• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    NJAL
    NJAL --- ---
    DOCKINEZ: Doufam, ze tahle kampan bude lepe pojata nez sveho casu kampane pro chodce, kde medialni medky zacaly psat v novinach, ze chodec ma absolutni prednost a pak bylo po smrtacich potreba vysvetlovat, ze to tak uplne neplati, protoze rozjeta tramvaj nezastavi na fleku.

Tak snad v ramci toho take vyvratej tyhle debilni povery, ze "blinkr znamena prednost" a ze nijak negarantuje pravo na prejezd v prubeznych pruzich.
    DIVA
    DIVA --- ---
    KULA: vis co mas pravdu, jako jo, taky mi tohle vsechno vzdycky dochazi kdyz to vidim, jak je to cele zbytecne a jak snadno by to mohlo byt lepsi, kdyby jenom atakdale, ale kdyz uz jsi zustal viset a uvedomujes si celou siri te patalie na koleckach a mas pred sebou nakou konkretni zabu na prameni, mnohem lip udelas, kdyz ji to zajdes vysvetlit. Nejak pokud mozno s klidem, aby to pochopila a treba i integrovala. Kdyz uz tam musis stat a chces nejak poopravit svet. Nejblbsi mozne je uz to nevydrzet a vrhnout se do manevru s zilou na cele tlukouci o celni sklo, v tomhle stavu mas zuzene vnimani a do vypoctu zahrnujes mene danych. A pritom na to slapes. Na prd.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: Docela frajeřina že po 3 mrtvicích ještě jezdíš na kole, respekt!
    KULA
    KULA --- ---
    FINSON: nervés jsem nebyl z kolony, byl jsem smutný z ženské, která měla objektivně problémy s ovládáním auta a ovlivňovalo to nejenom mě ale řadu dalších. Vysvětlím Ti to na příkladu. Pokud nepoužiješ mozek, budeš si myslet, že Tě urážím, ale když ho použiješ, pochopíš oč tu celou dobu běží.
    Viděl jsem Tvoji fotku. A kdyby mě někdo nutil nosit takové brýle jako máš ty, osobně bych si připadal trapně, jako blbeček. Ale nikdo mě je nenutí nosit. Jsou tvé a já můžu jen doufat, že jsi v nich spokojený. A jak to napasovat na chování na silnici? Mě nevadí, že jedeš pomalu nebo rychle nebo nebo nebo. Jezdi si tak, jak uznáš za vhodné. A když mi to nebude vyhovovat, tak Tě předjedu nebo nebo nebo, paralela k brýlím, nebudu se chtít kamarádit s někým, kdo vypadá jak podpantoflák. Pokud ale to jak se chováš začne ovlivňovat ostatní, a troufám si tvrdit, že nechat x aut nechat viset v křižovatce, přestože před sebou máš skoro 50 metrů místa, tak je to špatně.
    Jestli z tohodle nějaká místní guma zase vydedukuje, že jsem zlej, že říkám jak se mají ostatní chovat, tak s tím nic moc nenadělám, ale konfrontaci si ujít nenechám.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DOCKINEZ: blinkrem zachranil situaci ten kluk v golfu o kterem jsem zrovna psala, v posledni pikovterine nez mi zmizel v mtrvem uhlu vyhodil blinkr. Kdybych ho nazahlidla a neskocila do brzd, ani bych nevedela ze me naboril, jen diky tomu jsem na par metrech zastavila a cekala co se vynori, jestli si to stihl rozmyslet nebo ne, ten naraz pri kterem si nacechral pul auta nebyl ani trochu citit, ani kdyz jsem vedela ze se to asi deje. Kdyby neblinknul - sila zvyku, rozhodne v tu chvili nepremyslel - jednak by trefil dost mozna ty nadrze, ale klidne i jeste lip nak sikovne mezi napravy pod auto, taky bych ho treba nalozila a odvlekla az k nejblizsi prekazce.

Jsem vsema dvaceti na strane blinkru. Stejne jako vsech ostatnich zpusobu komunikace krome hystericke trumpety.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Blikej, nebuď *****! Svět motorů startuje kampaň Rozblikáme Česko | Auto.cz
    https://www.auto.cz/blikej-nebud-svet-motoru-startuje-kampan-ktera-v-cesku-nema-obdoby-158053
    FINSON
    FINSON --- ---
    Chtěl jsem se zeptat, jestli KULA nebyl z té zácpy trochu nervés, ale už se to mezitím vyřešilo :-D

Včera jsem na kole přijížděl k přechodu, u kterého stála paní. Přibrzdil jsem a pokynul jí, ať jde, pomalu doplachtil k přechodu, ona už v půlce pruhu mi poděkovala, já řekl, že není zač, a v protisměru to přes ten přechod padesátkou švihl frajer v oktávce... tak hlavně, že plynulost dopravy byla zachována!
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: Ta prednost z jednosmerek se mimochodem dost hlídá pri zkouškách v autoskole a radi za to vyhazujou :-)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    FRK_R23: Hele a k čemu ti pak je, že jsi byl na přechodu a kopnul sis do auta, když máš dítě přejety? I v nějaký jednosměrce jezdí třeba legálně kolo. Já radši koukám na obě strany i když by tam nikdo jet neměl. A v autě kouknu na přednost zprava i z jendosmerky.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GUMBA: V Brně je tohle "normální" ne v obytných zónách, ale v pěších zónách. Chodec se má krčit u zdi a přecházet k protější zdi jen když kilometr od něj není žádné motorové vozidlo. A když o tom začneš mluvit s měšťáky, tak mají jen tisíce výmluv.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FRK_R23: Nechodí sem jen Pražáci. Kteří potřebují kroutit volantem jen v případech, že vozí těhotnou babičku s klavírem. Osobně miluju Prahu, protože tam potřebuju auto jen párkrát za 10 let, když chci vyvézt bordel ze sklepa do sběrného dvora. Ale jsou místa na zemi, kde se bez auta neobejdeš. A těch pár sekund, kdy se auto před Tebou nerozjede, protože řidič píše SMS, Ti na následující světelné komplikované křižovatce může přinést hezkou řádku minut. A když je za Tebou ve špičkové koloně dalších 100 aut, tak by spíš slušely facky, než troubení.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    "Chtěl jsem ji zabít, ale zjevně pak udělal někdo jiný."

priste se to nestane a svet bude o to hezci
    TAX
    TAX --- ---
    FRK_R23: nez minutky resim spis plynulost provozu, ktera je bohuzel mnohym tocvolantum zcela cizi. delas dobre, ze chodis pesky, nicmene ne vzdy a ne vsechno se da resit pesky.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    FRK_R23: Je fakt že v těchle situacích jde ten adrenalin do krve fakt hodně rychle :) Mně se takhle, když byly děti menší, je podařilo naučit pár sprostým slovům, když jsme cestou do školky přecházeli v obytné zóně (já + jedno dítě v kočárku + 2 pěší k tomu). Dokonce byla ta zóna zvýrazněna takovým tím zvýšením profilu silnice a dlažebními kostkami, aby i ten kdo čumí do mobilu si všiml. Přijížděla dvě auta s celkem dlouhým rozestupem (dlouhým ve smyslu, že ten druhý měl hafo času nám pohodlně zastavit) a my jsme došli k okraji silnice tak akorát zároveň s projetím toho prvního, takže prostě normálka vstupujeme do vozovky (připomínám obytná zóna) a ten mladej kravaťák ve služební oktávce to zahamtnul těsně před náma s překvapeným výrazem, co tam děláme. V první reakci jsem samozřejmě strhl kočárek zpět, ale když on už zastavil, tak jsme zase hned vzápětí pokračovali v přecházení, přičemž ale on si to naše zaváhání mezitím vyložil, jako že může jet on, samozřejmě v situaci, kdy už nás měl zase před čumákem. A ještě při tom najíždění začal něco gestikulovat :) No na kopání do auta sice nedošlo, ale na vyšší tlak a můj řev na celou ulici ano, prskal jsem mu do okýnka něco ve smyslu, jestli ho mám vytáhnout ven a dovlíct zpátky k tý modrý značce zóny :)
    KULA
    KULA --- ---
    FRK_R23: jsi jak stará bába které už přeskočilo, skáčeš z tématu do tématu, všechno Ti vadí a všichni jsou zlý. A víš co, já to respektuju ale přijde mi to legrační.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KULA: Muck :*
    KULA
    KULA --- ---
    FRK_R23: ne, pro Tebe hrdina, Ty tohle píšes. Ne já. Žiješ v iluzi, že všechno víš a všechno chápeš. Ale bohužel, co si myslíš jde jen a pouze z Tvé psychiky.
    Za chvíli si vymyslíš co? Přestaň už fantazírovat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KULA: Kdyby 15 minut! To by byla ještě pohoda.

Ale Korunovační prošla celkem dobrou rekonstrukcí a tohle chování se dost minimalizovalo. Taky tam teda ráno často stojí flojdi. I tak se sem tam najde lumen, co na ten přechod musí najet. Aby ušetřil těch tvejch 8 metrů.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Loni například mladej borec srazil na přechoey 12letou holku u ČVUT, jen proto že byl příliš sexy na to stát s ostatníma v koloně. Pro tebe asi hrdina, pro mě lidskej odpad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam