PHAILO: Ptala jsem se "Jako že lak zrovna na tomhle je nějak cennější nežli lak jiných aut, tj. zrovna mercedes potřebuje speciální opatření a nemusí se tedy při parkování řídit předpisy a slušností?" a ty jsi odpověděl "Čistě ekonomicky - ano, zcela určitě."
Na právníka věru fascinující odpověď.
Ohledně vidláctví atd. bych si dovolila tak nějak poukázat na to, že když jsme debatovali o tom, zda je vhodné občas provést právní službu pro bono, argumentoval jsi tím, že kdybys to dělal, neměl bys na nájem. Následně jsi v jiné diskusi někomu doporučoval zavazadlo Louis Vuitton jako jedinou akceptovatelnou a kvalitní možnost a dosti jsi se ošklíbal nad tím že někdo poukázal na vyšší cenu.
S tímto tvým příspěvkem do debaty to skládá celkem zajímavý obrázek. Chápu, že se tví klienti možná rekrutují z pánů, kteří parkují své mercedesy se značkami typu XXXXXX1 přes tři místa, nemůžeš možná tedy ani hovořit jinak. Ale každopádně mně spíš takové chování přijde jako projev vidláctví. Zbohatlického vidláctví, dlužno říct.
Pokud jím ovšem je zastávání stejného přístupu ke všem, ať mají jakékoli auto, netolerování bezohlednosti a nevychovanosti, nepřiposírání se před někým "protekčním", pak ano, jsem vidlák a nevadí mi to.