• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    HAMSTER: moc se v tom pitváš. Prostě jede auto za tebou v levým pruhu, ty ve chvíli kdy máš ještě dostatek času aby ses zařadil vpravo, uhnul mu a neomezoval ho, mrkáš do zrcátka a vidíš, že borec už se rovnou řadí vpravo, ty následně vyhodnotíš, že jeho rychlost je taková, že kdybys mu vjel do pravýho, tak dupne na brzdy a vyvolá to ještě nebezpečnějš situaci. A tady ty narážky, že nejseš za mou přítomnost na silnicíh rád, to nevím kam tím míříš...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PNXNTDD: Já tomu furt nějak nerozumím - tak to auto za tebou je příliš daleko, abys mu musel uhnout, ale příliš blízko, abys se mohl bezpečně zařadit před něj do pravýho pruhu. To je nějaká chyba v časoprostoru, ne?

    Neříkám, že se mi to už taky nestalo, párkrát sem si auta za sebou všim až pozdě a to už mě podjíždělo, ale vždycky sem se zastyděl, sklopil uši a uklidil se do pravýho pruhu. Ani by mě nenapadlo kritizovat toho druhýho řidiče, co mě podjel, protože to já sem tam překážel, ne on.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    HAMSTER: no comment
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PNXNTDD: To beru, ale v tom případě musíš bedlivě sledovat situaci za sebou a VČAS uhnout (včas neznamená ve chvíli, kdy auto za tebou už musí brzdit nebo ti jede nalepený na zadním nárazníku, včas znamená tak, aby řidič za tebou měl stále bezpečný rozestup aníž by musel sundavat nohu z plynu). Pokud toto nezvládáš, nemáš v levým pruhu co pohledávat (a za sebe dodávám, že mě netěší ani tvá přítomnost v pravým pruhu a na silnicích obecně).

    Kde jsi přišel na to, že když je pravý pruh rozbitý (ale levej je dneska móda blokovat všude a zdaleka ne všude je pravej rozbitej), máš právo překážet v levým?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    HAMSTER: hej v levým jezdím protože není takový schodiště jak pravej. Nevím jak to popsat už, prostě mě takhle zprava několikrát předjeli jak kokoti úplně zbytečně když bych je rád pustil levým. Kdyby to nebyla fakt demence těch řidičů tak to sem přece nepíšu. Asi to už nemá cenu tady rozpitvávat, protože to záleží na konkrétní situaci. A nejsem rozhodně řidič kterej jede v levým, čeká až se na něho nalepí někdo po nárazník a pak teprve uhne.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PNXNTDD: Asi nejak nechapu, o co ti jde. Ze auto, ktery je za tebou, ale jeste daleko, jede v pravym pruhu - to je prece spravne! Otazka je, co delas vlevo ty? A proc tam jsi tak dlouho, ze se ani nemuzes bezpecne zaradit do pravyho? Ty v levym pruhu nemas co delat, chapes to??
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MUADDIB: mě se to stalo stylem, že jedeš v levým, vidš blížící se auto který se už rovnou ve větší vzdálenosti zařazuje do pravýho a jede rychle, ani tě nenechá se zařadit vpravo a uhnout mu, takže co ted, přece mu tam nevjedu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já bych to asi potřeboval nakreslit
    MVEK
    MVEK --- ---
    SAMOUT: A odbočoval vlevo? Protože ještě nesmíš zapomenout na to, že může někdo jet z toho tvého leva, ale jet rovně (pokud tedy za tvými zády ta odbočka pokračovala, a nebyla jen na jednu stranu od silnice se středovým pásem).
    Totéž, kdyby někdo jel při tom tvém odbočování v protisměru a chtěl odbočit za tvá záda, tak taky asi bude muset kolem tebe, tam to snad už nikdy zakotveno nebylo, že by se měla auta vyhýbat vlevo.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    To mam takovou smulu, anebo fakt nikdo nevi, ze pri odbocovani vlevo se vyhyba taky zleva? Nebo to z vyhlasky vyndali, a ja to jen minul? Zrovna dneska na mne nejakej strejc ukazoval, jakej jsem debil, kdyz se snazim nacpat k levemu okraji stredoveho travniku.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Z tohoto auta za chvíli vylétnou čtyři lidé. Jako zázrakem všichni přežijí (video) | Autoforum.cz
    http://www.autoforum.cz/...o-auta-za-chvili-vyletnou-ctyri-lide-jako-zazrakem-vsichni-preziji-video/
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    THE_MIRACLE: stává? :D

    BIHARYS: LOL... ruku na srdce, je pro tebe ztráta času irelevantní? a peněz? tak mi pošli na účet 10 korun... to tě nezabije... a každýmu, kdo si o to řekne... (kdo si to vynutí)

    ADMIX: a navíc je to nebezpečný ;)

    BIO23: megaLOL :D

    HAMSTER: Turbo pls...

    PNXNTDD: člověka, kterej dodržuje pravidla není možné bezpečně bezpečně podject zprava. Pokud tě někdo podjede zprava, tak jsi apriori zfailovat Ty...

    já to dělám zcela běžně hlavně v úseku Praha-Mirošovice (zejéma ve směru Z PRAHY) na trojpruhu, kde většina (kokotů) jede v prostředním pruhu 100-120 a zcela ignorují (kvlaitní) pravej (a hlavně prázdnej) pruh, nasadím tempo 135 a jedu v pravém...
    JOPS
    JOPS --- ---
    ou ou, to asi docela bolelo no...


    LiveLeak.com - Three people ejected from car in violent crash,19 old driver died
    http://www.liveleak.com/view?i=347_1470729183#F7r6Ez7Fu2zQU0q0.30
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PNXNTDD: jsem už viděl situaci, kdy jedno auto podjíždělo druhý taky podjíždějící auto.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: Ten provoz tam mi nepřijde nijak masivní, spíš naopak. Druhdy jsem tam jel mezi Brnem a Pohořelicema (odkud míří v podstatě všechna auta na Mikulov) ve všední den dopoledne, a vyjma mne a policejního Passatu tam v dohledné vzdálenosti dopředu i dozadu nikdo nejel (bylo to za litr bez bodů ze jízdu v levým pruhu a opomenutí světel, 160 km/h mi odpustili). Ani ta uzavírka u Pohořelic nijak nevadí. Jezdím do Vídně často a rád, a peklo je prostě D1 a pak až v Rakousku.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SAMOUT: ono to ale na nasi strane neni tak ruzove jak pises. Pres Nove Mlyny je docela slusny provoz a dost velka cast je omezeni. Co by jsi jel par minut, tak se kodrcas vic jak pul hodiny. Plus mi prijde logicke, ze dve nejvetsi mesta sousednich statu budou spojene dalnici. Chapu, ze podobnych useku v CR je vic.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: Třeba proto, že mezi Pohořelicema a hranicí akorát lízneš krajíček Mikulova (ano, jsou tam dva kruháče, ale nijak zvláštní zdržení), kdežto Rakušani tam mají brutální čtyřboj Drasenhofen, Poysdorf, Wetzelsdorf a Erdberg, kde obzvlášť průjezd Poysdorfem trvá skoro stejně dlouho jako cesta z Brna k hranici? Oni tu dálnici staví hlavně kvůli sobě, ne aby se snáze dostali k nám, je to v podstatě obchvat. Mělo to být hotové už vloni (viz plakáty s antismajlíkama na stromech podél silnice v Poysdorfu). Zdržení uvnitř města se ani nehlásí v rakouském dopravním infu v rádiu, pouze pokud to stojí už před (vlastní zkušenost z minulého pátku, celoudobu hlásili zdržení čtvrt, následně půl, hodiny, pak přestali, nicméně zdržení určitě 20 minut tam bylo, ale až uvnitř města). Každopádně z těch plánovaných je trasa z Pohořelic do Rakous zcela jasně nejmíň prioritní dálniční stavba v ČR.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Me prijde vtipne, ze Rakousko stavi aktivne dalnici k Mikulovu a u nas jeste neni ani rozhodnuto, zda se bude na nasi strane neco delat.
    D1 se lepsi, ale jen docasne. Vystavba je na tak dluhou dobu, ze mezitim se opravene casti zase rozpadnou. Nemluve o obsenci 3tiho pruhu, 2 byly malo uz pred 10ti lety.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: tak jsme dva :)

    MVEK: To už je pro mě dálný východ, tam já nejezdím :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: Tak mně teda vždycky přišla spíš strašná D2, nebo jak se jmenuje ta do Bratislavy. Nicméně je fakt, že D1 se vyhýbá, ale to kvůli práci na silnici, nehodám, nebo spíš tomu, jak to tam při nehodě dopadá. Takže raději jezdím po kolínské staré nebo přes Olomouc a Hradec, pokud je to na Slovensko nebo severnější části Beskyd.

    O té D2 jsme u Protivína žertovali, protože jsme tam jeli zrovna v době premiéry Pirátů z Karibiku: Na vlnách podivna, že česká parodie by mohla být "Na vlnách Protivína"...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam