• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SAMOUT: ono to ale na nasi strane neni tak ruzove jak pises. Pres Nove Mlyny je docela slusny provoz a dost velka cast je omezeni. Co by jsi jel par minut, tak se kodrcas vic jak pul hodiny. Plus mi prijde logicke, ze dve nejvetsi mesta sousednich statu budou spojene dalnici. Chapu, ze podobnych useku v CR je vic.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: Třeba proto, že mezi Pohořelicema a hranicí akorát lízneš krajíček Mikulova (ano, jsou tam dva kruháče, ale nijak zvláštní zdržení), kdežto Rakušani tam mají brutální čtyřboj Drasenhofen, Poysdorf, Wetzelsdorf a Erdberg, kde obzvlášť průjezd Poysdorfem trvá skoro stejně dlouho jako cesta z Brna k hranici? Oni tu dálnici staví hlavně kvůli sobě, ne aby se snáze dostali k nám, je to v podstatě obchvat. Mělo to být hotové už vloni (viz plakáty s antismajlíkama na stromech podél silnice v Poysdorfu). Zdržení uvnitř města se ani nehlásí v rakouském dopravním infu v rádiu, pouze pokud to stojí už před (vlastní zkušenost z minulého pátku, celoudobu hlásili zdržení čtvrt, následně půl, hodiny, pak přestali, nicméně zdržení určitě 20 minut tam bylo, ale až uvnitř města). Každopádně z těch plánovaných je trasa z Pohořelic do Rakous zcela jasně nejmíň prioritní dálniční stavba v ČR.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Me prijde vtipne, ze Rakousko stavi aktivne dalnici k Mikulovu a u nas jeste neni ani rozhodnuto, zda se bude na nasi strane neco delat.
    D1 se lepsi, ale jen docasne. Vystavba je na tak dluhou dobu, ze mezitim se opravene casti zase rozpadnou. Nemluve o obsenci 3tiho pruhu, 2 byly malo uz pred 10ti lety.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: tak jsme dva :)

    MVEK: To už je pro mě dálný východ, tam já nejezdím :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: Tak mně teda vždycky přišla spíš strašná D2, nebo jak se jmenuje ta do Bratislavy. Nicméně je fakt, že D1 se vyhýbá, ale to kvůli práci na silnici, nehodám, nebo spíš tomu, jak to tam při nehodě dopadá. Takže raději jezdím po kolínské staré nebo přes Olomouc a Hradec, pokud je to na Slovensko nebo severnější části Beskyd.

    O té D2 jsme u Protivína žertovali, protože jsme tam jeli zrovna v době premiéry Pirátů z Karibiku: Na vlnách podivna, že česká parodie by mohla být "Na vlnách Protivína"...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jsem tu fakt jedinej, kdo vidi zasadni zmenu na d1 oproti stavu dva tri roky zpet? Podle me je to minimalne za Jihlavu lepsi o strasne moc. Neresim, co to stalo :-).
    JOPS
    JOPS --- ---
    CAIDEL: presne, kdyz na silnici predjedu traktor na plne care, tak taky rikam, ze objizdim prekazku na silnici :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VIRTUALVOID: Ano, v levém jen při předjíždění a objíždění překážky. Takže prostě objíždím překážku, jíž je na D1 nezřídka pravý pruh v délce několika km. Přesně podle pravidel :)
    FAT
    FAT --- ---
    VIRTUALVOID: To jsou pomluvy! Naše D1 je sjízdná na jedničku! Ale dvojku už nesmíš zařadit...
    :-D
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SAMOUT: hej, pocul som, ze vasa D1 je najdlhsie parkovisko v cz ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: nahodou, lepsi se to...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VIRTUALVOID: D1 vynech, ta je v pravým pruhu 2/3 cesty z Prahy do Vyškova a zpět nesjízdná.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak já se řadim hned po předjetí do pravýho zpátky a rychlejší auta pouštím. Nicméně až zase tak rychlejších aut než jsem já na dálnici nepotkávám.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    FORTRESS: ja hovorim vseobecne :) ale napriklad tuto nizsie sa pise o jazde na d1 vlavo
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    VIRTUALVOID: Jestli to je na mě, tak čím porušuju předpisy? Jinak je rozdíl porušovat předpisy (rychlost) a ohrožovat ostatní účastníky provozu.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    VIRTUALVOID: Road Traffic Law nazi! :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    sa mi inak strasne paci ako sa vedla v diskusii blyje na dashcam heroes a tu si citam od tych istych, ze vlastne sami porusuju predpisy :D
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ZVIRATKO: u vas neexistuje pravidlo, ze lave pruhy su len na obiehanie/obchadzanie ? meh.
    GORG
    GORG --- ---
    No já se snažím se nenechat odradit od předjíždění v levém pruhu, i pokud by to znamenalo, že budu dodržovat maximální povolenou rychlost nebo rozestupy. Ne z nějakýho pedantskýho důvodu, ale že prostě třeba tak rychle zrovna jet nechci.
    Jednou mě teda tak myslím taky někdo předjel zprava, i když jsem moc nechápal, kam tam spěchá, protože v tom levém pruhu jela nějaká auta. od kterých jsem si nechával odstup, tak se tam vlepil někomu na kufr no :)
    Tohle moc nechápu, kam ty lidi tak spěchajó tím lepením na kufr, když je to leda pouze riskantní a jinou "výhodu" než peer pressure na toho předtím tam nevidím.
    Podobně když na mě někdo troubil (a následně předjel), když jsem jel v obci maximální povolenou rychlostí.
    Jinak mám ale spíš většinou naštěstí dobré zkušenosti s ostatními řidiči. Přibrzdí a pak si rozjedou znovu tu svou 150 třeba.

    No na té D1 samozřejmě dává smysl jezdit hlavně v tom levém, ale jak píše ZVIRATKO, je nutný ho uvolňovat. Jo je to dobrá silnice.. posledně jsem tam píchnul :) Ale to byl možná jen nějaký šroubek nebo něco na silnici.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    A já když někoho dojedu tak počkám až dopředjíždí pomalejší auto / kamion počkám až uhne a pak zase akceleruju na svojí rychlost. Od toho mám 206/310kW auta že to člověk nemusí rozjíždět jak svýho času felicii 1.9D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam