• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Obecně prý v dětsví 9 zažily silný nátlak rodičů nebo byly přehlíženy. "Atˇudělám co udělám nebude na mé potřeby brán zřetel...a tak, se snaha, impulz či "zlost" popřela, zapoměla, zasunula..."
    Mír 9 je produktem jejího zapomění, to že je 9 mírumílovná je její sebeobraz. (samozdřejmě ona tam ten potenciál má, ale často je 9 i pěkně protivná, umíněná, závislá na druhých--- apod.)

    Moje vlastní rodinné prostředí bylo autoritativní otec a do sebezahleděná matka, často měnící nálady. (naučila jsem se mezi tím nějak proplouvat)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    tak ja se pristihuju treba v praci kdyz vidim jak se vyostruje situace mezi dvema lidmi, jak se to snazim uhladit, ten jejich spor. misto abych si dala dejme tomu nohy nahoru a sledovala mocensky zapas v bahne.

    delam to proto, ze 'za valky' je vetsi pravdepodobnost, ze budu trpet nakonec i ja. je mi fuk, ze ti lidi zrejme potrebuji nejak zmenit stavajici situaci, proto je tam konflikt; ja bych dala prednost aby byl klid. cili obetovavam autenticke potreby za "mir". to povazuju za devitkove.
    ale tak zalezi taky jak moc je clovek obecne ohrozen. proc devitky primarne jsou peacemakeri? citi se spatne kdyz je valka nebo proc presne.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: mivala jsem a nekdy jeste mam s devitkou spolecne projevy, ktere ale jdou z jinych pohnutek. Treba takova nerozhodnost.. u me jde ruku v ruce se snahou udelat veci spravne, tzn. misto spontanni reakce se mi muzou postupne promitat predchozi zkusenosti a jejich vyhodnocovani a muze to byt na hodne dlouho, nez.. nez mi dojde, ktera volba mi nejvic fyzicky zarezonuje. A pak jeste devitka je povestna empatii a altruismem, tak u tech jsem myslela, ze mam az na rozdavani :-), ale empatie bud u me vychazela z nerozhodnosti (viz vyse) a tedy snazsiho reseni, tj. zvolit to co partner, nebo ze ctyrkovyho obrannyho vcitovani, nebo z kridleni ve dvojce, kde ten muj advokat umi byt pekne vostrej vsivej typek ;) A altruismus ano, ale s podpovrchovymi projevy nasranosti, ze takhle to vlastne vubec nechci ..
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Jsem 9, sociální i když touhle dobou se přelívám do vztahova lehce.

    Vyprávění 9tky :-)

    LÁSKA A SPOJENÍ
    Někde hluboko v sobě věřím v něco jako, všeobjímající láska , hluboké spojení tam vevnitř se vším a všemi, nicméně, neumím sama u sebe tohle realizovat a chápat. Tohle přichází ve vlnách.

    BAGATELIZACE ČI ÚTĚK DO ZLEHČOVÁNÍ
    Když jde do tuhého a potřeba něco řešit či zaujmout stanovisko a ještě hůže vyjádřit své emoce, většinou bagatelizuju a nebo vtipkuju. Je to zábavné při diskuzi s přátely, ale dost "na zabití" při práci či důležitých věcech. ( v tomto se podobám 7)..my 9 umíme být "svým způsobem zábavní a vtipní lidé"...

    STANOVISKA A ROZHODNUTÍ
    Například, zaměstnanec ode mě očekává "jasné" stanovisko "moudrého diktátora"...aby sám , jako zaměstnanec se od něčeho mohl, chytit. Já však v sobě , počínám podezřívat a zpochybňovat své motivace. A tak jsem schopná se rozhodnout o samotě k činu A, avšak místo realizace toho rozhodnutí , obracím pozornost "vně" . Z vnějšku přeci přichází tolik "zajímavých věcí"...a pohledů a tak se objevují variaty B, C, D.....a zkutečné rozhodnutí bývá ZAPOMENUTO či odsunuto.

    ROZPTÝLENÍ SE
    Často , hledám podporu ve svých rozhodnutích u lidí kolem. Vykecáváním, ubíjím čas. Hledáním, zdrojů v časopisech či knihách , ubíjím čas. Chodím po seminářích. Avšak uplně jsem dokončila snad jen kineziologii , jsem učenec mnoha oborů, mistr v žádném. Umím se dobře bavit, když chci. V sobě tak trochu pojímám život jako hru. Plním si levele a baví mě to. Mám talent na fantazírování...svět fantazie je tak zabavný.
    A tak jsem schopna, plně dávat pozornost čtení nepodstatného článku či plkat po ICQ místo toho, abych se zaměřila na to co je "POTŘEBA".
    Zapálím si cigaretku a popřemýšlím. Dám si chipsy a je mi líp...

    OTUPĚNÍ A EMOCE
    Někde ve mě běží film...a ten mi říká , že aby "tyto" situace nebyly tak živé a opravdové, znecitlivím.
    Jak to vypadá? Představte si, sami sebe a své tělo. které je prázdné , tiché a jakoby opevněné. Dovnitř nic nemůže a vše co se děje kolem jde MIMO MĚ.
    Já to skutečně fyzicky necítím. A pak z odstupem času, ke mě začíná docházet něco čemu se říká, pocity. A já si uvědomím , že to co jsem cítila, v tu a tu chvílí ... byly impulzy , které jsem potlačila. Slabé ozvěny, mi připomínají že mám i své skutečné emoce. (v tom se podobám 5)

    DRUHÝ ČLOVĚK
    Když mluvím s druhými lidmi, vnímám sebe a i Tebe. Sleduju jak mluvíš, jak gestikuluješ, co říkáš a někdy "neslyším" co skutečně říkáš. Protože, moje pozornost je zabrána do Tebe.
    Umím, vnímat jaký jsi. Je jednodušší zabývat se druhými.
    Sebe umím lépe cítit, když jsem ve fyzickém kontaktu s druhým či ve fyzickém kontaktu se sebou.


    ZLOST
    Neumím s ní nakládat. Jsem klidný člověk. Avšak to je pouze pohled z venku.
    Uvnitř mě to někdy pěkně vře. Je pro mě hloupé a zbytečné se rozčilovat a vynakládat tolik energie na to , aby se něco změnilo či pohnulo.
    Raději hodně věcí polknu (břišní typy pozor na nemoci břicha a trávení) než je vynést na světlo a řešit.


    Pokračování příště:-)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Ehmm, zajímavá otázka. Ale to bych nejdříve musela vědět, co to znamená "devítkovské chování". U všech ostatních čísel jsem už možná něco pochopila, ale tady nevím, co si představit.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    DRAGEL: Když já raději vidím než se ptám. :-))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Takže moje otázka FOR ALL...

    JAK ŽIJETE DEVÍTKOVSKÉ CHOVÁNÍ VE SVÝCH ŽIVOTECH?
    CO JE PODLE VÁS "TYPICKY" DEVÍTKOVSKÉ.

    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    SHEEN: a copak by jsi o osmičkách ještě chtěla vědět! Koukej se ptát dokud je čas jinak uvidíš!!! ;-)
    KIM13
    KIM13 --- ---
    DRAGEL: Tak mne tak napadá, že výraz: falešná sedma dostává v této diskusi tak nějak úplně jinej nádech .-)))))))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    DRAGEL: ok...já tu čest měla poprvé.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Hihihihihi, osmičkám došla řeč. To jsou věci. :-))))
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    MEDVIDEK: MYslím, že k 8 nemám co řídi, přemýšlím si nad sebou a dívám přitom do zrcadla ;-)

    Další prosím ...
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    MEDVIDEK: OVERSEER je známej jak falešná sedma, pár klubů tu poslal do zapomnění po tom, co se jim začal intenzivně věnovat. Ono to sice dává jakousi sebereflexi a podměty k zamyšlení, ale není to nic jiného než absťák jakéhosi intelektu, který není schopen reagovat na své okolí. Dokáže klub pohřbít za 2-3 dny, takže pokud se tomu tady začne věnovat, tak si dávej pozor. Podle mého ho má NYX na černé listině. V plno klubech má zakázáno i číst :-)))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Chystám se na tabulku...9 tek. Ta by mi měla jít nejlíp...a možná naopak. Njehůř:-).

    Ad OVERSEER
    Vtip je v tom, že na OVERSEEROVĚ příspěvku je něco pravdy. Příspěvek mě ponoukl k zamyšlení. K zamyšlení nad pohnutky.
    Máme to tu vymalované na světlé barvy a teď přišel někdo a vzal to tmavě hnědou...a navíc ředidlovou co dlouho schne.

    Tím, bych to uzavřela. A OVERSEERA žádám, aby se mírnil...či realizoval jinde.


    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Myslím, že některé lidi přeskočíme neb zjevně k tomu jedinému jsou a dáme si avizované devítky. Viď, Medvidku?
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    MEDVIDEK: sedam si do hlediste asi.
    nekdo tam krici:
    Zivote, tak kde jsi, vylez, chci se s tebou porvat!
    velice rychla sila. velire rychle se vycerpava.
    ja nemam rada lici co maluji nevylestenym hovnem.
    GAF
    GAF --- ---
    OVERSEER

    Člověk, kterej by mě měl rád by se ke mně určitě nechoval tak odporně jako ty víckrát než málokdy a ty se takhle chováš ke všem v duchovních klubech skoro pořád. Myslim navíc, že to je tvoje pojetí toho, jak si s lidma hrát / nebo jak je posouvat v duchovním vývoji (bez jejich přičinění). Na takový přístup, se ti klidně i vyseru, patří ti to, vrtáš se v hovnech sám rád, aniž bys věděl, že ke spokojenosti vedou jiný cesty než kalení kalu. Takže seru i na tebe, řekl bych, žes za to i vděčný, teď už i posraný ubožáku, já s tebou nic společnýho mít nechci.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tak tomu říkám slovo do pranice.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tož pomalu ty 9 .... nebo co:-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    KILIAN: jo - je to tak. potkala jsem ho jednou na jedné párty - u baru - i tam to bylo šou - bohužel pro něj už bez publika ...... ani na barmana to nezabralo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam