DIVA: Já jsem to tak samozřejmě dělal také, dokud mě zastavovali tak max. třikrát do roka.
Ovšem když Tě zastaví během měsíce šestkrát sedmkrát s tím, že po městě toho najedeš úplné minimum, tzn., že příkladně prakticky pokaždé, co jedeš z návštěvy od přítelkyně domů, nebo do Kauflandu pro rohlíky, tak Tě to začne srát, i když délka trvání té kontroly trvá méně než pět minut.
Tady bych rád připomněl, že existují ve světě civilizované země, kde institut tzv. "namátkových" kontrol vůbec neexistuje, případně jim to zatrhl soud, protože toho bylo zneužíváno k bezdůvodné buzeraci.
A třeba v mém rodném městě jsem postup s odmítnutím dýchání a s odběrem krve opakoval asi třikrát a od té doby mě tam už prostě nezastavili, protože se mezi policajtama samozřejmě rozkřiklo, že "to je ten debil, co nedává dýchat a pokaždé chce jet na krev a ještě chce potvrzení o provedeném úkonu" - jinými slovy s určitou vstupní investicí jsem dosáhl toho, že délka namátkových kontrol se v dané lokalitě pro mě zredukovala na čistou nulu ;)