• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PNXNTDD: Ono záleží hodně na konkrétní situaci. Pokud někoho ve 160 předjíždíš, tak bys měl pár vteřin (no dobře, tak trochu víc...) dostat šanci se zařadit vpravo. Kdybys to neudělal, pak by tě měl dotyčný probliknout a kdyby to nefungovalo, tak decentně zatroubit. Pokud bys jel pořád vlevo, tak potom bych se nedivil, že tě bude předjíždět vpravo. Ale to snad není tvůj případ.

    Jiná situace by byla, kdybys tam jel sám a nechl ho dojet až k sobě, přesto, že bys ho mohl vidět za sebou už dávno předtím. Asi by bylo lepší hned přejít do módu "Německo", kde může kdykoliv (i ve tvých 190ti) přijet někdo rychlejší a víc sledovat provoz za sebou.
    Každopádně - rovnou předjíždět vpravo (abych nedejbože nemusel přibrzdit), je docela nebezpečná prasárna.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    LOPIK: Prostě v tom automatismu jízdy po dálnici s tím tak nějak nepočítáš a akorát tě to pak vyleká a nasere.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    LOPIK: Já jsem si jich všimnul v zrcátku, o to nejde, jde o to že třeba zrovna předjíždíš kamion co jede v pravým, mrkneš do zrcátka, vidíš za sebou v nějaký ideální vzdálenosti blížící se auto, jedeš si dál levým, počítaje s tím, že za sebou máš pořád to auto, chceš mu teda uvolnit místo a zařadit se do pravýho a najednou kokotek už tě v tu chvíli prostě předjíždí zprava. A ruku na srdce, jak často se na dálnici díváš do pravýho zrcátka? Já teda jenom když se zařazuju zpět do pruhu ale jinak z 75% častěji kontroluju levý a prostřední.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    A na co že si to teda stěžuješ? ;)

    Já si moc neumím představit, jak jedeš normálně po dálnici a každou čtvrt hodinu tě někdo předjíží zprava ve stošedesáti aniž by sis ho všimnul v zrcátku.. kokoti to jsou ale každopádně..
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    A na otázku proč nejedu stabilně 160 v pravým je odpověď asi taková, že pravej je zaprvý vždycky mnohem víc v povrchové úpravě "schodiště" než levej a je to furt samej kamion.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Musím si postěžovat, ale to je jako teď nějakej trend předjíždět zprava na dálnici ? Na D1 se mi to dnes stalo během 100km asi třikrát a to jsem jel třeba 160 v levým pruhu, najednou se za mnou někdo přiřítí 180 (pokaždý česká spz) ani mi nedá šanci zařadit se vpravo a dát mu prostor a lup to pravým kolem mě. Jako poprvý jsem si řek, no jo kokotek... ale když to bylo potřetí tak už mi to nedalo a řidiče jsem dojel a slušne jsem mu vztyčeným prostředníčkem ukázal, že je fakt jednička. Pak se asi posral a ujel... Jako narážím na situaci kdy se slušně zařazuješ do pravýho a debilek tě předjždí zprava ve 180-200km rychlosti. Jako stát se mi taková nehoda tak týpka na místě asi vyliskám.
    TOFI
    TOFI --- ---
    Kamera zachytila kličkující kamión na D2, řidič nadýchal 2,67 promile – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-kamera-zachytila-klickujici-kamion-na-d2-ridic-nadychal-2-67-promile.html
    Po předjíždění na Českolipsku se řidiči nepohodli. Jeden měl střílet na druhého – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...zdeni-na-ceskolipsku-se-ridici-nepohodli-jeden-mel-strilet-na-druheho.html
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Sotva zmizel Hudecek, objevi se totalni dusevni kripl Dolinek. To se kurva v Praze nemuze starat o dopravu nekdo pricetnej?

    http://zpravy.aktualne.cz/...dstit-plany-uz-mame-pripravene-rika/r~5e867e12526911e6a77e002590604f2e/
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    HAMSTER: To máš zhruba stejné, jako bys argumentoval u soudu (podle mě správně, ale nikdy jsem neslyšel, že by se o to někdo byť jen pokusil), že ty důchodce bys nezabil, kdyby jeli v něčem novějším, než Š120. Přitom kdyby jeli s něčím současným, měli by třeba jen lehké zranění, pokud vůbec.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    THE_MIRACLE: To je to, o čem se tě pojišťovna snaží přesvědčit, že je to vlastně pro tvoje dobro, abys nedoplácel na ty zlé piráty a že díky bonusům vlastně platíš méně. No já bych si tím moc jistý nebyl, o něco to pochopitelně pojistku pro řidiče bez nehody zvedne, ale určitě to nebudou tisíce..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HAMSTER: Vidíš, takto jsem o tom neuvažoval. Nicméně podle toho co říkáš ty by to dopadlo tak, že budeme všichni platit desítku, aby se to pojišťovnám vyplatilo... Ale jako logiku to má...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    THE_MIRACLE: Ne, ono by bylo dobré nerozlišovat vůbec, od trestání neopatrných řidičů máme policii, ne pojišťovny. Celý princip povinného ručení je postaven právě na tom, že každé auto je pojištěné a řidič se tak nemusí obávat vysokých nákladů a může se přiznat, když někde něco odře. To, že pojišťovny vyplácí bonusy řidičům za to, že od nehody odjedou a ušetří tak pojišťovně náklady, je imho sprosté, nemorální a dokonce bych řekl, že je to dost na hraně i co se zákona týče.
    Jenže to je ono, když se řekne, že se pojistné zvýší těm nezodpovědným a špatným, tak jí to bez problémů projde. I tobě to připadá vlastně ok, jen bys na tom udělal nějaké kosmetické úpravy, ale že celej ten systém je vlastně pokřivenej, to si ani neuvědomíš. Přitom to není nic jiného než zdražení pojistného, jen to vypadá jako morální a výchovný krok.

    P.S. když už teda mluvíš o rozlišování podle výše škody - když nedobrzdím a lehce narazím do auta před sebou, proč se můj prohřešek liší podle toho, co je to druhé auto zač? Když drcnu do Žigula, bude škoda do pěti tisíc, když úplně stejně drcnu do LaFerrari, budem se bavit o milionech.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HAMSTER: Přesně, ono by bylo docela dobré i rozlišovat o co v té nehodě šlo. To že někdo nepozorností odře auto u Lidlu neznamená, že je řidič hazardér a může se to stát naprosto komukoliv. Tím netvrdím, že takový řidič nemůže mít vážnou nehodu, ale pokud chtějí rozlišovat, tak dělit na boural/neboural je hodně fádní členění. Přitom to není tak těžke členit podle výše škody/plnění. Díky ženě jsem před rokem a kousek přišel o tři roky bonusů. Škoda 18.000,-. Naprosto stejné by to bylo, kdybych udělal totálku na Mercedesu za 3 miliony.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    THE_MIRACLE: Ono to vypada spravedlive, proto tim image pojistoven neutrpi, byt jde vlastne o zdrazeni pojistky. Realne to ale jde trochu proti principu pojisteni, ale hlavne to jeste zhorsi cesky nesvar ujizdeni od nehody. Uz ted vetsina ridicu radsi ujede od parkovaciho tukance, protoze za to jsou u pojistovny bonusy...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Povinné ručení zdraží rizikovým řidičům – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/finance/410269-povinne-ruceni-zdrazi-rizikovym-ridicum.html
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    HAMSTER: nevim jak tam u vas, ale tu beha vela soplakov s puntami a nalepkami ferrari. takze, ... nech platia viac, ne? (((:
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CAIDEL: A že těch mladejch kluků s Ferrari je...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    HAMSTER: A ono taky bude pojistná událost a pojistná událost. Důchodce si možná odře plechy, ale nějak si nevybavuju příliš novinových článků, ve kterých by sedmdesátník omotal nové fáro kolem stromu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    HAMSTER: No a já si právě myslím, že ne.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CAIDEL: nemyslím si, že by to mělo vliv a že by staří lidé měli méně pojistných událostí, než mladí řidiči. Prostě v rámci politické korektnosti nemůžeš důchodcům nebo ženám napálit vyšší pojistku, rozhodně ne tak, aby to bylo vidět. Ukamenovali by tě..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    HAMSTER: Spíš proto, že starší lidi možná hůř řídí, ale i přesto zřejmě méně bourají (ne že bych to měl matematicky podložené, narozdíl od pojištoven), ale takový řidič sunoucí se třicítkou na padesátce sice nejspíš vyvolává spoustu konfliktních situací, ale ve svém okolí - jestli se kvůli tomu někdo vybourá, on to nejspíš nebude.

    Dtto ženy. Možná hůř řídí, ale taky méně bourají. Pojišťovnu úplně nezajímá počet nehod na počet ujetých kilometrů, tu zajímá čistě počet nehod. Mít auto, platit POV a neujet ani kilometr je počítám sen každé pojišťovny :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam