DYNK: Já to řeším tak, že se mám před fízlama na pozoru a tudíž zastavuji prakticky instantně poté, co rozsvítí majáky + STOP, protože je, pokud mě sledují, bedlivě pozoruji ve zpětném zrcátku. Pokud je to na místě, kde lze bezpečně zastavit, tak nedělám žádný vylomeniny a ihned dám blinkr, brzdím a zajíždím ke krajnici. Občas dokonce narazím na údiv, jakto, že jsem měl tak rychlou reakci :D
Nicméně, pokud si vyberou blbý místo, třeba rozsvítí diskotéku a STOPku hned poté, co vjedu do křižovatky, alternativně na úzkém místě, kde vznikne neprůjezdnost, nebo na nepřehledném místě apod., tak mám rovněž instantní reakci, ovšem bez blinkrů, bez zajetí ke krajnici, prostě jen maximální silou zadupnu brzdy a čekám, až uniformovanej opičák dojde k vozu.
Samozřejmě komunikaci nahrávám na diktafon, nebo natáčím video, bez toho nemá smysl cokoliv zkoušet, protože pamatovat si, že se něco odehrálo jinak je k hovnu.
Na výzvu k předložení dokladů jen odseknu, že se na daném místě necítím bezpečně a že vzhledem k ust. § 79 odst 3 zák. 361/2000 sb. o provozu na pozemních komunikacích požaduji, aby kontrola pokračovala na vhodnějším a bezpečném místě a ať mi takové místo buď ukáží s tím, že tam vozdilo posunu (typicky ve městě, pokud v okolí takové místo je na dohled), nebo ať mě na takové místo odvedou (dálnice za provozu, tam samozřejmě sjedu do odstavného pruhu).
Pokud maj pičaté kecy, nebo odmítají, tak je upozorním, že v pořádku, že s tím nemám problém, ale že kontrolu dokončí další hlídka, kterou skrz 158 zavolám a že ta hlídka ode mě současně přijme oznámení o podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení dle § 272 trestního zákoníku, jelikož mi ani přes upozornění na nevhodnost a nebezpečnost místa zastavení a kontroly neodkázali do bezpečnějšího prostoru, vymalováno, hotovo.
Většinou pak už brzdí, max. trvají na tom, že tedy můžeme dokončit kontrolu jinde, ale že jim mám dát nejdříve doklady, což učiním, ukážou mi, nebo řeknou kde mám zastavit, no a tam je pak griluji dál...