• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    THE_MIRACLE: Starou belu, po zavedeni zon muzu konecne pouzivat pres tyden auto aniz bych se bal, ze po navratu budu hodinu hledat misto. Ne, plno jako driv neni a po vice nez pul roce muzu rict, ze to byla zcela jiste zmena k lepsimu.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    THE_MIRACLE: nejlip pako, co ani neni z prahy, nebo dokonce ani z cr)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Jednička se má do nového systému zapojit v září. Ostatní nevím, podobně?
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: na ty stávající IMHO běží pořád nějaká strašně výhodná smlouva s provozovatelem :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Mně docela překvapilo, když jsem byl minulý týden na Petřinách u doktorky, že tam přede mnou byli tři důchodci a všichni na ty zóny nadávali (všichni místní). A pán npronesl docela dobrou myšlenku, že to všechno dělají proto, aby zalepili díru po předražené Blance. Což není vůbec špatná myšlenka.

    Je to prostě jen další zdanění. Člověk chodí do práce, platí daň z příjmu, sociální, zdravotní, pak nakupuje a cáluje DPH nebo daň z převodu nemovitosti a tisíce jiných poplatků a daní a nějaký pako, co v životě nic nedělalo, protože nic neumí, jde pak do politiky a místo toho, aby sloužilo lidem, vymyslí lejstro.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Ale jen na nových, to mě taky fascinuje:-).
    GORG
    GORG --- ---
    THE_MIRACLE: záleží asi na lidech konkrétních. Nedávno si to za mnou naměřili mestaci , když jsem kouřil na smichovskym nádraží. V ranní postkalebni náladě jsem s nima popovídal a shodli jsme se, ze to omezování kouření je kolikrát picovina... Podle nich prej politici chtějí vykazovat nějakou činnost. No zpočátku jsem je ale malém nasral, když jsem si dal potahl... "No snad to nebudete dal kouřit" "no ne já myslel, ze to tak bude rychlej vyřešeny :)" " to ne to tipnete" "a nebudu tady dělat nějakej loitering?" " ne to je v pohodě to pak zvednete " ... Ale asi když s nima člověk přátelsky popovída , tak jsou rádi, ze si pokecali... A vyřešili to domluvou.... Kdybych protestoval a pouštěl na ne arogantní blesky, tak spokutujou i špatně zavazanou tkaničku :)
    Podobně vysvětlování revizorum, ze nechci platit pokutu a bohužel nemám žádné doklady.taky si aspoň pokecaj asi... To fungovalo skoro vždycky.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: 10h nevim, ale ta 2h se setře a vyhodí... nicméně na těch nových zónách to jde na té modré platit přes net a snad i na menší časovou dobu.
    MVEK
    MVEK --- ---
    DANYSEK: Jestli fakt nekecají, že to platí do všech zón, tak aspoň něco, ale jinak jsem nepochopil z žádných dostupných informací na internetu atd., jestli to u desetihodinového znamená, že jednou můžu využít hodinu, jindy další atd. si to stírat, až ho vyhodím, nebo prostě vždy zaplatím 10 či 2 hodiny, takže pokud chci občas hodinu, tak je to pořád předražené.

    Druhá věc obecně, která se mě naštěstí netýká, pro ty výhodné karty musíš mít trvalé bydliště, nikoliv nájemní smlouvu. To je někdy problém. Ještě lepší případ je u kamaráda, který má řidičák, trvalé bydliště, ale potřeboval by u domu občas parkovat a jezdit s autem přítelkyně. Momentálně řeší s právníkem, co ho vyjde levněji, jestli si zřídit naoko půjčovnu, zaplatit tu kartu za 36 tisíc, nebo platit pokuty.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: jo, takze ti pripada rozumne to jeste zpoplatnit? Vetsine lidi to nepomaha. Ani mistnich. V Dejvicich je vecer stejne plno, jako bylo drive, prave z duvodu, co pises. Akorat za to mistni plati.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: Coz je utopie, pokud mas v ulici stovky bytovych jednotek. Ty auta se tam nemaji sanci vejit. Novostavby sice resi i toto coby soucast pozemku (kam to auto k bytu doopravdy patri), u starsi zastavby to je nerealne zbudovat i dodatecne...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Zaprisahl jsem se, ze do zonoveho automatu nevhodim ani halir. Bud stjim v radech minut, coz je povoleno a nebo dojdu pesky z okraje zony ci mhd. Delat z parkovani kseft je jen snaha o dalsi dan. Navic resena typicky ceskym zpusobem, kdy se ty prachy ztrati. Ano, jsem takova socka, ze 36000 rocne je pro me celkem dost penez a rozhodne je nebudu davat za parkovani. I kdyz bych to vyuzil skoro denne.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: nebudu podporovat tuhle lumparnu! Parkovani by melo byt zdarma. Pro mistni u domu a pro prespolni na p+r.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: 40 Kc/hod ti u 10h listku prijde jako likvidacni? U delsich casovych useku je to jeste min (u soustavnejsi cinnosti). Aha. Ze jsou mista, kde zaplatis mnohem vic jsis nevsimnul? Me tohle fnukani o nejakem likvidovani prijde fakt ubohy... :) Pritom se to odviji ciste od toho, ze lidem se nechce platit nic a pritom chteji pohodlicko. To jses takova socka, ze nemas na parkovne? :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: To je tedy fakt super řešení... Tahle nabídka existuje jen proto, aby se dalo říct, že něco je. Jinak je to likvidační cena. A ještě bez garance.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: I obcasny parkovani v modre zone je resitelny... ano, neco to stoji, ale zaparkovat jde pak kdekoliv podle potreby (a volneho mista, samozrejme)
    Parkovací karty - Parkování v Praze, modré parkování Praha, parkování v modrých zónách, zóny placeného stání Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 7 – MODREPARKOVANIPRAHA.CZ
    http://www.modreparkovanipraha.cz/-parkovaci-karty
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Uzavřeme to s tím, že jsem porušil pravidla. Stál jsem v pozici, kdy jsem sice neblokoval provoz, ale omezil jsem plynulost silničního provozu. To, že ve skutečnosti tam projelo za celou dobu snad jediné auto - to policejní, je věc na kterou nelze se vymlouvat. A jako další poznatek je, že blinkry nehrají žádnou roli. Je to jen takový signál, že jsem si fakt odběhl a hned jsem zpět.

    Říkám, mě fascinovala ta horlivost to řešit a zároveň to, že si mě akorát zapsal do bonzbloku. Takže na něj nemůžu nadávat :-D. Já jsem prostě žil v domnění, že měšťáci nenapomínají, protože jakmile mají příležitost, tak dají pokutu. Možná, že tohle bylo ale fakt blbé pokutovat i jemu (předemnou tam stálo jiné auto v protisměru naprosto stejně a parkuje se tam tak běžně).
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: Ona těch obchodů taky spousta zaniká... na tu ledničku, bankomat, apod. to dost lidí ještě riskne, protože za těch 5 minut co tam stojí tě dost pravděpodobně asi fakt nechytnou. Ale jet tam na hodinu na oběd už lidi odradí spolehlivě...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nicméně jestli se teď nepletu, že zastavení v modré zóně bez oprávnění je ošetřené stejně jako to zastavení v druhé řadě atd. za účelem vyložení/naložení nákladu a osob, tak buď si to někdo vykládal tady jinak, a teď je otázka, nakolik se má použít zdravý rozum (oboustranně, tedy ok, stavět tam kvůli penězům z bankomatu, cigárům, bagetě, novinám z trafiky není oprávněné, to si může řidič dojít nebo dojet někam, kde jde zastavit).
    Nebo je někde chyba.
    Protože to by musely zaniknout spousty obchodů, a domácností, protože by nebylo v podstatě reálné si nechat dovézt do modré zóny novou lednici apod., věci, které nejde nést/vézt na rudlu několik bloků nebo kilometrů od placeného parkoviště atp.
    MVEK
    MVEK --- ---
    TRISSIE: Vím, že to může vypadat, že mě těší poukazovat, žes udělala chybu, ale tak to není, já jsem tester, občas dělám i korektury a tak mám na paměti jiné čtenáře, kteří si pak mohli spojit definici se špatným pojmem. Kdyby nešlo o tohle, slovíčkařit nebudu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam