SPM: Ano, mám - dřív jsem měl sice rychlý, ale nenápadný auto, tak mě stavěli tak dvakrát třikrát do roka, jinak jen když jsem je nějak vyprovokoval, tzn. typicky podezření z nějakého přestupku.
Teďka mám zajímavej echtovní sporťák s hlasitějším zvukovým projevem motoru, takže co kolem nich projedu pustí se za mnou.
Za poslední měsíc mě zastavili asi šestkrát, posedmý jsem jim odmítl dýchnout a že ať postupují v souladu s poslední větou ust. § 16 odst. 2 zák. 379/2005 sb. o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami (zákon 361/2000 sb. o provozu na pozemních komunikacích na "tabákový zákon" odkazuje v ust. § 5 odst. 1 písm. f).
Tak jsme jeli na krev. Pak jsme jeli na služebnu, protože jsem v souladu s ust. § 109 odst. 2 zák. 273/2008 sb. o Policii ČR požadoval vystavení potvrzení o provedení úkonu a policisté s sebou samozřejmě nevozí příslušný formulář.
Trošku mě mrzelo, že můj pohár trpělivosti přetekl právě s tou hlídkou, se kterou přetekl, protože kluci byli velice slušní, korektní a měli lidský přístup. Tak jsem byl také velice slušný, korektní a měl lidský přístup, nicméně na striktním dodržení litery zákona jsem trval a rovnou jsem avizoval, že tento postup budu opakovat tak dlouho, dokud to místní OOP bude bavit :D
K česti policistů je třeba uvést, že nad rámec jejich povinnosti mě pak zavezli zpět k vozidlu, což samozřejmě vůbec není jejich povinností.
Z hlediska efektivity českého silničního fašismu jsem ovšem zaznamenal poměrně zajímavý úspěch, neboť kromě toho, že hlídka, která se mnou jela na odběr krve nemohla cca hodinu a půl buzerovat ostatní řidiče, jsem na sebe tímto postupem naagroval ještě hlídku dopraváků, kterou PČR zavolala, aby mi pohlídali auto. Tedy na hodinu a půl mínus dvě auta.
Samozřejmě, že tento postup jsem použil kromě toho, že mi už došla s neustálými "namátkovými" kontrolami trpělivost také proto, že jsem zrovna jel do hospody a neměl jsem vůbec naspěch. Od té doby týden klid. (klep, klep)