ked zmenite v kratkom casovom rozmezi zivot od zakladov a zacnete sa na inom mieste, v inych pomeroch a okolnostiach na vsetko divat, je to viac ako nejaky umely vylet, v malom je to s hudbou, s dobrou knihou ci kvalitnym filmom
ked nasajes viac nez inspiraciou, pre mna je zvlastne, ze ludia, ktori akceptuju a veria v rozne ezotericke, to beru tak technicky akoze si toto znamenie tak si toto a pod, ako potrebuju vylucnost a vobec malo pracuju so suvislostami, akokeby ich zavery zaujimali viac ako vnimat, vediet slobodne a prirodzene usudit
ako ta zmienena POKORA, ja sa casto spravam namyslene, arogantne, cynicky ked mam chut, nie kvoli povyseniu, skor ma zaujima ci to dotycny rozozna, kolki su pokorni a nevedia proti vlastnej fantazii prijat fakticky nevyvratitelny argument, to je pokora? nie to je iba jej pretvarka, pokora nie je k systemu, k hierarchi, k velkosti niekoho niecoho, pokora je iba k pravda, a taka nakolko si schopni ju vnimat, nakolko ti vzisla z pochybnostia nebola len plodom introjekcii
A mat svojho ucitela? to ma byt nejaky stary guru z vychodu? je dobre citat vela roznych knih, nechat sa inspirovat roznymi ludmi, niekedy hlupak ukaze viac ako genius, ked sa vidime v hlupakovi zmenime viac ako ked sa ukajame nasledovanim geniov
za svoj celkom kratky zivot som zazil vela zmanipulovanych, zmagorenych ludi prave vierou, najviac si vazim osobitej viery i ked je trosku blazniva ci fantasy, horsie je ak sa to stava v nejakej skupine ci kolektive, ked ide viera pod spolocnym symbolom, to "vzajomne pochopenie" casto prerastie v utvrdzovanie sa vo veciach, ktore su uplne blbiny
aky je rozdiel pred clovekom antiky, ktory sa bal boha bleskov a nami dnes, ktory si rozne role pasujeme do abstraktnejsich verzii nevysvetlitelna? pokora je aj uspokojenie s tou malickostou a jednoduchostou zivota, ked nam staci prirodzene :) tak ako to mame v sebe, nie tak ako hovori iny ze to vraj mame prirodzene mat
vraj su ateisti smiesni so svojim odporom k viere, ale nie su smiesnejsi veriaci po roznych sposoboch? oni sa este menej vedia zmierit s tym nevysvetlitelnym ako ateisti a vnimanie cloveka bude vecne take, ze nebude nieco poznat, lebo mu to jeho vnimanie nedovoli, tak ako nevidime infra a ultrafialove svetlo a nepocujeme urcity kmitocet, sme schopni ponimat urcite suvislosti? ak nie, preco si navravame, ze hej? mne dava zivot zmysel, ale nikdy to nebolo sformulovane v slovach a predsa tolky nasleduju prave kvoli roznym slovam :) ktore bud poculi ci citali
aj normalny svet je dost zazracny, nie je potreba si vymyslat vlastne zazraky kvoli ktorym sa iba zbytocne utopime v nejakej somarine