• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FRK_R23: ovsem mimoradne predcasne vyspely:))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HAR4NT: V duši jsem stále malý chlapec! :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FRK_R23: aha tak proto sem to neznal, ja uz mam normalne doktorku pro dospely..:-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HAR4NT: Jezdím tam za dětskou doktorkou, tak aspoň pro příště budu vědět :))
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FRK_R23: tak to u nas neni!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HAR4NT: Hmm, tak koukám že jsem stál na tzv. oranžové zóně: Oranžová zóna P7-0168

Tam totiž rezidenční oprávnění neplatí, viz https://parking.praha.eu/cs/moznosti-parkovani-v-praze/parkovani-v-zonach/oranzova-zona/
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FRK_R23: ne. vsecky zony jsou v zakladu "modry", na tech smisenejch maj naky prava I nerezidenti
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Asi budu vypadat jako idiot, ale musím platit parkování na hodinách, i když parkuju ve své městské části a povolení samozřejmě mám?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: deep
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: statistika lidske blbosti na silnicich se jmenuje nehodovost 😁
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: a k tomu tě vede co? Nějaká statistika?
    NJAL
    NJAL --- ---
    TAX: Jo. Styl "ja jedu" (a vy se klidne poserte, nebo mi kurva uhnete)....
    TAX
    TAX --- ---
    SPIKE411: nikoliv. nejvetsim nepritelem na silnici jsou lidi, kteri by volant prip. riditka nikdy nemeli dostat do rukou. takze prilisna benevolence pri vydavani opravneni.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Řidiči by měli respektovat motorkáře. Největším nepřítelem na silnici je telefon, říká instruktor | Radiožurnál
    https://radiozurnal.rozhlas.cz/ridici-meli-vnimat-a-respektovat-motorkare-nejvetsim-nepritelem-na-silnici-je-9523324
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NJAL: Po dnešním průjezdu Prahou bych tam dal spíš popisek "blikám doprava, jedu na červenou doleva, však voni uhnou: ja balšoj!"
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Slušný :)

V diskuzi odkaz na zdroj na instagramu.

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/czech/comments/1lsj2fy/vidim_spravne_ceskou_spz/
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    GLOBETROTTER: Hele, mě už UAMK zachránilo tolikrát, že pecka a z nákladového hlediska mám předplaceno tak na patnáct let dopředu a tudíž jim hodlám být i zákaznicky věrný. A jeden drobný, ale velmi podstatný detail: Ten jejich evropský tarif (ale asi to platí i pro ty ostatní) je napsaný na osobu, ne na auto, tzn. můžu to použít i pokud jedeme jiným autem někoho jiného a něco se vysere.

ADAMIRA: Přijelo UAMK brandované auto (a jelikož jsem se tam tak nějak nudil, tak jsem souběžně poptával záchranu ještě přes havarijko, kde to tedy také nebylo v tarifu a časově by to vyšlo podobně, finančně dráž)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Autoasiatence byva krom pojisteni auta (vetsinou u havarijky, nekdy i u povinnyho ruceni) taky u premiovych platebních karet, je dobry si zkontrolovat, jestli to mate nebo ne.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Když jsem ještě měl v Česku auto, tak jsem ho měl vždy pojištěné přes Allianz. Na D5 těsně před Rozvadovem mi upadl alternátor. Naštěstí jsem ještě dojel na odpočívku a čekal u Meka. Přijel maník, odtáhl mě k němu domů, přišrouboval alternátor a naúčtoval to jako opravu na místě (na té odpočívce), takže jsem neplatil nic (zadarmo byl buď prostý odtah nebo oprava na místě).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam