• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    SM3: Alkohol byl 0,31 a 028 z detektorů pralinek, rychlost byla 91km/h na padesátce v místě, kde ani není přechod a ani se nikdy nestala nehoda, o víkendu, a konečně jízdu bez ŘO SO po konzultaci s vrchním dopravním fašistou z KÚ MSK překvalifikovali na jízdu bez ŘP a bylo to blokově za pětikilčo... Čekám nyní na upřesnění rozsudku, když víš více :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Při kontrole třeba ne, ale ve chvíli kdy se připleteš k nehodě tak jo. Když kolegyni nabral chlápek z vedlejší, tak musela cajtům ukazovat, že má opravdu čočky.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PNXNTDD: 01.06 jsou brýle nebo čočky, takže to prostě neřešej...
    SM3
    SM3 --- ---
    PNXNTDD: Zapsané brýle nemam, ale na fotce ano, pořídil jsem pár sad čoček, ale hlavně na sport a nebo kdyby se mi brýle někde rozbili (i ty náhradní - mj. ve Španělsku je povinnost mít u sebe náhradní). Když jsme se bavili s optičkou, tak mi vystavila kartičku, že nosím občas čočky... „Průkaz nositele čoček“. Jinak si vzpomínám, že při rozšiřování skupin mi doktorka napsala podmínku brýle, ale v ŘP nic uvedeno neni.
    GOR: Také mi před lety řekli, že když to před nimi vyměním tak to mam bez pokuty.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JON: Podle mě po té operaci by sis měl nechat udělat potvrzení na očním, že máš zrak v pořádku a následně si s tím potvrzením zažádat o vystavení nového ŘP. Jinak budeš sám proti sobě žeo... ale jak říkám... mě stavěli aspoň desetkrát a že jsem brýle neměl, ačkoliv mám v ŘP 01.06 nikdo to neřešil. Což je celkem psycho, když se nad tm zamyslíte, tak člověk kterej nevidí nebo vidí špatně má mnohem větší riziko nehody a to hlavně za šera a s chodci a policie to neřeší. Já to naštěstí nemám tak hrozný s brýlema, mám sotva půl dioptrie na jednom oku. Brýle jsem ztratil a od té doby (asi rok) je nenosím vůbec, ale do auta si je pořídím stejně.
    JON
    JON --- ---
    Ted jsem byl na vysetreni u doktorky kvuli dodelavani dalsich skupin ridicaku a ptala se me, jestli mi tam ma napsat i bryle i cocky (harmonizacni kody 01.01 a 01.02) az doma jsem si nasel ze existuje jeste 01.06 bryle nebo kontaktni cocky (takze me asi ted muzou vykostit kdyz budu mit jenom bryle, nebo jenom cocky).
    Dosud jsem v ridicaku mel jen 01.01 a jak uz bylo receno nikdo po tom nikdy nepatral.
    A nevite jak je to potom, co si clovek necha udelat laserovou korekci zraku ?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: Navíc jsem je stejně neměl :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GOR: jasně, ale na každým autě to prostě bez demontáže krytů motoru a ostatních dílů, vyměnit bez nářadí jednoduše nejde.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PNXNTDD: nosím výhradně kontaktní čočky, brýle samozřejmě v řidičáku uvedené mám, ale nikdy to nikdo neřešil.
    GOR
    GOR --- ---
    PNXNTDD: Me kvuli svetlu staveli, jen mi rekli, at si vymenim zarovku... po tom, co jsem ji vymenil me nechali jet bez pokuty...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Navíc pochybuju, že bych tam s tím uspěl a ještě bych platil dvakrát 1500,- za správní řízení + ty pokuty takže ve výsledku 4200,-. Děkuji nechci.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: No podle toho co tady píše KIE: jsem z tý značky vyvázel celkem v pohodě a to mě ani tak nesralo. A kvůli 200 za světla lítat na správní řízení fakt nemám čas ani náladu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Mám na mysli oba dva případy. Když jsou neústupní, tak správní řízení a hotovo.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Máš na mysli asi ty světla. Však já se s nima dohadoval, ale byli neustupní. Překvapilo mě, že nakonec jenom dvě kila i přes tu mou iniciativu.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PNXNTDD: Mám zapsaný jak brejle, tak čočky a nikdo to neřeší
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Nemáš se nechat bezdůvodně jebat. Když se necháš, tak pak nebreč ;-)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BTW: OTÁZKA pro lidi co mají povinně nosit brýle a mají to napsaný v řidičáku.

    Kolikrát se vám stalo že si toho policista při kontrole všiml, že je třeba nemáte na sobě ale v řidičáku je máte napsaný ? Já je mám povinný, ale nenosím je (ano jsem idiot), přesto při žádné z asi 10 kontrol si toho nikdo nevšiml.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO:
    KIE:
    Mně se tohle stalo, jel jsem po dálnici a stavěla mě hlídka s dalekohledem, říkám si asi rychlost, přece jenom jsem jel normálních 160, pásy jsem měl, netelefonoval... A oni že nemám přední značku. Já prej cože, opravdu? A fakt mi upadla. Tak jsem říkal, že jak to mám vědět žeo, člověk jede sto kiláku a nevystupuje každých deset minut aby zjistil jestli má značky. No dostal jsem pokutu litr a to bylo všechno.

    Ale pak mě nasrala další pokuta když mi přestalo svítit pravý světlo, ve dne... to taky člověk prostě nemůže vědět, dozvěděl jsem se to až od lordů, sice za 200 ale stejně mě to naštvalo.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KIE: no IMO nejhorsi co muze clovek udelat je znacku dat za sklo, dat tam jinou nebo dat jakkoliv najevo ze jede bez predni znacky vedome - ze to soud zrusi je hezky ale to muze bejt clovek X mesicu bez papiru, ze?
    To uz je lepsi dat dopredu tu zadni...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    MARWIN: Docasna znacka je naopak jistota, protoze nemuzes rict, ze ti znacka upadla cestou :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam