• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    JFM
    JFM --- ---
    PNXNTDD: Když chci sednout s letadlem na některý nevyužívaný letiště a na poslední chvíli vidim, že se tam začnou motat auta, připadá mi to trochu o hubu. Naposled se mi to stalo na Hradčanech, kdy při přistání nějaký trouba chtěl ukázat, že je rychlejší než letadlo a vjel přede mě.
    Prosím, když pojedete s autem na letiště zdokonalovat řidičské dovednosti nebo jen tak pro zábavu, nezapomínejte, že je to letiště a letecký provoz se tam může vyskytnout a přizbůsobte se tomu: Koukejte, jestli neletí éro, pokud jo, vykliďte plochu a nic na ploše nenechávejte.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Jeden dobrý tip, kde pořádně rozpálit gumy vašeho auta | g.cz
    http://g.cz/skoda-nejet-poradne-rozpalit-gumy

    Třeba se to někomu bude hodit.

    Btw, kdyby někdo věděl o něčem podobným v okolí Brna tak dejte vědět.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DRMENGELE: Asi byli moc zaneprazdneny bilejma rukavickama a prstenim vejfuku, nebo aspon na lzidnesu to psali
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    MVEK: U ofuků čelního skla to airbagům nijak nevadí, i když já osobně preferuji umístění za zrcátkem. V Rakousku a Německu ji tam taky můžeš mít, ale musíš pak tvrdit, že to máš výhradně pro soukromé účely. Mě v Rakousku stavěli jen jednou a na kameru nic neřekli i když ji jasně museli vidět (visel mi z ní dokonce na prasáka drát dolů k zapalovači.
    MVEK
    MVEK --- ---
    DRMENGELE: Jo, trochu jsem to přeháněl, ale tedy nemám tušení, jak je to u sousedů.
    Nicméně palubní deska je asi horší trefit místo kvůli airbagu.
    Na zloděje by to šlo asi sundavat, tedy některé.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    MVEK: Ono jak se to vezme, někdo kdo se nazve zpravodajcem může ty záběry v klidu zveřejnit (tak jako tv reportáže, kde je natáčen provoz s čitelnými SPZ, na což žádný souhlas nepotřebují) a strach už mít člověk nemusí. Co se týče umístění kamery, tak jednodušše za zrcátko, nebo připevnit na palubovku "obráceně", většina kamer podporuje otočení obrazu. Na palubovce to ve výhledu nepřekáží, ale je to zas dost na očích kolemjdoucím nenechavcům.
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    JOPS: Tenkrat k tomu ministr vnitra komentoval, ze kdyz jede po dalnici tak si problikava dalkovyma. Demce. Bych ho chtel videt takhle jet par hodin zatimco mu vsichni protijedouci co chvili probliknou dalkovyma...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MRAKY: Myslím, že nebude. Ze dvou důvodů:

    1. Nikdo nemyslí na trest ve vypjaté situaci.
    2. Schopnost identifikovat vozidlo zdaleka neznamená schopnost identifikovat řidiče.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADMIX: no prave, HUML, to me desi :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    MRAKY: Jj, budeš mít strach, že tě někdo zažaluje, žes ho natočil:-). Aneb dlouho trvalo, než se ÚOOÚ usnesl, že tedy kamery jsou ok, když to nezveřejňuješ bez souhlasu, a když není v zadní rozpoznat obličej (v souvislosti s autem/SPZ) apod., jestli se nepletu. K tomu zas podle ministerstva vnitra nesmíš mít kameru ve výhledu, což jde splnit jen u málo aut (za zrcátko), a tak je to vždy diskutabilní.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PNXNTDD: je to stale vyrazne vice nez nic. ale souhlasim, ze policie by se asi kvuli tomu asi nepretrhla.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOPS: huml rikal... aha :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MRAKY: Moment, stejně jde zjistit jenom značka a následně majitel auta. Ale tomu těžko dokážeš, že řídil právě on.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PHAILO: pokud mas auta bez kamer, tak doprava je v podstate anonymni. kdokoliv ti cokoliv provede, muze slapnout na plyn a ty si ve stresu max zapamatujes, ze to bylo auto a ne letadlo. Pokud ale sem tam nektere auto kameru ma, tak ta jistota ujeti mizi....
    Nemyslis, ze tahle nejistota(zda se nestanou hrdiny youtube videa, nebo cilem trestniho oznameni), nebude ovlivnovat chovani lidi? Imho lidi maji v anonymnim prostredi vetsi tendenci se chovat jako prasata.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Ohledne toho sviceni dalkovejma na dalnici.

    Jsem cetl, ze nekdo vecer sestrelil neco na dalnici. Nevim co, zda auto, nekoho co prechazel dalnici ci zvire a tusim, ze Huml rikal, ze to byla jednoznacne vina ridice, ze mel mit rozsvicena dalkova svetla, ze protijedoucim autum to nemuze vadit, protoze dalnice jsou konstruovany tak, ze nemuzes oslnit protijedouciho ridice(porost mezi zaterasy).

    No... nevim, jezdim po dalnici brzy rano a na dalnici je celkem zivo. Takze tohle resit nemusim, ale pozde vecer dalkova nenechavam kdyz jede neco proti.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Asi tak... Jako že bych se měl bát, že výsledný video předáš PČR a ti to celí žhaví budou řešit ? :D to těžko.

    Vliv to ale může mít na chování řidičů firemních vozidel s kamerou. Přece jenom už je tam ten fakt, že pokud něco na tom autě zkurvím, tak už se z toho jen tak snadno nevykecám.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MRAKY: Ne, proč by měli mít strach? Z čeho konkrétně?
    SPM
    SPM --- ---
    MRAKY: podle mě jim to bude úplně šumák; se podívej na ty ruský kompilace :-DDD jak ukazovat kokotovi kameru prstem mě smysluplně nenapadá... nicméně značná výhoda je, že až se něco opravdu stane a ten kokot třeba i zmizí, tak aspoň existuje záznam, který to dokazuje...
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    MRAKY: nosim kameru v aute uz asi dva roky. rozdiel v chovani ostatnych (ani u seba) nevidim. ale je pravda, ze 8 z 10 kokotov co dostanem do zaberu sa skludnia akonahle vidia zdvihnuty prst smerujuci na kameru.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    co si myslite o kamerach v autech a jejich vlivu na dopravu - myslite si, ze to bude mit vliv na agresivitu lidi ? Ze nekteri budou mit vetsi strach, ze se jejich "vykony" dostanou na internet?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam