod silnou kontrolou a muze me rozcilit jen naznak kritiky na me.. pripadne poucovani o tom co je charakter a moralka :-)))) (to se pak zastavim a zkoumam, jak protistranu zaslapnout jak bidneho cerva :-) nez to odezni). A nasla jsem se v knize od Palmerovy v jednom cloveku, ktery popisuje, ze misto aby sekyroval sve okoli, jak je jednicky zvykem, tak si to skrejva pro sebe, protoze prece sekyrovat sve blizni je chyba a nedokonalost :)) A potkala jsem se i s dalsima jednickovyma legrackama: treba kdyz jedna zacne meditovat, tj. dovoli si ten proces, kde se prestane kontrolovat, muze objevit v sobe dve postavy - jednu detskou hravou a druhou karajici - to jsou prima bitky :-). Ale zas mi prijde, ze jednicka kdyz si dovoli meditaci a prestat se kontrolovat, tak to potom uz jede uplne krasne samo, staci mit rada sama sebe. A je treba fajn si cist o ctyrkach a jejich zvycich a poslouchat jak to v cloveku rve: jezis to ne, to bych prece nikdy ale skutecne nikdy neudelala :))) a naucit se to akceptovat a zaintegrovat (protoze az pak se s tim treba neco da delat). Naucit se, ze kdyz druhemu neco projde, tak neni treba bejt nasranej a zavidet to, protoze jednicce to projde zrovna tak (pokud to neni nejaka ta vsivarnicka ovsem). Jednicka mi v mnohym pripomina boj s vetrnymi mlyny :-)

    Rpg jsem musela na zacatku mit nejake pozitivni postavy.. elfy nebo tak a pak teprv prisli nekromanceri, magove, postavy nadane hrubou silou. Ale obdivovala jsem kamarada, co si vybiral glumy apod. a dokazal si tyhle postavy moc uzit a .. procitit :-)


    MEDVIDEK: uz bylo prilis reklamy, jednou chci videt ty Tve letajici talire :-)))

    KIM13: nepecu.. ale premyslim, ze se k nekomu pozvu :-) Dnes jsme byli lizt ve skalach, tak jsem vzala aspon dortiky z obchodu a krasne zmizely. Horolezci jsou ziraviny :-)

    (dnes mi to pivo sedlo.. nebo jsem zas napsala uplne kraviny? :-) )
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    MEDVIDEK: jj, ale tahle mi přijde dost jistá. Nejdřív nalezení trojúhelníku a potom z něho vybrat. Ikdyž mě ho narušovala 9ka, ve který mam silný křídlo. :-)

    no konečně už chápu, proč jsem byl schopnej začínat rpg hry třeba desetkrát od znova, dokud jsem s postavičkou nebyl aspoň částečně spokojenej :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    _JOAN_: myslím, že každý má tu svou cestu

    Moje osobní zkušenost s hledáním se je malinko podobná. I když já sama jsem se hledala něco přes 2 roky než jsem začala vnímat realitu svého typu.
    9 jako typ jsem zpočátku nesnášela a naprosto kategoricky jsem ji odsunula, že to já nejsem.:-)
    Pak jsem si namlouvala nějakou dobu , že jsem 3jka (o to ego:-) až jsem se brodila po kolena v 6stce.
    Navíc mám poměrně silné křídlo do 8 , mé vybuchy hněvu bývají zdrcující a náhlé.


    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    btw. mi to došlo v období, kdy jsem přešel do sedmičky - bodu integrace. A u mě fungoval pocit, že naprosto nechci být číslem odpovídající bodu rozpadu...imho dobrá metoda, jak se poznat...a nejlíp to jde právě v období, kdy je člověk v tom bodě integrace, poněvadž se vidí s lehkostí a jasností. Má tu někdo podobnou zkušenost, kdy se našel?
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    tak jsem asi dospěl k závěru, že jsem jednička - což mě ze začátku ani nenapadlo - a že enneagram je ještě mnohem vychytanější systém, než sem myslel. Ono to fakt funguje...akorát jsem (zatim) nedokonalá jednička, což bylo dlouhý čas zdrojem mých frustrací :-)

    takže klidně do záhlaví jako číslo jedna
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK: hihihihihiihi Já teda ne.-)))

    Mám připálíno! - půl jednoho druhu, druhá půlka je napečená .-))))))))))))))))))
    Druhej druh mám vyrobený, páč se zvolila nepečený druh raději .-))) Ale ještě mám celý víkend a a dva a půl dny k tomu. O Vánoce se nebojím .-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: já chození po úřadech absolvuju s časopisem pod paží a nervozním poťukáváním nohou...

    A propo už máte napečíno?:-)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Jestli existuje typ, kterej nesnáší zařizování, chození po úřadech, tak tam určitě patřím. Grrr!!!! ... a ještě před vánocema ...
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    _JOAN_: no jo, jste takovy devitkovy :-)) S jogou se mijim, ale na ten jarni seminar chci hrozne moc!

    (O jednicce - jednicka ma pochopit, ze se z chyb mame ucit, a ne z nich vytvaret strach. Jejim ukolem je naucit se soucitu (!) klidu, radosti a trpelivosti. Ma si uvedomit, ze delat chyby je normalni. Ma si uvedomovat svou zlobu - vznika z potlacenych pocitu. No uplne brrrrr :-) A k jednicce patri ta prosba - Boze dej mi odvahu at muzu zmenit to co zmenit lze, otevrenost prijmout co zmenit nelze a moudrost je od sebe rozlisit. Kladnymi vlastnostmi jsou vstricnost a umirnenost, zaporem zlost. Tolik jenom o smerovani.
    Mam jeste poznamky k dvojce a trojce. Ctyrku nemam, jen si pamatuju, jak jsme poslouchali a temer ani nedychali :-) Zkusim tedy sem dat neco z poznamek o trojce, protoze tu byla pekne opominuta :-) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam