• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CAIDEL: Základem je ohleduplnost. Když jedu 150, tak nikomu nevadím. Když někoho úmyslně zdržuju, tak sem debil.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    HAMSTER: V levém se nejezdí. A taky se nejezdí přes limit :) Takže nevím co si zrovna tyhle dvě skupiny vyčítají.

    Jedna skupina říká: Já si porušuju pravidla a jedu si 150, ale TY je KURVA! koukej dodržovat a vypadni doprava.
    Druhá skupina říká: Já si porušuju pravidla a jedu vlevo, ale TY je KURVA! koukej dodržovat a zpomal na 130.

    Mě to takhle od stolu přijde dost podobné.

    Jinak tedy platí, že stejně jako rychle jedoucí řidič může kdykoli "vézt ženu do porodnice" a mít tak důvod překračovat limit, může řidič jedoucí vlevo kdykoli "vidět vpravo překážku provozu / nebezpečí" (jámu co mu urve tlumiče) a tudíž jet vlevo.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    RALI: Pokud je pravej volnej, nemáš v levým co dělat - a je fuk, jestli jedeš 80 nebo 200. A když už tam musíš bejt, tak aspoň nezdržuj ostatní a uhni. Já nedržkuju (narozdíl od místních slušnejch Čechů) ani když dojedu kamion, když někoho předjíždí. Ale když je vpravo volno, tak proč mám kurva někoho dojíždět, brzdit za ním, blikat na něj, aby mě pustil. PROČ??
    RALI
    RALI --- ---
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    RALI: cekal jsem, kdy se nejaka potrefena husa ozve.
    RALI
    RALI --- ---
    VYWERN: fakt v pom levym nemas co jezdit tempomatovejch 145. nerikam ze taky nejezdim rychlejc, ale nedrzkuju ze nekoho dojedu.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PNXNTDD: fakt v tom levym nemas co delat, pokud te nekdo dojizdi, tak se zarad do P hned a necekej na neco.
    Min tyden jsem to zazival na D1 co par minut, nekdo si to frcel levym a neuhnul nebo zacal uhybat az v momente, kdy jsem musel zvolnit na jeho rychlost a probliknout ho. A fakt se tohle delo kazdych 10km nekdo a to jsem jel tempomatovych 145.
    RALI
    RALI --- ---
    HAMSTER: myslim ze blbe oba, PNXatd. mel vcas uhnout, podjizdec nemel podjizdet. Ale takhle fanaticky tu obhajovat podjizdeni...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ADMIX: No a jsme u toho :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    To se mi stava taky, ze jedu v levym, vidim auto v dalce za mnou, ktery nejede vyrazne rychlejc, a on se uz pul kilaku za mnou zaradi do pravyho a vetsinou na posledni chvili na to slapne a podjede me. Vetsinou je nechavam podjet, pac sam taky takhle podjizdim :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    HAMSTER: ach jo... to nemá cenu dál řešit, ty situace ve kterých to bylo se daj fakt blbě popsat takhle po netu.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PNXNTDD: Když je zařazení do pravýho pruhu už riskantní, tak uhybáš pozdě. Prostě uhybej dřív, nevim, co ti na to mám jinýho napsat. Že se maj ostatní řidiči za tebou držet v levým pruhu a doufat, že jim snad uhneš?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    HAMSTER: moc se v tom pitváš. Prostě jede auto za tebou v levým pruhu, ty ve chvíli kdy máš ještě dostatek času aby ses zařadil vpravo, uhnul mu a neomezoval ho, mrkáš do zrcátka a vidíš, že borec už se rovnou řadí vpravo, ty následně vyhodnotíš, že jeho rychlost je taková, že kdybys mu vjel do pravýho, tak dupne na brzdy a vyvolá to ještě nebezpečnějš situaci. A tady ty narážky, že nejseš za mou přítomnost na silnicíh rád, to nevím kam tím míříš...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PNXNTDD: Já tomu furt nějak nerozumím - tak to auto za tebou je příliš daleko, abys mu musel uhnout, ale příliš blízko, abys se mohl bezpečně zařadit před něj do pravýho pruhu. To je nějaká chyba v časoprostoru, ne?

    Neříkám, že se mi to už taky nestalo, párkrát sem si auta za sebou všim až pozdě a to už mě podjíždělo, ale vždycky sem se zastyděl, sklopil uši a uklidil se do pravýho pruhu. Ani by mě nenapadlo kritizovat toho druhýho řidiče, co mě podjel, protože to já sem tam překážel, ne on.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    HAMSTER: no comment
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PNXNTDD: To beru, ale v tom případě musíš bedlivě sledovat situaci za sebou a VČAS uhnout (včas neznamená ve chvíli, kdy auto za tebou už musí brzdit nebo ti jede nalepený na zadním nárazníku, včas znamená tak, aby řidič za tebou měl stále bezpečný rozestup aníž by musel sundavat nohu z plynu). Pokud toto nezvládáš, nemáš v levým pruhu co pohledávat (a za sebe dodávám, že mě netěší ani tvá přítomnost v pravým pruhu a na silnicích obecně).

    Kde jsi přišel na to, že když je pravý pruh rozbitý (ale levej je dneska móda blokovat všude a zdaleka ne všude je pravej rozbitej), máš právo překážet v levým?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    HAMSTER: hej v levým jezdím protože není takový schodiště jak pravej. Nevím jak to popsat už, prostě mě takhle zprava několikrát předjeli jak kokoti úplně zbytečně když bych je rád pustil levým. Kdyby to nebyla fakt demence těch řidičů tak to sem přece nepíšu. Asi to už nemá cenu tady rozpitvávat, protože to záleží na konkrétní situaci. A nejsem rozhodně řidič kterej jede v levým, čeká až se na něho nalepí někdo po nárazník a pak teprve uhne.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PNXNTDD: Asi nejak nechapu, o co ti jde. Ze auto, ktery je za tebou, ale jeste daleko, jede v pravym pruhu - to je prece spravne! Otazka je, co delas vlevo ty? A proc tam jsi tak dlouho, ze se ani nemuzes bezpecne zaradit do pravyho? Ty v levym pruhu nemas co delat, chapes to??
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MUADDIB: mě se to stalo stylem, že jedeš v levým, vidš blížící se auto který se už rovnou ve větší vzdálenosti zařazuje do pravýho a jede rychle, ani tě nenechá se zařadit vpravo a uhnout mu, takže co ted, přece mu tam nevjedu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam