• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: Coz je utopie, pokud mas v ulici stovky bytovych jednotek. Ty auta se tam nemaji sanci vejit. Novostavby sice resi i toto coby soucast pozemku (kam to auto k bytu doopravdy patri), u starsi zastavby to je nerealne zbudovat i dodatecne...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: nebudu podporovat tuhle lumparnu! Parkovani by melo byt zdarma. Pro mistni u domu a pro prespolni na p+r.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: 40 Kc/hod ti u 10h listku prijde jako likvidacni? U delsich casovych useku je to jeste min (u soustavnejsi cinnosti). Aha. Ze jsou mista, kde zaplatis mnohem vic jsis nevsimnul? Me tohle fnukani o nejakem likvidovani prijde fakt ubohy... :) Pritom se to odviji ciste od toho, ze lidem se nechce platit nic a pritom chteji pohodlicko. To jses takova socka, ze nemas na parkovne? :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: To je tedy fakt super řešení... Tahle nabídka existuje jen proto, aby se dalo říct, že něco je. Jinak je to likvidační cena. A ještě bez garance.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: I obcasny parkovani v modre zone je resitelny... ano, neco to stoji, ale zaparkovat jde pak kdekoliv podle potreby (a volneho mista, samozrejme)
    Parkovací karty - Parkování v Praze, modré parkování Praha, parkování v modrých zónách, zóny placeného stání Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 7 – MODREPARKOVANIPRAHA.CZ
    http://www.modreparkovanipraha.cz/-parkovaci-karty
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Uzavřeme to s tím, že jsem porušil pravidla. Stál jsem v pozici, kdy jsem sice neblokoval provoz, ale omezil jsem plynulost silničního provozu. To, že ve skutečnosti tam projelo za celou dobu snad jediné auto - to policejní, je věc na kterou nelze se vymlouvat. A jako další poznatek je, že blinkry nehrají žádnou roli. Je to jen takový signál, že jsem si fakt odběhl a hned jsem zpět.

    Říkám, mě fascinovala ta horlivost to řešit a zároveň to, že si mě akorát zapsal do bonzbloku. Takže na něj nemůžu nadávat :-D. Já jsem prostě žil v domnění, že měšťáci nenapomínají, protože jakmile mají příležitost, tak dají pokutu. Možná, že tohle bylo ale fakt blbé pokutovat i jemu (předemnou tam stálo jiné auto v protisměru naprosto stejně a parkuje se tam tak běžně).
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: Ona těch obchodů taky spousta zaniká... na tu ledničku, bankomat, apod. to dost lidí ještě riskne, protože za těch 5 minut co tam stojí tě dost pravděpodobně asi fakt nechytnou. Ale jet tam na hodinu na oběd už lidi odradí spolehlivě...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nicméně jestli se teď nepletu, že zastavení v modré zóně bez oprávnění je ošetřené stejně jako to zastavení v druhé řadě atd. za účelem vyložení/naložení nákladu a osob, tak buď si to někdo vykládal tady jinak, a teď je otázka, nakolik se má použít zdravý rozum (oboustranně, tedy ok, stavět tam kvůli penězům z bankomatu, cigárům, bagetě, novinám z trafiky není oprávněné, to si může řidič dojít nebo dojet někam, kde jde zastavit).
    Nebo je někde chyba.
    Protože to by musely zaniknout spousty obchodů, a domácností, protože by nebylo v podstatě reálné si nechat dovézt do modré zóny novou lednici apod., věci, které nejde nést/vézt na rudlu několik bloků nebo kilometrů od placeného parkoviště atp.
    MVEK
    MVEK --- ---
    TRISSIE: Vím, že to může vypadat, že mě těší poukazovat, žes udělala chybu, ale tak to není, já jsem tester, občas dělám i korektury a tak mám na paměti jiné čtenáře, kteří si pak mohli spojit definici se špatným pojmem. Kdyby nešlo o tohle, slovíčkařit nebudu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: zastavit vozidlo je podle zákona zastavení nezávislé na vůli řidiče, pokud už chceš slovíčkařit.

    "neprodlenému naložení nebo složení nákladu" rozhodně neznamená "zajdu si něco vyzvednout do obchodu a budu stát frontu", ale "zastavím, otevřu kufr, vyndám a nandám věci, zavřu a odjíždím". opravdu to nezahrnuje odcházení řidiče od vozidla někam do pryč. To, že to lidi dělají a že se to toleruje, neznamená, že to není jednání zákonem nedovolené.
    MVEK
    MVEK --- ---
    TRISSIE: A zastavit vozidlo není zastavit, i když tedy tvoje citace odpovídá zastavení, o kterém ten paragraf 25 mluví.
    Jestli jsou peníze náklad mi přijde jako slovíčkaření, laicky jsou, jestli to ze zákona jednoznačně odporuje, to posoudit neumím. Nebo jestli jde o tu dobu? Tak pokud pojedu pro zboží do obchodu (vybrané, nebo i objednané), a budu tam muset stát frontu na zaplacení, tak to taky je doba nezbytně nutná k naložení. Jinak to zboží nenaložím. Totéž, pokud musím těžkou přepravku knih odnést někomu do bytu, a on chodí pomalu (důchodce) a čekáme na výtah, bude to chvíli trvat.

    Netvrdím, že bych se kvůli tomu hádal s policií, té bych se slušně omluvil, že jinak to udělat nemohu, protože to a to. Netuším, kolik je nejnižší možná pokuta (která jim nepůjde do kapsy), ale mám dojem, jestli i za tohle není už nějaký bod, takže bych asi při neúspěchu trval na správním řízení.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HAMSTER: Takovej kripl se najde snad vsude, kde bydli vic jak dva lidi pohromade
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SPM: tvl, ten by bol v momente kripel...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Já se včera krátce mluvil s naší starostkou a dověděl sem se zajmavý věci jako například že tu přes ulici bydlí chlapík, co obchází sídliště a volá strážníky na špatně zaparkovaný auta a kontroluje si, že strážníci konají.. Dělá to 180 telefonátů jen za minulý měsíc. Sem docela čuměl......
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: tak na mě za parkování ve vyznačeném parkovišti v zóně místní volali policajty... jako jo, no, podle katastru to vyznačené parkoviště je na soukromém pozemku patřícím k bytovému domu, ovšem při parkování kontroluju značky a ne katastrální mapu, že.
    Měla jsem tam to auto stát jedno odpoledne (když nám bagrovali příjezdovku), a stejně nějaký dobrák tu policii zavolal... teda to měli radost hlavně ti policajti, protože ti to měli jako zbytečný výjezd, neb když tam není značka soukromého parkoviště, tak co s tím. Takže mi sprostý lísteček za stěračem musel milý dobrák nechat sám (mám v tom domě známou se strategickým výhledem, tak mě později informovala).
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: Peníze budou určitě taky náklad :-)

    TRISSIE: já za parkování v obytný zóně jednou dostal málem přes hubu :-) Obytná zóna, ve který byly celkem dva baráky a z toho ten první byl ještě ukázkový dům realitky. Pánovi v tom druhém (od kterého jsme byli dobrých 50m daleko) se nelíbilo, že jsme tam na ty dvě minuty zastavili a měl s tím nějaký problém. Když pak navzdory tomu, že chtěl, abysme vypadli, si nám stoupnul před auto, abysme nemohli nikam jet a začal rýt klíčem do kapoty, tak jsem mu řekl zcela upřímně, co si o něm myslím a už to bylo :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_MIRACLE: tak ono dost často když se nehádáš, tak to skončí tou domluvou... taky jsem onehdá vyfasovala domluvu za parkování v obytné zóně, když jsem byla slušná a neagresivní.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TRISSIE: Souhlasím. Jen, že běžně se to všude toleruje, pokud vyloženě něčemu nebráníš (třeba tramvaji). Ale OK. Já se taky ani nehádal. I proto to asi dopadlo, jak to dopadlo. Mě spíše překvapilo, že měšťáci umí použít domluvu, když jsou motivováni k tomu, aby vybrali peníze kdekoliv kdykoliv.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: jenže ono cesta řidiče k bankomatu nespadá pod to, co je podle zákona "zastavit vozidlo":

    Zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele co se to děje s těma fízlama v praze? Minulej pátek zase generální lustrace na magistrále u povstání, včera večer u metra radlická...takže za chvíli zase baranďák atd...dřív to dělali cca co měsíc nebo dva a teď už co pár dní.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Kontrola povinné výbavy II - teaser - YouTube
    https://www.youtube.com/embed/8uiN4eLBNpA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam