• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GORG
    GORG --- ---
    JOPS: Předpokládám, že se odvolá k soudu vyšší instance, a ti to zruší ? Nemá logiku, aby byl trestaný za to, že podle soudce takovou situaci měl zvládnout.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RALI: Tohle je v poho, známá takle nabourala do policajtů, který stáli na tý pseudodálnici z Vyškova do Olmu v levým pruhu neosvětlený o půl dvanáctý v noci. Ještě před bodováním, nakonec z toho ještě celkem vyvázla, hlavně proto, že na to stihla dupnout, a nikomu se nic nestalo.

    HAMSTER: Celej koncept pražských zón nedává smysl.
    RALI
    RALI --- ---
    JOPS: toile je absurdni...

    asitak stejne ze bezpecna rychlost pri potkavacich svetlech je 50 km/h a to i na dalnici a cokoli nad je neprizpusobeni rychlosti (kamos takhle v noci na dalnici narazil do skrine spadle z voziku a jeste dostal pokutu za neprizpusobeni rychlosti...)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Jinak zmatene ridice chapu, dyt to nedava smysl, aby byl v noci, kdy je mista dost, ten parkovaci rezim prisnejsi, nez ve dne...
    JOPS
    JOPS --- ---
    HAMSTER: tak tomuhle se rika design fail, naprosto te chapu a uz mi z te fotky taky hrabe :)))
    JOPS
    JOPS --- ---
    tohle je z pohledu ridice taky smutny....

    presne jak se rika, jednou nohou v kriminale a druhou v rakvi

    Radní přejel opilce. Měl ho čekat, zrušil soud osvobozující rozsudek - iDNES.cz
    http://usti.idnes.cz/...likou-za-prejeti-muze-1j8-/usti-zpravy.aspx?c=A160704_113447_usti-zpravy_hrk
    RALI
    RALI --- ---
    HAMSTER: no prave ze vim, stejne jako vyvesovat fotky corkaru v obchodech :(

    na Hajich to resili v jednom z kramku vyveskou, kde zadaji vyfocene osoby, aby vratily zbozi, ktere si nedopatrenim z obchodu odnesli :)


    DANYSEK: vsak to byly takove lehoucke drcanky, tak na vysypany svetlo a lehce pomuchlany plechy.

    ja bych na to taky nemel zamerne nekoho sundat, uz jen proto ze do auta neni poradne videt, a nikdy nevim jestli tam neni treba nepripoutany dite.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Ano, odsouhlasíš to ve smlouvě, ale nakolik je ta smlouva dobrovolná, to už tak jasný není. Teoreticky máš pravdu, nemusíš mít mobil, nemusíš mít účet v bance, nemusíš používat Google ani Facebook. No v praxi už to tak úplně pravda není...
    DANYSEK: Neschvaluju, jen mi to naprosto nepřipadá srovnatelný. Když mi projektant nedodržel termín a já kvůli tomu vyrážel za klientem bez podkladů, taky sem prohlásil "já toho kreténa zabiju" - to bys mě hned soudil pro vraždu?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: T-Mobile má průser, protože jeden jeho člověk to vynášel ven mimo právně ošetřené kanály. Jinak se podobný věci dějou zcela oficiálně a dokonce legálně..... :-)

    RALI: Rozhodopádně, já si myslím, že identita zloděje je pro něho určitě citlivý údaj (určitě víc než poloha nějakýho auta na silnici) a rozhodně by nesouhlasil s nějakým zpracováváním takových údajů... :-)

    (ty si děláš prdel, ale soudy, kdy zloděj či vandal žaloval poškozeného o odškodný, protože ten ho neoprávněně natočil bezpečnostní kamerou, už proběhly a dokonce ve prospěch žalující strany)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Hlavně přesně jak píše Hamster. My tady budeme řešit nějaké video, na kterém se člověk dobrovolně chová jako dement a tuny metadat z mobilů, facebooků apod. se neřeší. Kdyby ten týpek z audiny zahrál někde na ulici na piano Beethovena a někdo to dal na Youtube, tak to nikoho nenapadne řešit, ale když se zachová jako kokot....

    Pokud se chcete bránit sledování a chránit své osobní údaje, tak jediná cesta je být co nejméně zajímavý a nedělat kokotiny.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: tak zrovna T-Mobile je setrenej, jestli jsis nevsimnul. Obecne plati, ze tam kde neni zalobce neni ani soudce. Navic v pripade "prodeje" jde casto o chovani, ktere si sam ve smluvnich podminkach odsouhlasis - a smlouvu te nikdo podepisovat prece nenuti, je to tvoje vule - souhlasils s nejakymi podminkami zcela dobrovolne - pak ale nemas pravo na nic nadavat ;-)
    HAMSTER: a tak jiste, tak holt na toho blbce pockame. Vsak on se nejaky brzo najde :D Uz vidim ty slohy o tom, co udelat aby k tomu priste nedoslo, az kvuli podobnemu trestani ridice ridicem budou mrtvoly... :D Na jednu stranu nadavas na vybrzdovani, ale podobneho "samosoudce" (byt zatim jen slovniho) schvalujes.
    RALI: Obecnou pravdu bych z toho nedelal. Vzdy zalezi na okolnostech. Popravde ja bych zaludek na to sesrotovat nekoho v aute (byt by si za to mohl sam) nemel - nevis co se v dusledku stane a zabit nekoho kvuli "mysce", to je trosku prehnany :-)
    RALI
    RALI --- ---
    slusna paranoa tady :)
    neni nahodou ocity svedek taky poruseni nejakejch tehle prav, co si te ma co pamatovat smejd...

    kdyz budu v hospode vypravet kamosum jak me vybrzdil na dalnici bambula v modrym ziguliku, to uz je taky nezakony, nebo timto jeste neporusuju ochranu osobnich udaju...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    HAMSTER: No to je fakt strašné, taky bych s tím měl problém.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    RALI: Tak u autobusu se to dá pochopit, lidi ti vzadu popadaj, porozbíjej si hlavy, polámou si ruce, to bych skoro považoval za rozumný radši pomačkat idiotovi auto (ostatně sám to chtěl, jinej smysl vybrždění nemá)...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HAMSTER: Ty vole, z toho by mi hrablo taky :D
    RALI
    RALI --- ---
    DANYSEK: nekde tu probehlo video a zprava o ridici autobusu, co ma za sebou nekolik takhle nabouranych vybrzdovacu/myskaru, vse to mel natoceny na kameru a vzdy mu to proslo. I sam potvrdil ze nez aby zprudka brzdil, radsi je nabere...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PHAILO: Njn, mě zas sere kolečko na rádiu VW, kde je symbol zapnutí, kterej se ale s tím kolečkem otáčí, takže je furt nakřivo. Včera sem s tím Golfem jezdil půl dne a málem mi z toho hráblo, nenaděláš nic, OCD je potvora... :-)

    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Vtipné na tom je, že ty zákony sou očividně směřované proti nějakému zneužívání osobních údajů, ale ve finále se řeší jen tyto pseudokauzy na téma video na facebooku. Přitom ti, proti nimž to mělo zakročit (T-Mobile, Google etc.) ty údaje vesele shromažďujou a prodávaj. Ale to je opět ten spor slova vs. činy, T-Mobile to má právně ošetřený, takže je to ok a ty jsi s tím naprosto v pohodě (byť tě opravdu sledujou), pán v kamionu tě sere.

    DANYSEK: Slova vs. činy....
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Mně by to třeba docela vadilo. Stejně tak mi vadí pražské kamery, které uchovávají záznamy průjezdu i aut, která nepřekročila rychlost. Sluneční clonu mám kvůli tomu docela dost ohmatanou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: tak ono neco jinyho je neco videt na vlastni oci (pochybuju, ze udrzis v pameti SPZ vsech aut, ktere jedou kolem) a neco jineho mit videozaznam s toutez informaci, kde ji pohodlne kdykoliv vytahnes. Ono je to mozna malichernost - na druhou stranu z pohybu osoby (a jeho vozidla) take jde pri kombinaci ruznych zdroju slozit nejaky osobnostni profil - ty ocividne vidis jen tu jednu dilci informaci, ale ignorujes moznost propojeni ruznych (na prvni pohled i nicotnych) informaci. A ano, nekomu to muze vadit - to, ze to je tobe u prdele skutecne neni argument ;-) Kazdemu jedinci vadi neco jineho.

    HAMSTER: a tak jiste - nicmene podobna slova by profik vubec z ust vypoustet nemel. Otisteno v bulvaru se toho jiny pitomec muze chytit, vyhodnotit to jako super napad a vzit pravo do svych rukou - a rozhodnout se vybrzdovace sam "vytrestat".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam