Moje recenze na knihy :
ABC Enneagramu - nečetla jsem , Základní enneagram- nečetla jsem.
Enneagram - od Karen Webové - četla jsem , kniha je poněkud heslovitá. Nejde moc do hloubek.
Zato Palmerová a její Velká kniha o enneagramu. Velice dobrá dle mě. Zabývá se v první části principy enneagramu, jeho zakladateli , rozvojem , mechanismy. V druhá čast je postupně přidělena každému jednotlivému typu, jsou zde uváděny citace lidi, vlastní opisy zkušeností. Závěr je věnovám spiritualitě a výzkumům MBTI. Taková enneagrammová bible:-).
Velice ráda mám Devět tváří duše od Rohra. Duchovně založený autor (typ 1) propojuje enneagram s duchovním rozměrem a Bohem. Kniha je psaná přesným, přesto laskavým stylem , který mě zaujal.
Enneagram partnerských typů mám načtený také, avšak zde jsem trochu v rozporu s realitou. Neb si myslím, že některé vztahy mohou být i jinak. Každopádně zajímavé rozšířená pohledu na enneagram a jednotlivé typy.
Enneagram v panelových rozhovorech mě moc nezaujal. Četla jsem kdysi. Moc si to už nepamatuju.
Průvodce od S. Jacobse miluju a často si v něm listuju , jak sama pro sebe. Tak pro inspiraci pro diskuzi zde. Je to sice taková uzounká knížečka...avšak jsou v ní velmi hluboké myšlenky, dle mě.