• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: jiný to kompenzujou tím, že se pro změnu snaží udržet rychlost s tím autem, co se připojuje, aby se připojit nemohlo :-) A jinak dneska teda taky dobrej jantar, jel v tom připojovacím pruhu za mnou, zatímco já se snažil v tom pruhu rozjet, tak on se zařadil hned na začátku, přidal, dojel mi čumákem k zadku a tam se držel...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYWERN: Jo, to je pravda. To byva mimořádně veselé.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PHAILO: nejlepsi je, kdyz nejaky jantar pousti nekoho na dalnici z pripojovaku.
    SITH
    SITH --- ---
    SITH: tady ADMIX: to podal lépe než já :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Jako jo, logicky je to nesmysl, ale taky to obcas delam, treba kdyz vidim ze nekdo odbocuje doleva a vychazi tam dira v provozu v protismeru, kterou by jinak uz nestih, tak ho pustim
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VIRTUALVOID: Protoze kdyz mas dost mista, tak kolikrat staci sundat nohu z plynu a bliknout, ale to nebudu delat kdyz nekdo jede hned za mnou :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SITH: a preco vobec pustat niekoho na okreske, ked za tebou uz nic nejde? :)
    SITH
    SITH --- ---
    BLAF: tak v praze je to nutnost, na okreskách jen když za mnou nikdo nejede nebo vím, že to ten za mnou zvládne zastavit
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Taky mě tyhle pouštěti někdy serou - nejlíp v nějaký křižovatce kde je provoz ze všech stran - pak nevím jestli mám jet, nebo si to rozmyslí nebo za ním bude nějakej nedočkavec..
    BLAF
    BLAF --- ---
    Imho obcas nekoho pustit je fajn (taky obcas delam), ale musi se kua s rozumem.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FILIPSZ: Standard. Už dvakrát jsem kvůli takovému dobroserovi co pouští viděl nehodu. Jednou z toho jsem byl sám účastníkem (za mnou nedobrzdil).
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    dneska, kladno, rano, jedu z prahy na kseft a potrebuju z hlavni odbocit do arealu na vedlejsi, a nene, zacpa jako hovado, vepredu nikdo a borec stoji na hlavni a pousti auta z vedlejsi, asi tri osobaky a dodavku, proti ale byla zacpa (vyjezd z kladna na dalnici), ted ty z vedlejsi nevedeli co maj delat, jestli jet nebo ne, myslel jsem ze toho ketena ve fabce co pousti ty z vedlejsi vytahnu z auta normalne..nechapu tohle..zahamtne to na krizovatce na hlavni! idiot
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADMIX: nekteri to delaji.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SPM: No hlavne oni sami jsou casto debilove, kdyz vidi tech sto aut za sebou a nejsou schopny na tu minutu sjet ze silnice a pustit je ...
    SPM
    SPM --- ---
    Já za poslední 3 dny potkal ráno traktor 3x :-D Ale na relativně volném místě, kde se dá předjet v pohodě. Nicméně jednou jsme jeli z Náchoda do Prahy, po tom hlavním tahu mezi Náchodem a Hradcem, v neděli po prodlouženém víkendu na večer, provoz jako prase a po tom hlavním tahu na Hradec si to štrádovali 3 kombajny za sebou. Z protisměru taky celkem provoz, takže šance předjet to minimální, zvlášť když je člověk stý auto v pořadí. Takže jsme prakticky celou trasu až do Hradce cukali na jedničku/dvojku v koloně. Toho imbecila, co je nechal pracovat v tuhle dobu a vracet je po téhle silnici bych nejradši s rozběhem nakopnul do koulí.
    MELOP
    MELOP --- ---
    Jenže traktor je většinou vidět díky rozměrům (a občas i cítit! - ať už díky motoru nebo nákladu a nebo obojímu :-D) a taky protisměr je obvykle poměrně vstřícný, protože +/- všichni vědí, co jízda za traktorem obnáší...
    ale u nečeho s rozměry normálního auta si tím ovšem nejsem až tak jist.

    Nehledě na to, že přinejmenším jistou dobu platily pro traktory odlišné předpisy, jako třeba to, že existovala značka "předjíždět traktory dovoleno" i tam, kde jinak platil zákaz předjíždění atp.
    MVEK
    MVEK --- ---
    LAZARIUS: Kupodivu moc ne:-), a už vůbec s nimi nejsou ty zmíněné problémy na připojování apod. s těmi 45 ve městě.
    Ale však jsem psal, že na jednu stranu bych je nejradši zakázal, ale na druhou stranu je problém s výjimkami, no a traktor taky těžko zakážeme. Takže je jasné, že to je nesmysl, lépe apelovat na rodiče, aby to svým ratolestem nekupovali:-).
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    Projíždím tudy 2x denně.
    Před zatáčkou předjížděl kolonu a způsobil vážnou nehodu, pak ujel - iDNES.cz
    http://pardubice.idnes.cz/...ctavie-d3p-/pardubice-zpravy.aspx?c=A170315_130308_pardubice-zpravy_jah
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    SPM: jezdit s tím za devět je hodně lehká noha, to by mi asi moc nešlo. mě se nafťáček líbí, předtím jsem jezdil fiátkem (dlouhý Stilo, tušímže 2007) s 1,4 šestikvalt a motorově to byl strašnej opruz když člověk chtěl jet svižně. ale byl praktickej, to jo (a měl skvělej schovávací box na hulení přímo na palubce). mě vadí, když si musím vybrat mezi aspoň trochu svižnou jízdou a úsporou paliva.
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    MVEK: tak oni traktory ti taky rychleji nejedou a na okreskách je potkáváš dost často, ne?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PHAILO: to je UMom kamarade, .. SUV za to nemoze :D
    SPM
    SPM --- ---
    MATHEZ: jj, benzin. Ale já bych to zas tak katastroficky neviděl... když pominu, že naftu mám čim dál míň rád, tak mi obecně přijde, že se po Evropě nějak rozšířilo, že benzin je pro zbohatlíky, zabíjí zvířátka a podobně. Jenže ono poslední dobou ty srovnatelné motory u benzinu žerou tak o litr, možná o dva víc, než ta nafta. Což vzhledem k tomu, jaký problémy navíc se musí řešit u dieselu podle mě za to nestojí, alespoň ne pokud s tim někdo nelítá fakt hodně velký dávky... Kolik žere ta 2.4 u Hondy nevim, ale s mym šestihrnkem v obstarožnim automatu a fulltime awd jezdim za 10, takže osobně tipuju, že ta 2.4 v předokolce a manuálu půjde pod 9 taky... A furt za to člověk dostane živější a tišší motor :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam