• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    To vypadá hodně lákavě!
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Pokud někdo ještě nemá dálničku a chce zkusit štěstí
    Soutěž o roční dálniční známku 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=S1sMemi6Qbk
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    SCHEEZE: "ja si myslim ze jestli nekdo jede po dalnici tak ze musi brzdit, mel by se to odnaucit."
    Já si zas myslím, že lidi by se měli především naučit používat zrcátka, než to do toho levýho pošlou. To že někdo na dálnici musí v levym brzdit je už jen důsledek toho prvního problému s nekoukáním do zrcátka, nebo hůř - koukne se, vidí a stejně to tam pošle - on ten za ním přece počká.
    SPM
    SPM --- ---
    SCHEEZE: no od tebe mi to přišlo jako že ten kdo na dálnici brzdí na ní nemá co dělat... já se jenom snažim vysvětlit, že na dálnici brzdim každou chvíli, ale ne proto že bych chtěl, ale proto, že mi tam neustále nějaký vemeno mně nebo těm přede mnou na těsno najíždí...
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    sory jestli sjem byl prikry, prislo mi ze jedes i na dalnici s chuti brzda plyn a prijde ti to tak spravne, po dalsim precteni to chapu ze bys radeji plynulou bezpecnou jizdu.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    SPM: sedis si na vedeni? Prave ze kdyz nekdo brzdi, ocekavam problem a musim brzdit taky a vsichni za mnou protoze nemohou vedet jestli se nebude brzdit na plno. Proto slapani na brzdu zlehka bna dalnici abych dojel nekoho kdo jede pomaleji nez ja v levem pruhu je kokotina. A za tim si stojim, brzdova svetla od 90 vys znamenaji proste problem do ktereho se nechci dostat a proto brzdim taky ikdyz se mi rychlost muze jevit jako dostatecna na to abych se nekomu nalepil na zadek a pak vitezoslavne akceleroval na svych 120/140 kazdemu dle libosti.
    SPM
    SPM --- ---
    Víc než 120 ten levej pruh v dobách, kdy jezdim, zpravidla nejede...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Anebo jsi taky pyrát, jako já!
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: Asi to do něj měl radši napálit, aby nebrzdil :-)) Aneb mi přijde, že tyhle rady jdou od někoho, kdo po té dálnici jede někdy možná občas o víkendu... Jo, o víkendu jsem taky dal celou D1 bez dotknutí se brzdy. Ale v ranní / odpolední špičce za Prahou tohle prostě nejde. Je to smutné, nemělo by se to stávat, ale těch individuí, co to pošlou do aut vlevo (které za toho provozu rozhodně co to dá nejedou) je příliš velké množství.
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHAILO: je fakt, ze dneska rano po D8 predjizdim kolonu (140 tacho), za mnou typek s lehkym odstupem a jak jsem v kolone predjel jednu fabii, typek ve fabii se rozhodl, ze to za me hned posle. No, poslal to za me a ten co byl za mnou, tak mel plne ruce/nohy prace, aby to ubrzdil. Tak ho aspon opalil dalkovejma :)))
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ukazka parkovani v Italii :))

    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SCHEEZE: Já si myslím, že po dálnicích by se vůbec jezdit nemělo. Ošoupává to povrch.

    WYMA: O tom tady někdo mluvil? Co to dá jedu po dálnici tak jednou do roka. To je úplně jiná situace.
    MVEK
    MVEK --- ---
    DANYSEK: Slovíčkaříme, oba, napsal jsem to imho jasně. Silnice jsou podle toho podmnožina veřejného prostranství. A napsal jsem, že ale díky existenci zákonu o provozu na poz. kom. a navazujících vyhlášek to půjde podle nich a ne podle záboru. No a samozřejmě, fotkou od Eltoda nikdo nic nedokáže, musela by přijet policie dřív, než parkující řidič odjede.
    WYMA
    WYMA --- ---
    to zase máme hodnotnou debatu tady. někdo si myslí, že na dálnici by se nemělo vlastně vůbec brzdit, někdo si zase myslí, že by nemělo být narušeno jeho právo jet v rychlým co to dá... fakt hodnotný :)
    RALI
    RALI --- ---
    SCHEEZE: kdyz o tom tak premejslim tak fakt pouzivam brzdu jen na sjezdu a nebo kdyz mi to tam nekdo posle a i to se da ve vetsine pripadu predvidat a staci jen sundat nohu z plynu. (jezdim +- 140 tachometrovejch)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    ja si myslim ze jestli nekdo jede po dalnici tak ze musi brzdit, mel by se to odnaucit. Na dalnici brzdova svetla znamenaji: Okamzite zacni brzdit, protoze nevis proc o kolik ten pred tebou brzdi a proc. Takze chyba je hlavne u tech co jedou tak ze musi rozsvecet brzdova svetla. Kdyz clovek jede slusne, brzdit nemusi. Mozna nemuze jet tak rychle jak by si pral, ale rozhodne neni treba na dalnici brzdit pokud nenastal problem.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VIRTUALVOID: Chceš poslat nějaké kousky do kompilace? :-D
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    https://www.facebook.com/CzechSlovakDashcam/ - ak som to sem este nedaval, kolega z CZ zalozil ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: To se tyka sakra neceho jineho. Tvuj odkaz ale jen doklada, ze zaparkovani vozidla na pozemni komunikaci nelze povazovat za zabor verejneho prostranstvi, jak se tu stale dolecka snazis tvrdit (jak z textu jasne vyplyva, jde o problematiku upravenou specialnim zakonem).
    MVEK
    MVEK --- ---
    JFM: O čitelné RZ jsem už nemluvil, psal jsem, že to jsem se předtím spletl, to pardon.

    Ale jinak jsem našel tento výklad Ministerstva vnitra: http://www.mvcr.cz/soubor/neopravneny-zabor-verejneho-prostranstvi-pdf.aspx
    který se ale týká něčeho jiného, nicméně i tak sem patří, a někomu může přijít zajímavý, protože zaparkovat mimo silnici je zvláště na venkově občas šikovné...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam