• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Když nad tím teď přemýšlím, tak je zajímavé, že prostředním většinou jedu jen od Vltavy na Spořilov, ale opačně většinou ne. Možná je to tím, že opačně jedu ještě nerozjetý, a naopak víc ve střehu, tak mi nevadí uhnout, nevím, ale asi to vždy je jen v případě, že je ten pravý také poměrně využívaný, rozhodně ne při prázdném.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: me neprijde, me to tam vzdycky psijed jako na dalnici... aspon se tak vetsina chova, kdyz neni zacpa...
    SPM
    SPM --- ---
    GRANTORINO: Tak v hustym provozu je to šumafuk... ale dělat to o víkendu, když je tam provoz 0 a jet celou dobu v levym, nejlépe naprosto souběžně s jediným dalším autem na silnici v pravém, to už mi přijde trochu sobecké... i kdyby oba jeli přesně 50 km/h. Jinak jižní spojka je sice okruh, ale AFAIK tam platí (bohužel) stejný pravidla, jako na víceproudé silnici v obci...

    MVEK: nj, na druhou stranu to na té spojce dělá takhle většina lidí... takže se tam sice postavili 3 pruhy, ale reálně to má propustnost dvouproudovky, protože je každej nasáčkovanej v tom prostřednim...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: jizni spojka je okruh, tam to plati prave uplne normalne, levej predjizdeci, pravej normalni....

    to neni treba kdyz jedes podolim, kde se proste jede v levym, protoze pak navazuje vysehradskym tunelema tudiz pokracujes porad levym az z nej je jeden... stejne jako kdyz v braniku se budes cpat do levyho, kdyz stejne se pak zase musis do levyho, aby se dalo pokracovat, pac pravej bude odbocovaci na barrandov a v husty doprave se tam pak uz nenacpes
    MVEK
    MVEK --- ---
    MATHEZ: A je s nimi v levém pruhu problém vyjma předjíždění o pět km v hodině?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ad město a levý pruh - když jsou dva, tak bych to neřešil, poud v levém nejedu pomaleji, než můžu (a nemluvím o rozdílu do 5 km).
    Když jsou tři, tak jo, maximálně stále v prostředním (na pražské Jižní spojce to často dělám, protože jedu dlouhý úsek, tak nechci furt řešit najíždějící a sjíždějící vozidla), ale levý jen na předjíždění.

    Jízda vlevo rychle mi přijde povýšenecká, pokud se opravdu neřítí tolik, že mu ten roztrehaný provoz v pravém pruhu přijde dostatečně hustý, že vlastně předjíždí. Není přece problém na chvíli se zařadit, když jede rychleji, tak nebude mít problém se do levého vrátit včas. To naopak my, co nechceme nervy od lepících se spěchálků, který radši co nejdřív uhneme, s tím míváme problém, protože to občas není spěchálek, a tak je za ním kolona a já musím brzdit za kamionem.

    Na druhou stranu sám někdy na volné dálnici jedu levotočivé zatáčky v levém pruhu, ale tam se se mnou těžko někdo bude hádat, jestli jsem viděl na vozovce díru nebo zdánlivě olej nebo něco, tak jsem to radši objel (s blinkrem).
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: Tak video záznam z mostu přes dálnici by mohl být celkem slušně průkazný. A třeba na začátku D1 v Praze na 3 proudovce by jich pochytali tolik... :-D
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    a neni to mireny na kamionaky?
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: Jestli by nebylo lepší pořídit si auto, který má tlumiče :-) (ne, nejezdím tam denně, ale několikrát jsem to projel, včetně i takových vehiklů jako Felicie, jo, je to hnusně rozmlácený, ale nikdy mi to nepřišlo natolik nesjízdný, abych radši blokoval blokoval rychlejší za sebou...)

    GRANTORINO: Je, proto taky v předpisech je ten dodatek, pokud neodbočuješ, neotáčíš se atd... ale blokovat v něm provoz, když víš, že tam pojedeš příštích 5km je celkem zbytečné. Co se týče rychlosti, tak je to IMHO problém toho, kdo to překračuje, ne můj. Je to stejně neplatný argument, jako u těch, co jedou na dálnici v levém těch přesně 130. Zvláště, když těch přesných 130 na tachometru je v každém autě jiná rychlost. Typicky to pak dopadá třeba jako na jižní spojce, kde je člověk rád, že v tom levém pruhu jede 60... a tam se rozhodně nikde z levého pruhu nikam neodbočuje.

    BIGHEAD: Jako celkově mi tam to ježdění víc v klidu přijde, není tam tolik agrese... ale co se týče těhlech nešvarů, tak mi to jako výrazný rozdíl nepřišlo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Když vidím ty teoretické úvahy o dopadech, tak se zeptám jinak... Jak to budou moct dokazovat? Fotka je v tomhle ohledu na nic, musel by to být videozáznam.
    Takže budou chytat osobně? A jak se to pak ve správním dokazuje, když to řidič na místě neuzná?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BIGHEAD: jo a v tom jsem nekdy docela rada, zato, ze je v nekterych usecich merena rychlost, hodne jich to alespon docasne zklidni :P
    jinak vypozorovano mam, ze ty, co nutne musej klickovat aby byli rychlejsi, ty obvykle dojedu normalne padesatkou na nejblizsi krizovatce :P takze to stejne je jen takovej zbytecnej dusevni neklid, pac nikdy nic neurychlej....
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    GRANTORINO: V tomdle mas samo pravdu, jenze i tak se najdou taci kteri chteji jet richlejc nez urceje zakon
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    SPM: Nerikam ze to maj stoprocentni chovani v nemecku a rakousku, vobcas samozrejme se najde nejakej trouba, to je vsude, ja mam po rakousku a nemecku najeto x tisic km a stejne sem se nerad vracel do cr
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: na druhou stranu levej pruh ve meste je neco jinyho nez na dalnici, protoze je tu spoustu duvodu, kdy potrebujes se drzet v levym, protoze bude odbocovaci nebo smeruje jinam, takze nedava smysl uprednostnovat pravej a to docela casto plus kdyz jedu 70 v useku maximalni rychlosti kde je 70, tak vic uz se jet nema, takze tim bych nemela nikomu prekazet, ze jo ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Tak třeba určitě na polovině D1 se s nima budu do krve hádat že objíždím překážku (tj. nesjízdnej pravej pruh) :-).
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: na druhou stranu tohle jim umožní rejžovat i bez vlastnictví radaru, takže můžou klidně vybírat tohle navíc, bez měření.

    GRANTORINO: To dělaj i teď. Na druhou stranu i v tom městě nemáš v tom levym pruhu zavazet a umožnit předjíždění.

    BIGHEAD: V Německu jsem byl jenom párkrát, ale že by to bylo v tomhle ohledu nějak zázračně lepší mi teda rozhodně nepřišlo. Stejně tak rozjíždění na semaforech - taky se řiká, jak se tam krásně rozjíždí a pak tam člověk přijede a taky čeká, až si pánové vepředu napřed dočtou noviny.
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    SAMOUT: Vo sourala uplne nejde, i kdyz to je prasarna, tak ho muzes vzit z prava jelikoz soural tvori prekazku tak ho muzes predjet(objet) z prava. Ja jinak jezdim s busem a nakladakem a muj mercedes taky nejni zrovna rychlej tak znam moc dobre pohled z pravyho pruhu, nejednou sem zazil lidi co i tech 130 jedou v levim a stredni proste volnej, nebo zkonci omezeni levyho pruhu a frajer co jel predemnou automaticky prejel do levyho a ani nezrychlil??? To mi pak rekni co je to za lidi, koukni nemecko a rakousko tam se ti nic takovyho nestane, vsichni bez problemu v pravim vobcas vyjedou do stredniho aby predjeli a vratej se hned zpet, bez toho aby na sebe blikali nebo delali posunky coz je v nemecku trestny
    WYMA
    WYMA --- ---
    RALI: tady někoho body přinutily k tomu, aby více dodržoval předpisy?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BIGHEAD: No, to není jistý. A věř, že se hlavně zaměřej na ty lidi, který jedou v tom levým víc či míň nad limit, než na kokoty co tam jedou 110. Takže problém "ten sroula snad neuhne" to řešit rozhodně nebude (maximálně v tom smyslu že nebude nikomu překáže, protože ti co tam jedou v poklidu 140 dostanou pokutu).
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    BIGHEAD: Kazdej druhej slibi ze uz to neudela a hle za zatackou uz si to masti v levim i kdyz je pravej volnej
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RALI: ted bude zase chytrejch ridicu, kteri budou zurive najizdet do kufru v levym pruhu ve meste, protoze si to pletou s okruhem nebo dalnici :P
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    FORTRESS: U nas domluva nefunguje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam