• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ja teda obcas nekoho probliknu a s ruznych duvodu a normalne to funguje...
    - typek jeden bez svetel, probliknu, zapne si je
    - nekdo jede L na dalnici aniz by predjizdel a chrape za volantem, probliknu a vrati se do P
    - stojime na krizovatce a druhy ma prednost z P, ale nechape to, probliknu a rozjede se

    Na pitomce, kteri mi to hodi 100km/h do L na dalnici tesne pred predek, protoze se najednou rozhodnou predjizdet kamion to nefunguje, tam obcas zatroubim podle nalady :) ale tupy nepochopeny vyraz zustava stejne tupym dal :)
    SPM
    SPM --- ---
    Bokem bych po dálnici nejezdil, zkusil jsem to jednou a žádný příjemný zážitek to není :-)))
    PETINY
    PETINY --- ---
    SAMOUT: není přizpůsobení stylu jízdy právě to, že přejedu trochu bokem do levýho?:))
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: jj
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: Blikat nemá smysl, akorát se dotyčný urazí a pustí dálkovky na mě. Což teda na druhou stranu už žádnej viditelný rozdíl není, protože na letadla svítil už předtím.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    SAMOUT: nijak :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Je pravý pruh moc rozbitý? Tak zpomalte - iDNES.cz
    http://auto.idnes.cz/jizda-v-levem-pruhu-0or-/automoto.aspx?c=A161213_000456_automoto_fdv

    Přizpůsobit rychlost? OK. Docela by mě zajímalo, jak se budou soudruzi příslušníci tvářit, až jim někdo začne na D1 v pravým pruhu jezdit max 40.
    HUGO
    HUGO --- ---
    DRMENGELE: tak víš co, nějaké poblikávání z dálky asi nikdo neřeší; běžně ta věc vypadá tak a popisuje ji i ATOMIKS, že někdo někoho dojede během předjíždění, nalepí se mu na kufr a propálí mu sítnici dálkovkama; k tomu imho neopravňují ani závažné osobní důvody
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Njn, pak jsou lidi bez kombiku, kteří vědí, že běžné naložení kufru moc zvedek nezvedne, a když pak převáží pár metráků dlaždic, tak řeší nosnost auta, ale na světla taky zapomenou...:-(
    Naštěstí jsem jel jen za dne.
    A měl jsem plnou hlavu starostí, jak odtáhnout ještě druhou várku a stihnout potom něco do práce, takže jsem si jist, že i kdyby na mě někdo blikal tak bych si to neuvědomil. Navíc jsem v průběhu cesty zjistil, že mi nesvítí jedno tlumené světlo (měnil jsem až po, před večerní cestou), takže bych čekal, že blikají kvůli tomu.
    SPM
    SPM --- ---
    Na mlhovky si poslední dobou stěžuje hodně lidí... nicméně, ne že by to světlo za přímý viditelnosti bylo na oko nějak příjemný, ale daleko horší mi přijdou naložený kombíky, jejichž řidič vůbec netuší, k čemu je to kolečko vlevo od volantu... Jak za tmy jezdím po okresce, tak takovýhlech pitomců je 7 z 10, člověk to nemůže řešit větším odstupem, nic nevidí a nic s tím neudělá...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DRMENGELE: Jestli tě baví absurdní scénáře, tak až ti bude maminka umírat v nemocnici, tak si samozřejmě vezmi taxíka a nech rychlou jízdu na něm - ty rozhodně v danou chvíli nejsi v psychickém rozpoložení abys vůbec lezl za volant.

    Mamince by jistě udělalo radost, když při spěchání za ní zabiješ pár dalších lidí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: tak víš co, jestli byla mlha, tak si na tebe posvítil, aby tě vůbec viděl! :-)
    PETINY
    PETINY --- ---
    SPM: to nepopírám, pořád ale na deset idiotů, co svítí jak vánoční stromeček na půl kilometru připadá jeden, co nesvítí vůbec.
    SPM
    SPM --- ---
    PETINY: nj a pak jsou pro zmenu takovy, ktery maji pocit, ze mlhovka se pouzivat nema, ikdyz neni videt na krok. Na jednoho takovyho jsem narazil nekdy pred mesicem, jak byly mlhy. Na jizni spojce si dal tu praci, ze se za me zaradil do pravyho pruhu, nalepil na kufr a pul minuty do me svitil dalkovkama.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jinak souhlas s povzdechem dříve, hodila by se sociální síť (spojená s mobilní app) lepšího názvu a dojmu než kdoprasil, kam by šlo dávat vzkazy různým SPZkám, negativní i pozitivní, ale hlavně ty věcné.

    Třeba včera jsem si říkal - kdybych na něj bliknul (dozadu mlhovkou, dopředu světelnou houkačkou), nepochopí to, a i kdyby to nebral jako buzeraci, nebude vědět, o co jde.
    A přitom měl třeba ty xenony, co blikají žlutě na každém švu dálnice, ještě každé jinak, takže to vypadá jako blinkr.
    Nebo měl příliš zvednutá světla.
    Nebo mu nesvítí jedno koncové.
    Nebo já nevím co... Některé věci jako nesvítící světlo jde samozřejmě odhalit prohlídkou, na kterou snad každý občas kašle a vzpomene si po čase. Ale některé věci jde v domácích podmínkách při stání obtížně zjistit.
    Nebo i ty mlhovky, věřím, že spousta lidí si to neuvědomuje (ale ano, spousta na to taky kašle).
    A někteří nováčci by možná ocenili i věcnou kritiku, co udělali blbě, když by to napsal někdo slušně.

    Njn, zpátky do reality, stejně by to skoro nikdo nepoužíval, jen ti, co by tam nadávali jiným, co špatného při řízení provedli, a ještě nekonstruktivně a sprostě.
    MVEK
    MVEK --- ---
    DYNK: No a jak jsem psal, mně stačí v tom prostředním vidět kus toho auta, potmě tedy většinou jedno světlo (odzkoušeno za včerejší večerní cesty po D11). To bude na základě měření a odhadu kolem 10 metrů
    Zrovna tak to přeháním, když říkám, že celou dobu jedu rovně, citem se věšinou už dřív přiblížím k dělící čáře, zvláště, pokud mě někdo tlačí.
    PETINY
    PETINY --- ---
    pročetl sem si posledních 30+ a zjistil zajímavou věc: podle všeho tu každej dovede pochopit probliknutí na dálnici ve smyslu "pičus na mě bliká, abych se zařadil a já nechci/nemůžu". Super. Message received.

    Takže mě fascinuje, když 5 z 10ti aut přede mnou svítí zadní mlhovkou (protože před třiceti kilometrama byl mírnej opar), ale na krátký probliknutí nereagujou vůbec nijak, případně gestikulujou směrem ke mě ne úplně hezký věci, protože to probliknutí berou z mojí strany jako agresi nějakýho tamtoho piráta. Z toho by mi prask ...

    Sorry, píšu to ve stavu drobný frustrace, včera jsem půl dne cestoval v oparu/mírný mlze a mám toho fakt dost.
    DYNK
    DYNK --- ---
    MVEK: Jsem to schvalne dneska pozoroval cestou do prace. Ve chvili, kdy mam ve vnitrnim zrcatku obe svetla predjizdenyho auta, tak tam neni misto na tri kamiony, jak jsem tvrdil vcera. Ta vzdalenost je spis polovicni. V podstate se zarazuju v podobny vzdalenosti, pokud je volna dalnice a za mnou nikdo neni. Kdyz za mnou nekdo jede, tak se obvykle zarazuju driv.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    BTW ad. MVEK, obcas jsem v podobny situaci, a osobne mi prijde nejbezpecnejsi nechat ho podjet - on vi, kam jede, a ja o nem bezpecne vim, takze se mi nestane, ze bych mu to tam poslal. Zrovna dneska rano se mi to stalo :D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ATOMIKS: Seš kunda, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam