• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FAT
    FAT --- ---
    T6MA: No to je ale hovado... Na plný čáře, do zatáčky...
    T6MA
    T6MA --- ---
    VIDEO: Hazardér předjel autobus, protijedoucí auto minul o centimetry - iDNES.cz
    http://pardubice.idnes.cz/...derovi-fbe-/pardubice-zpravy.aspx?c=A160610_102422_pardubice-zpravy_jah
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    KIE: Okay, tak díky za nápravu chybných předpokladů na mé straně tedy... jj souhlas!
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    J3RRYNA: *výši sankce je samozřejmě blbost - pod vlivem alkoholu mu budou asi chtít přišít i nějaké to obecné ohrožení, ale myslel jsem to tak, že alkohol jestli mu prokážou, nebo ne nebude mít vliv na fakt, že tam rozdrbal hromadu aut, jestli mi rozumíš, jak to myslím :)
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    KIE: Předpokládám, že u toho alkoholu už se jedná jen o výši sankce... Protože kdyby se vyvlékl i z toho svého "GTA Vinohrady" drajfu, tak už fakt nevím... Ale jinak s tím alkoholem se shodneme - stačí se podívat na zikmund.org - v hodnotách od půl promile do tří, nebo čtyř, nebo do kolika je tam ten graf, může Draeger proměřovat až 2x (!)...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DIVA: jako asi máte pravdu, nicméně kdyby jste ho viděli. On se na mě tvářil, jak kdybych tam znásilňoval školačku... Navíc tedy nevím, ale i kdbych ten kontejner nechal otočený, tak to ničemu nevadilo, jak říkám, naopak, možná by to bylo bezpečnější a do toho vyznačeného segmentu bych stejně nezasahoval. Nenudím. Jen jsem byl z toho takovej rozmrzelej a potřeboval to ze sebe dostat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    THE_MIRACLE: nechtel jsi nijak narusit poradek, ac to tak pusobilo. prihlizejici deda se optal, ty jsi ho ujistil, jeho to uspokojilo. nenudis se trochu? ;)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TRISSIE: Možná, ale i kdybych ho tak nechal, v podstatě by to ničemu nevadilo. Přístup podobný, spíš bezpečnější, protože tak jak byl byl otočený do silnice, já si ho otočil o 90° a pak ho vrátil zpět...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_MIRACLE: protože devět z deseti řidičů, zvlášť v Praze, by klidně nechalo ten kontejner otočený, po nás potopa. Tak si tě děda zkontroloval, jestli jsi opravdu ten desátý, a kdybys nebyl, tak by dohlídnul, abys to teda dal do pořádku i tak.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Nevím proč mají někteří lidi potřebu prudit po ránu. Užívám si posledních měsíců parkování na Smíchově a našel jsem akorát tak místečko pro Pandu mezi jedním autem a kontejnery. Aby se mi tam lépe zajelo, tak jsem si dovolil jeden kontejner otočit s tím, že ho pak vrátím a samozřejmě nebudu zasahovat do vyznačeného území pro popelnice. Jde kolem takový dědula 65-70 a hned spustil - "Co to děláte pane?" Že to tam je vyznačené atd., tak jsem mu vysvětlil, že nemám v plánu stát v tom vyznačeném a že nehodlám parkovat jako dementi s metrem před čumákem a metrem za. Samozřejmě, že jsem se tam v pohodě vešel. K vyznačenému je to ještě minimálně 20 cm. A kontejner jsem dle původního plánu vrátil zpět. Děda zmizel někde v baráku. Tak doufám, že odpoledne nenajdu auto na propíchaných gumách :-).
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Mě se líbí tohle:
    Soudci také upozornili, že ne vždy je u podobné tragédie potřeba hledat viníka za každou cenu. „K událostem, majícím objektivně nešťastnou nebo i tragickou povahu, dochází i bez cizího zavinění.

    Tesat do kamene.
    GORG
    GORG --- ---
    KIE: Máš pravdu, že od toho tam je ten soudce, aby tam byl ten lidský element, který rozhodne.
    Na druhou stranu by neuškodilo, aby to převrácení rozhodnutí nebylo tak levný :)
    No, právo bývá svinstvo no.. správně by soudci měli být bezúhonné moudré osoby, pak by nebylo třeba uvažovat žádný postih...od toho tam ty vyšší instance ostatně jsou. Ale při čtení jejího vyjádření jsem měl pocit těžce lehkovážného rozhodnutí, že má někdo kladívko,)
    GORG
    GORG --- ---
    J3RRYNA: Soudci by tom měli imho nést část odpovědnosti, pokud je jejich rozhodnutí revertnuto vyšší instancí. Aspoň nějaké finanční.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    ADMIX: Klasická ukázka toho, jaká je česká justice TOTÁLNÍ žumpa. Tohle měl rozlousknout právě tímto způsobem už prvoinstanční soud. Je mi k blití z toho, že jistou nenulovou šanci na spravedlnost má u nás člověk jen tehdy, dá-li si celou sadu včetně stížnosti až ÚS, přičemž teprve tehdy je mu dáno za pravdu...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    THE_MIRACLE: Jasně, jde o to, že když víš, že se mění v odbočovací, tak je imho ohleduplné a správné ho nepoužívat a nechat ho volný těm, kdo skutečně odbočují.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_MIRACLE: myslím, že na co se to rozhodně NEvztahuje, je situace, kdy se v jednu chvíli oddělí pruh značkou rovnou označený jako odbočovací. Ale jak říkáš, jako řidič nemůžeš dopředu vědět, že když dva bloky vedou dva pruhy souběžně, tak pak na křižovatce je jeden z nich odbočovací (ukázkově třeba Vyskočilova od Jižní spojky na Budějovickou).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Na tohle téma jsem se ptal našeho autoškoláka, co dělá školení řidičů. Říkal mi, že tady zip neplatí, ale z logiky je to podle mě blbost. I když je asi rozdíl mezi tím, zda pruh skutečně zaniká (tramvajový ostrůvek třeba), nebo se mění v odbočovací. Z logiky věci to přece ale já jako řidič až do chvíle značky nebo značení na silnici prostě nevím. Takže podle mě je naprosto legální jet tím volným pruhem a v momentě, kdy se mění na odbočovací zipovat vedle.

    Stejně tak jako drzost, to lze totiž z druhé strany brát jako blbost těch ostatních, že raději vytvoří kilometrovou kolonu, než aby se plynule zipovalo a jelo třeba 20 kmh plynule v poloviční koloně. To by pak mohl být všude jeden pruh a jen kde se odbočuje, by byl odbočovák.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Ústavní soud se zastal muže, který při couvání na parkovišti zabil dítě – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...stavni-soud-se-zastal-muze-ktery-pri-couvani-na-parkovisti-zabil-dite.html
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    ADMIX: Tak na tý Radlický to není o tom, že bys musel zbytečně zastavovat. Tam se spíš nemusíš zbytečně rozjíždět... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam