Jsem 9, sociální i když touhle dobou se přelívám do vztahova lehce.
Vyprávění 9tky :-)
LÁSKA A SPOJENÍ
Někde hluboko v sobě věřím v něco jako, všeobjímající láska , hluboké spojení tam vevnitř se vším a všemi, nicméně, neumím sama u sebe tohle realizovat a chápat. Tohle přichází ve vlnách.
BAGATELIZACE ČI ÚTĚK DO ZLEHČOVÁNÍ
Když jde do tuhého a potřeba něco řešit či zaujmout stanovisko a ještě hůže vyjádřit své emoce, většinou bagatelizuju a nebo vtipkuju. Je to zábavné při diskuzi s přátely, ale dost "na zabití" při práci či důležitých věcech. ( v tomto se podobám 7)..my 9 umíme být "svým způsobem zábavní a vtipní lidé"...
STANOVISKA A ROZHODNUTÍ
Například, zaměstnanec ode mě očekává "jasné" stanovisko "moudrého diktátora"...aby sám , jako zaměstnanec se od něčeho mohl, chytit. Já však v sobě , počínám podezřívat a zpochybňovat své motivace. A tak jsem schopná se rozhodnout o samotě k činu A, avšak místo realizace toho rozhodnutí , obracím pozornost "vně" . Z vnějšku přeci přichází tolik "zajímavých věcí"...a pohledů a tak se objevují variaty B, C, D.....a zkutečné rozhodnutí bývá ZAPOMENUTO či odsunuto.
ROZPTÝLENÍ SE
Často , hledám podporu ve svých rozhodnutích u lidí kolem. Vykecáváním, ubíjím čas. Hledáním, zdrojů v časopisech či knihách , ubíjím čas. Chodím po seminářích. Avšak uplně jsem dokončila snad jen kineziologii , jsem učenec mnoha oborů, mistr v žádném. Umím se dobře bavit, když chci. V sobě tak trochu pojímám život jako hru. Plním si levele a baví mě to. Mám talent na fantazírování...svět fantazie je tak zabavný.
A tak jsem schopna, plně dávat pozornost čtení nepodstatného článku či plkat po ICQ místo toho, abych se zaměřila na to co je "POTŘEBA".
Zapálím si cigaretku a popřemýšlím. Dám si chipsy a je mi líp...
OTUPĚNÍ A EMOCE
Někde ve mě běží film...a ten mi říká , že aby "tyto" situace nebyly tak živé a opravdové, znecitlivím.
Jak to vypadá? Představte si, sami sebe a své tělo. které je prázdné , tiché a jakoby opevněné. Dovnitř nic nemůže a vše co se děje kolem jde MIMO MĚ.
Já to skutečně fyzicky necítím. A pak z odstupem času, ke mě začíná docházet něco čemu se říká, pocity. A já si uvědomím , že to co jsem cítila, v tu a tu chvílí ... byly impulzy , které jsem potlačila. Slabé ozvěny, mi připomínají že mám i své skutečné emoce. (v tom se podobám 5)
DRUHÝ ČLOVĚK
Když mluvím s druhými lidmi, vnímám sebe a i Tebe. Sleduju jak mluvíš, jak gestikuluješ, co říkáš a někdy "neslyším" co skutečně říkáš. Protože, moje pozornost je zabrána do Tebe.
Umím, vnímat jaký jsi. Je jednodušší zabývat se druhými.
Sebe umím lépe cítit, když jsem ve fyzickém kontaktu s druhým či ve fyzickém kontaktu se sebou.
ZLOST
Neumím s ní nakládat. Jsem klidný člověk. Avšak to je pouze pohled z venku.
Uvnitř mě to někdy pěkně vře. Je pro mě hloupé a zbytečné se rozčilovat a vynakládat tolik energie na to , aby se něco změnilo či pohnulo.
Raději hodně věcí polknu (břišní typy pozor na nemoci břicha a trávení) než je vynést na světlo a řešit.
Pokračování příště:-)