• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: na druhou stranu tohle jim umožní rejžovat i bez vlastnictví radaru, takže můžou klidně vybírat tohle navíc, bez měření.

    GRANTORINO: To dělaj i teď. Na druhou stranu i v tom městě nemáš v tom levym pruhu zavazet a umožnit předjíždění.

    BIGHEAD: V Německu jsem byl jenom párkrát, ale že by to bylo v tomhle ohledu nějak zázračně lepší mi teda rozhodně nepřišlo. Stejně tak rozjíždění na semaforech - taky se řiká, jak se tam krásně rozjíždí a pak tam člověk přijede a taky čeká, až si pánové vepředu napřed dočtou noviny.
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    SAMOUT: Vo sourala uplne nejde, i kdyz to je prasarna, tak ho muzes vzit z prava jelikoz soural tvori prekazku tak ho muzes predjet(objet) z prava. Ja jinak jezdim s busem a nakladakem a muj mercedes taky nejni zrovna rychlej tak znam moc dobre pohled z pravyho pruhu, nejednou sem zazil lidi co i tech 130 jedou v levim a stredni proste volnej, nebo zkonci omezeni levyho pruhu a frajer co jel predemnou automaticky prejel do levyho a ani nezrychlil??? To mi pak rekni co je to za lidi, koukni nemecko a rakousko tam se ti nic takovyho nestane, vsichni bez problemu v pravim vobcas vyjedou do stredniho aby predjeli a vratej se hned zpet, bez toho aby na sebe blikali nebo delali posunky coz je v nemecku trestny
    WYMA
    WYMA --- ---
    RALI: tady někoho body přinutily k tomu, aby více dodržoval předpisy?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BIGHEAD: No, to není jistý. A věř, že se hlavně zaměřej na ty lidi, který jedou v tom levým víc či míň nad limit, než na kokoty co tam jedou 110. Takže problém "ten sroula snad neuhne" to řešit rozhodně nebude (maximálně v tom smyslu že nebude nikomu překáže, protože ti co tam jedou v poklidu 140 dostanou pokutu).
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    BIGHEAD: Kazdej druhej slibi ze uz to neudela a hle za zatackou uz si to masti v levim i kdyz je pravej volnej
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RALI: ted bude zase chytrejch ridicu, kteri budou zurive najizdet do kufru v levym pruhu ve meste, protoze si to pletou s okruhem nebo dalnici :P
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    FORTRESS: U nas domluva nefunguje
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Uplně stačí domluva, proč zase nějaký body.
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    RALI: Ze by konecne konec chronickejch luvopruharu???
    RALI
    RALI --- ---
    a je to tady :)
    Bezdůvodná jízda v levém pruhu za 1500 Kč a dva body, navrhuje novela – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-bezduvodna-jizda-v-levem-pruhu-za-1500-kc-a-dva-body-navrhuje-novela.html
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    chtělo by to sestřih bouchání dveřma do dveří!
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    U nas je ted vtipna situace pred barakem. Normalne je tam jednosmerka, ale ted tam opravuji silnici, tak jednosmerku zrusili a jezdi se obema smery (silnice je siroka dost). No jenze spousta lidi nesleduje znacky a ke vsemu museji vychovavat, takze je to tam kazdou chvilku ve stylu....ja jedu v jednosmerce a ty v protismeru, nepustim te + troubeni, najizdeni, ruzna gestikulace. Vtipne je, ze ti vychovavatele za minutu pak jedou zpet taky v protismeru a delaji, ze v tom aute nesedi :))
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DRMENGELE: Tak to samozřejmě vůbec nezmiňuju, to je naprosto normální. Včetně toho, že kdykoli zaparkuju schválně co nejdál od vchodu někam, kde je úplně prázdno, prázdno tam zůstane. Ale všechna místa okolo mě jsou samozřejmě zaplněna do 5 min.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    :D
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    PHAILO: Nezávidím, taky s tímhle bojuju v Plzni. U nás je ale největší problém otvírání dveří. Nárazník zatím naštěstí netknutý, ale velmi oblíbený je u nás otevřít dveře a zakousnout je do dveří vozidla vedle. Většinou dodávka dělníků, nebo někdo kdo má auto jen jako věc, která ho někam dopraví a vzhled neřeší, takže jemu je to jedno a ještě na vás hodí pohled "abych se neposral", když mi do těch dveří vrazí.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VIRTUALVOID: Mě už to ani nezneklidňuje. Jestli dobře počítám, za poslední 3 roky už je to posedmé. Různá auta, různá parkoviště. Průměrná škoda 70 tis.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PHAILO: som nedavno potreboval parkovat na kobylisoch. nenasiel som vsak odvahu a odstavil to radsej na p+r v letnanoch. metro ftw :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Hmm, tak auto vydrželo ve 100% stavu přesně týden. Po výměně nárazníku budeme tentokrát měnit dveře. Miluju parkování v Praze..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PETINY: :D ano, tak urcite hrozna zavist ;) vidis no a ja si vypozorovala zrovna tuhle analogii.. treba si to vypozoroval jinak
    do nich nikdo nenaboura, protoze si das bacha, tyhle lidi obcas ani nedavaj parkovani, proste jsou ta auta dost siroky a odstup je rozumnou volbou, ja se jim do cesty zasadne nepletu a v ramci moznosti ihned poustim, protoze to nedavani blinkru je tak casty, ze se nechci zbourat :D a od blbejch ridicu je nejlip drzet se co nejdal... alespon prozatim mam za sebou deset let po praze bez nehody, vzdycky jsem pripravena, ze si nekdo na posledni chvili vzpomene, ze vlastne potrebuje zmenit pruh a neda blinkr.

    PETINY
    PETINY --- ---
    GRANTORINO: zajímavá analogie mezi velikostí auta a nepoužíváním blinkru... To stejný bych já mohl říct o řidičích BMW, nebo malejch Fabií, protože se s jejich (ne)blikáním potkávám relativně často. A věřím, že je zatím něco víc než "nojo, bavorák, ten si může dovolit neblikat, má drahý auto a má na pokuty mámo". To mi přijde takový závistivě-čecháčkovský. Stejně jako myslet si, že SUVčka neblikaj proto, že je jim jedno, jestli do nich někdo nabourá, to sorry :)
    Příště radši rovnou řekni, že jsi potkala dva kokoty na silnici, a budeš mít asi pravdu.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    GRANTORINO: Ja uz tyhle ridice podeziram, ze davat blinkry je nikdo nenaucil a je to pro ne moc slozity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam