• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SAMOUT: Naprostá kravina, tady ty kecy jak se kamiony předjíždí deset kilometrů jsem v životě reálně na dálnici nepotkal a když jo, tak to trvalo jestli 20 sekund tak to je dost. Pochopte že moderní tahače mají solidní výkon, takže předjet někoho není takovej problém jako to kdysi bývalo. A už vůbec to není problém pro mě, řidiče osobáku na těch pár sekund zpomalit a nechat truckera předjet druhýho. Ono to taky není žádnej med ta jejich práce, jezdíš na čas, šetříš každou minutu, máš stupidní nesmyslný povinný přestávky a teď ještě aby se nesměli předjíždět, trochu respektu a soucitu k nim lidi...
    YOT
    YOT --- ---
    HAMSTER: To máš pravdu, já vím že rychlost je velmi subjektivní... Ten transit valník mi připadal ve 120ti ovbladatelnej spíš vůlí a tenhle se na mě nalepil hodně rychleji než bylo mých 150, ale opět subjektivní vnímání rychlosti.
    Ten děda ale byl prohřešek proti plynulosti protože kdyby tam jel 50 tak ho/nás ten semafor nazastaví. Navíc jeho brzdění do červených brzd a rozjíždění mi vybavilo ty inzeráty ve kterých je !opečovávaný vůz po starším pánovi", ale to je úplně jiná pohádka.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YOT: Já jel Tranzitem 160 a zas takovej adrenalin mi to teda nepřišel. Obecně mi překračování povolený rychlosti připadá dost přeceňovanej problém. Mě víc vadí prohřešky proti plynulosti provozu, neohleduplnost, neznalost pravidel (často včetně těch základních) a naprostá absence přehledu o situaci okolo.
    YOT
    YOT --- ---
    HAMSTER:
    K tomu předjíždění, trochu z druhý strany. Já byl teď po dlouhý době na dálnici. A Celkem mi hrkly slzy do očí a trochu jsem si cvrknul když mě v cca 140-150 dohnalo cosi co hrozně chtělo abych uhnul. No a když jsem uhnul tak to byl ford transit valník. Vůbec nechápu jak tý rychlosti dosáhl a už vůbec nechápu jak se mu podařilo udržet kola na dálnici. Trochu jsem s touto čuprkárou pojezdil...
    Pozor já nebrečím, že byl někdo rychlejší než já, nebo že je lepší drajvr. Já jen nechápu ty sebevražedný tendence, který jsem teď za prodlouženej víkend viděl...
    Ještě byl dobrej děda s fordem Kuga (nevím jestli třeba ford kulub nepořádal nějakej canonball) kterej mě na silnici 23 směrem do Brna předjížděl asi ve 170ti. Což oto ona je to rychlá silnice, ale mnoha vesnicích jsou takový ty radarový semoafory, který když k nim jedete víc než 50 tak vás zastaví na nulu. No a tenhle děda ke všem těm semaforům naletěl tak 80tkou. Já asi stárnu a měl bych si pořídit na řízení slaměnej klobouk, plato vajec a hrábě...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    JOPS: Mě teda nejvíc sere, když předjíždí slušnej Čech slušnýho Čecha. U toho kamionu to chápu, má omezovač, ale proč se mám táhnout za škodovkou, která jede 130 a předjíždí druhou, co jede 129?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Avie má maximálku 80, což je ze zákona dostačující, takže na dálnici smí. A i když se budem bavit o normálních kamionech, tak narazíš na náklaďák, co jede 85 a nesmíš ho předjet? Proč? Abys nezdržoval slušný Čechy v jejich octávkách, co tě musí nutně rychle předjet, aby pak další desítky km blokovali levej pruh? Nějak mi to není jasný...
    JOPS
    JOPS --- ---
    a autobus ma maximalku 10 km/h ne ? kdyz predjizdi autobus kamion, tak me to sere rozhodne min, nez kdyz predjizdi kamion kamion :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAMSTER: Autobusů není tolik, takže ať si klidně předjížděj. A Avie, která horko těžko vymáčkne těch 70, nemá na dálnici co dělat (a měly by se podle toho upravit předpisy).
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Tří pruhy sou kde? Na pár místech. Za jednou takovou Avií se ti udělá dlouhatánská kolona kamionů. Autobusů není tolik? Nechápu, co tím chceš říct. Je autobus do 3,5t nebo se teda má taky sunout za kamionama (přestože má vejš omezovač, takže ho budou zdržovat)? Nebo si vypustil něco, nad čím ses ani moc nezamýšlel, protože internety snesou všechno...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAMSTER: Busů není zdaleka tolik (oproti kamionům zlomek). A stovky km ne, od toho jsou tu třípruhy.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: A nad 3,5t sou i autobusy, nebo máš pocit, že ty sou lehčí?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: To je teda pěkná píčovina, kor v dnešní době, kdy je naprosto běžný, že se dva osobáky předjíždí klidně 10km (včera třeba dvě škodovky na Jižní spojce 8,5km). Proč by se chudák v kamionu měl táhnout 70kou za Avií bez možnosti ji předjet klidně i stovky kilometrů?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pokud to vyjde, bylo by vhodno postavit Chovancovi pomník. I když já bych to formuloval jinak, a to jako zákaz jízdy autům nad 3,5 tuny v levém jízdním pruhu (aby se kamiony mohly navzájem předjíždět v tříproudých částech dálnice).

    Chovanec se zabývá možností zakázat kamionům předjíždět na dálnici - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...amionum-predjizdet-na-dalnici-1pq-/domaci.aspx?c=A160707_142544_domaci_kop
    JOPS
    JOPS --- ---
    HAMSTER: no ty voe, to je taky dobry :) priznam se, ze bych asi to, ze tam vjel vubec neresil a na nejaky troubeni se vysral. Normalne po shlednuti techto dvou videii se zacinam na silnici bat, protoze tyhle zkusenosti me zatim diky bohu mijeji :)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    HAMSTER: kterýho? :D
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    JOPS: ve 130 mě předjel :D :D
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    JOPS: a taky "možná má proč"... tyhle vide bez kontextu těžko říct... ale i když nevíme, zda je kokot ten s OnB kamerou, tak ten v tom bílém fordu je kokot taky... :)

    SITH: viz Flick, ale... mám to stejně :D (teda já bych mu asi neorzbíjel hubu, ale píčoval, v rámci vide zjistil identifikaci a předal na PCŘ :D)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    FORTRESS: je to arogantní kokot...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: O plný čáře bych se hádal, pokud myslíš tu lesklou spáru uprostřed, tak ta imho nepatří k dopravnímu značení. Ani to nalepení se mi nepřijde nějak přehnaný, taky bych nešel do plnejch brzd - že ho debil vybržďuje a pak mu brání v předjetí je pro mě nepochopitelný. Dyť to on mu tam vjel, ne naopak, by se měl omluvit a šoupat nohama, ne bejt ještě drzej...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam