• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    HAMSTER: No to je fakt strašné, taky bych s tím měl problém.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    RALI: Tak u autobusu se to dá pochopit, lidi ti vzadu popadaj, porozbíjej si hlavy, polámou si ruce, to bych skoro považoval za rozumný radši pomačkat idiotovi auto (ostatně sám to chtěl, jinej smysl vybrždění nemá)...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HAMSTER: Ty vole, z toho by mi hrablo taky :D
    RALI
    RALI --- ---
    DANYSEK: nekde tu probehlo video a zprava o ridici autobusu, co ma za sebou nekolik takhle nabouranych vybrzdovacu/myskaru, vse to mel natoceny na kameru a vzdy mu to proslo. I sam potvrdil ze nez aby zprudka brzdil, radsi je nabere...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PHAILO: Njn, mě zas sere kolečko na rádiu VW, kde je symbol zapnutí, kterej se ale s tím kolečkem otáčí, takže je furt nakřivo. Včera sem s tím Golfem jezdil půl dne a málem mi z toho hráblo, nenaděláš nic, OCD je potvora... :-)

    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Vtipné na tom je, že ty zákony sou očividně směřované proti nějakému zneužívání osobních údajů, ale ve finále se řeší jen tyto pseudokauzy na téma video na facebooku. Přitom ti, proti nimž to mělo zakročit (T-Mobile, Google etc.) ty údaje vesele shromažďujou a prodávaj. Ale to je opět ten spor slova vs. činy, T-Mobile to má právně ošetřený, takže je to ok a ty jsi s tím naprosto v pohodě (byť tě opravdu sledujou), pán v kamionu tě sere.

    DANYSEK: Slova vs. činy....
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Mně by to třeba docela vadilo. Stejně tak mi vadí pražské kamery, které uchovávají záznamy průjezdu i aut, která nepřekročila rychlost. Sluneční clonu mám kvůli tomu docela dost ohmatanou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: tak ono neco jinyho je neco videt na vlastni oci (pochybuju, ze udrzis v pameti SPZ vsech aut, ktere jedou kolem) a neco jineho mit videozaznam s toutez informaci, kde ji pohodlne kdykoliv vytahnes. Ono je to mozna malichernost - na druhou stranu z pohybu osoby (a jeho vozidla) take jde pri kombinaci ruznych zdroju slozit nejaky osobnostni profil - ty ocividne vidis jen tu jednu dilci informaci, ale ignorujes moznost propojeni ruznych (na prvni pohled i nicotnych) informaci. A ano, nekomu to muze vadit - to, ze to je tobe u prdele skutecne neni argument ;-) Kazdemu jedinci vadi neco jineho.

    HAMSTER: a tak jiste - nicmene podobna slova by profik vubec z ust vypoustet nemel. Otisteno v bulvaru se toho jiny pitomec muze chytit, vyhodnotit to jako super napad a vzit pravo do svych rukou - a rozhodnout se vybrzdovace sam "vytrestat".
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Zrušení ÚOOÚ je taky pitomost, to je zase řešení "ode zdi ke zdi", já nejsem proti ochraně osobních údajů, ale fotka městské ulice, na které jsou lidi nebo video, na kterým je auto v provozu - co je to za osobní údaje?? A pokud jsou to osobní údaje, tak by je ten řidič nejen neměl šířit, ale ani by se k nim neměl dostat. Tedy poučení pro příště - až v provozu uvidíte auto, dívejte se radši jinam, jedná se o citlivé osobní údaje....
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAMSTER: Taky si říkám, že zrušení ÚOOÚ je dobrej první krok.

    Btw. demence na pokračování. Já se tam snad zajedu podívat, co na těch cedulích je.
    Pražský magistrát má žně. Kasíruje zmatené řidiče u nových parkovacích zón – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...sky-magistrat-ma-zne-kasiruje-zmatene-ridice-u-novych-parkovacich-zon.html
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Já rozlišuju slova a činy. Chápu, že spoustě lidí to už dneska připadá divný, protože co se napíše na fejsbuk, to se bere za větší pravdu, než co člověk vidí z okna, ale já sem ze starý školy no....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: takze tobe vyhrozovani "priste brzdit nebudu" pres noviny prijde jako naprosto korektni? Tobe prijde naprosto normalni, ze profesionalni ridic do (bulvarniho) tisku ochotne odprezentuje, ze se nepokusi vzniku nehody zamezit? No, to mas vazne zvlastne posunuty hodnotovy system ;-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: A to všechno je mi jedno, asi mám hodnoty nastavený trochu jinak, zákony, podle kterých už si ani jako turista nemůžeš udělat fotku z dovolené, jsou imho stupidní a přiznávám, že na ně kašlu.
    Situace, kdy jeden člověk ohrozí majetek a zdraví druhého, druhý veřejně řekne "to je ale debil, co?" a obojí někdo bere za srovnatelný přestupek, je absurdní. Ale holt žijem v době absurditě nakloněné. Z každého blbečka je najednou samozvaný právník a zákony si ohýbá pro své potřeby tak, až se skuteční právníci nestačí divit....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: omyl, pan ridic ten zaznam iDnesu (a buhvi komu jeste) vubec nemel predat - ani na to nas "slusny" kamionak nema pravo. Bez ohledu na zavaznost obou skutku i kamionak prestupek spachal. Bezduvodne - ponechame-li stranou potrebu honby za senzacemi, pac ani s novinarinou to uz moc spolecneho nema (obycejny bulvar). Btw jak se ten "slusnak" vyjadruje pro blesk si muzes precist - tam uz to tak "slusnacky" taky neni, nemyslis? ;-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Vim, ackoli v tomhle pripade, kdy video nezverejnil on, ale iDnes, to neplati, protoze to spada pod novinarskou licenci a tam plati pravidla trochu jina. Coz zas ocividne nevis ty... :-)
    Ale i kdyby to vyvesil na vsechny fejsbuky sveta, porad to imho nejde srovnavat s vybrzdenim.....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: a vis o tom, ze formalne publikovane video taky porusuje zakon? ;-) Ergo, ze sam ridic kamionu zakon porusil, aniz by mu to dochazelo? :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HAMSTER: Jakto, oko za oko prece funguje a debil je von a ne ja!
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Tezko se tam ukaze cokoli, co by to vybrzdeni ospravedlnilo. Nic takovyho totiz neni...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZVIRATKO: tak prece se nebude ztracet cas s videem obsahujici situaci predtim... navic co kdyby se tam ukazalo pochybeni autora videa ;-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    RALI: My to meli za barakem na parkovisti, je to peklo, auto na tom drnci jako by se melo rozpadnout... Po tom se fakt neda jezdit. Na prijezdovku ke garazi asi proc ne, ale jinak ne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam