• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    BLONDYNKA: Jakože ano, malý škrábanec na tomhle merglu znamená škodu za á 60k+, což může snadno třeba dvojnásobně převyšovat cenu zkurvené plečky bezohledného závistivého kokota, kterého už pak nenajdeš, takže si škodu budeš cvakat buď sama, nebo z havarijka. Jo, u vzácných a luxusních aut tohle schvaluju. Minimálně do doby, než budu moci zmrdovi, co mi tohle udělá legálně rozkopat ksicht, aby poznal, zač je toho loket... Pulp Fiction jsi viděla? "You just don't touch someone else's car" ;)

    BLONDYNKA: Tak to jsi u mě kardinální píča. Kdyby mě tolik sralo, že parkuje blbě, nejspíše bych to řešil tak, jak se ve slušné, svobodné, demokratické zemi sluší a patří - zavolal bych policisty a dokopal je k tomu, ať makaj ;)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLONDYNKA: Čistě ekonomicky - ano, zcela určitě. To mu samozřejmě nedává právo takto parkovat. Ale..

    BLONDYNKA: ..Ale neznáme situaci ve které parkoval, ani jeho důvody. Takže se nad tím můžeme pohoršovat, ale na druhou stranu fandit někomu, kdo mu to objede klíčem, je už trochu za hranou.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    J3RRYNA: Mmch tedy, zatímco u jakéhokoli krásného drahého auta se ráda pokochám pohledem a majiteli to potěšení přeju, tak zrovna u takovéhoto hovada bych zatleskala každému, kdo mu to ojede klíčema a pochčije. Takže pokud bude mít něco rozmrdaného, může si za to sám.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    J3RRYNA: ??? Jako že lak zrovna na tomhle je nějak cennější nežli lak jiných aut, tj. zrovna mercedes potřebuje speciální opatření a nemusí se tedy při parkování řídit předpisy a slušností? Doufám, že to je nějaký podivný vtip, který jsem nepochopila.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PREVIT: To by nemohl dopustit...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    BLONDYNKA: Jo, uz podle cisla. I kdyby bylo na Octavce.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    FORTRESS: No právě - zabral by jen dva pruhy! :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Viděl jsem i dražší auta co se vejdou do pruhů. Nicméně i tak mohl zabrat dvě místa kdyby se postavil do pruhů a ne hned tři
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PREVIT: klasika, cirkusak, langose s kecupom a cesnekom.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    BLONDYNKA: Pračuráci jsou především Ti, kteří takovým rozmrdaj lak bezohledným otvíráním dveří, čímž chci toliko konstatovat, že takové parkování s AMG OMG chápu, na druhou stranu to nemění nic na tom, že je to prasárna...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PREVIT: ale tady už tak nějak začátku tusis, že je to pracurak, žejo...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SAMOUT: me prekvapuje, ze to neni bmw :))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PREVIT: Tomuhle bych nepropíchal gumy, tomu bych ukrad SPZ (duplikáty se nevydávají) :-).
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Jak z čítanky (nebo z DFens-cz):
    Praha - Zborovská, veřejné parkoviště před KÚ SČ kraje
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Žádná vychcanost, prostě jsi to zkusil slušně domluvou, tak lepší než si představovat zápalky (či nůž na gumy apod.)...:-). Prostě tohle je podle mě případ, k čemu ta policie je. Jak jsem už asi tady psal, taky jsem je volal na špatně parkující auta na chodníku až, když stáli tak těsně u sebe, že popeláři neprotáhli mezi auty kontejnery. Do té doby ignoruji i stání na zákazu stání (vjezd k domku, který nikdo nepoužívá).
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Používáte někdo prostředek proti rosení/ zamlžování skel ? Došel mi k předplatnýmu světa motorů Čistič proti rosení skel - Sonax, v nějaké diskuzi jsem kdysi četl, že je lepší na okna zevnitř nestříkat vůbec nic, že už se pak toho rosení nezbavím vůbec, tak nevím. Máte někdo zkušenost ?
    GORG
    GORG --- ---
    THE_MIRACLE: Jo už jsem si párkrát říkal, že by mohl vzniknout mylný dojem, že parkuju přes čáru, když ale předtím už tam stojící auto, mi nedává na výběr. To bych nerad našel pak propíchnuté pneumatiky či rozlobeného motoristu :) Ale v některých případech je to asi zjevný, co jak kdo myslel.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: No přesně jak píšeš... vidíš.. měšťáky zavolat jsem mohl, ale zaparkovaný už jsem měl a zas takovej vychcánek nejsem abych volal měšťáky... i když... asi by to bylo nejlepší.


    THE_MIRACLE: Přesně tak jsem to myslel...myslet na ostatní ;)
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Chápu-li to dobře, že teď stojí podélně na dvou místech zamýšlených pro kolmé stání (tedy to určitě není kvůli kokotům stojícím tam předtím, když parkoval), tak pokud je to kolmé stání vyznačené vodorovným nebo svislým značením, tak jestli si to nepletu, je to pak přestupek a můžeš mu zavolat konzultaci z městské policie...
    Palec nahoru za to, že jsi předtím zkusil domluvu, teď už bych neváhal.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak k tomu "parkování jako kokot" už jsem se tu několikrát vyjadřoval. Vždy je dobré se zamyslet, jestli tam ten člověk fakt stojí jak debil přes dvě místa schválně nebo z blbosti, nebo proto, že tam prostě před ním stál jiný kokot a před ním třeba další apod. Nic to ale nemění na tom, že je spousta míst, kde je to jednoznačné. Třeba když se stojí podelně a bloky jsou odděleny stromy. Když někdo stojí metr a půl od toho stromu, tak je prostě debil... Když ještě šlo parkovat na Újezdě, tak jsem občas stál i na tomto typu parkování a když jsem blbě zajel, byl jsem schopný do auta ještě trochu strčit, abych stál fakt na těsno i když třeba mezi mnou a autem předemnou byla velká mezera, protože jsem si říkal, že když ten předemnou odjede, lépe se tam někdo vejde, zatímco pokud to nechám být, ten prostor za mnou se využít nedá. Však jsem tady popisoval, jak na mě letos na jaře tam pokřikoval takový starší pán, že jsem si dovolil posunout kontejner, abych mohl zajet až těsně k vyhrazenému prostoru...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZVIRATKO: Podle mě je tam jediný rozpor, zda ta dodatková tabulka omezuje to Reservé, nebo značku celou. Pokud Reservé, tak se tam mimo 7-17 může stát i déle než 15 minut a nemusíš být návštěvník školy (což ale já jsem). Je to totiž sice mimo vyznačenou zónu, ale je to vyznačené parkoviště, takže neporušuji takový ten zákaz stání co je před každou oblástí jako "zńa zákazu stání".

    Pokud ruší celou značku, tak se z toho mimo 7-17 stává prostor mimo zónu, který ale není parkovištěm a proto se na něj vztahuje zónový zákaz stání mimo vyznačená parkoviště. Pak mám smůlu. Kdyby to byl zákaz vjezdu, tak je to jasné. Ale mám dojem, že u těchto značek s upřesněním (Reservé) se to týká právě toho upřesnění. Ale fakt si nejsem jistý...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BLONDYNKA: tak těm co to dělaj cíleně asi jo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam