• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOPS: autoškola, čepičkář, Pražák na malých okreskách a vidlák v Praze - ti to dokážou zadupnout kdekoli, kdykoli a většinou i bez důvodu :-)
    to bys nevěřil, co kupříkladu dokáže předvést Pražák v nablískaný metle, když na něj v zatáčce v lese na silnici na jeden a půl auta vybafne traktor s orací bránou :-)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JOPS: tyve, s autoškolou musíš předvídat naprosto všechno. od aut s nápisem AUTOŠKOLA zmizet co nejrychleji a minimálně na 100m, pak se snad nic nestane :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    TRISSIE: ja s tebou souhlasim :) ale predvidat zadupnuti, to uz clovek musi byt jooo spravnej paranoik :)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOPS: nepíše tady každej druhej, že dobrý řidič se pozná podle toho, že předvídá chování ostatních?
    a já teda nevím, jak v tvém světě, ale v mém světě velká cedule "autoškola" automaticky kvalifikuje dané vozidlo do kategorie "držet si odstup a očekávat chyby a/nebo zmatkování".

    ale pravda, pravidelně vídám řidiče, kteří věří v nadpřirozené schopnosti studentů autoškol a jsou schopní se jim v kopci v dešti (ideálně na dlažebních kostkách, i když těch už je teď v Praze míň než dřív) postavit v křižovatce třicet čísel za zadek...
    WYMA
    WYMA --- ---
    JOPS: nj, ale kolega by se měl v první řadě věnovat řízení a dodržovat odstup, a ne čumět po ženskejch :) kor když je před ním autoškola.
    JOPS
    JOPS --- ---
    HANZO: clovece nevim, ale na rovnym, prehlednym useku, kde jedina krizova situace je mirne stoupani k mostu mi prijde trochu podivne dupnout na brzdu. Chapu, ze 40km/h je divoka rychlost ale pokud se nepletu, tak na silnici by mel student autoskoly az po te, co zvladne se rozjet, udrzet se na silnici a NEPLEST si brzdu s plynem :)
    HANZO
    HANZO --- ---
    JOPS: tak jet za autoskolou a nevenovat se provozu... Co jako čekal?
    JOPS
    JOPS --- ---
    kolega dneska prisel do prace a rika, curaci v autoskole...

    slova kolegy
    jedu takhle za autoskolou ve meste, jede cca 40km/h, vidim pred nej, je tam plna, tak jedu v klidu za nim, cumim okolo na baby co chodi po chodniku a najednou koukam, autoskola stoji. Ten kokot si spletl brzdu s plynem. To bylo o centimetr. On to proste na miste zastavil. Auto mi spustilo varovne blinkry, jak jsem usilovne brzdil. A kdyby se aspon instruktor omluvil zvednutim ruky, ale nic...

    A ani jsem nevedel,zda to ridila baba ci kluk, jak jsem z toho byl rozhozenej...
    SPM
    SPM --- ---
    JAKUMIN: ono taky ne každý má čas / chuť studovat seznam stovek míst, kord když to názvama ani nezná... já jsem třeba ten článek někde nějaký zahlíd, půlka toho byla i nečitelná a chuť louskat co je tam napsaný a jestli něco z toho neni na trase, kde jezdím, jsem fakt neměl.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    JAKUMIN: Míst lidé navrhli několik desítek až stovek tisíc. Když čuráci fízle zjistili, že se jedná o výsměch v podobě DDoSu, vyčlenili jednoho kokota, který to pak každé ráno promazával. Nejlepší šichta na světě. Epic fail ještě ve fázi před vyhodnocením, které stejně dopadlo tak, že nakonec měřili tam, kde to má smysl z hlediska příjmu do státní a obecních kas, s bezpečností a plynulostí provozu to nemělo vůbec nic společného. A v tomto směru to byl epic fail tajakotak. Že někdo ví, že se někde bude měřit a že tam pak jede rychle nemusí být nutně epic fail, ale třeba také cílená aktivita v rámci tzv. "průzkumu bojem" (jakkoliv takových případů bude v řádu jednotek, spíš než nějak statisticky významné, nicméně možnosti jsou i jiné, včetně krajní nouze apod.), příkladně Vysočina je ideální kraj z hlediska rychlosti dosažitelnosti soudu. Tam na správní žalobu, na rozdíl třeba od MSK, nebo SČK, může dojít poměrně brzo... To bys ovšem o problematice jménem český silniční fašismus musela něco vědět... Byly to vyhozené peníze daňových poplatníků. Punto.
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    PHAILO: tech mist bylo v radu desitek na jednotlive kraje, treba liberecky cca 70, https://www.garaz.cz/...vinky/3003409-policejni-speed-marathon-zacina-kde-se-bude-merit?tags=policie , takze jak rikam, pokud vim kdy se bude merit, kudy pojedu + mista kde se bude v kraji merit ...epic fail.

    Nekolik tisic bylo mist, ktere lide navrhli, ovsem ne na vsech se merilo.
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    Italie je v pohode, jen se nepouzivaj moc blinkry. Rumunsko je pro Cecha vetsi punk. Kazdopadne oboje jsem prezil a byl za to i rad, bylo fajn si odfrknout od toho silnicniho fasismu v CR a SK.
    SPM
    SPM --- ---
    PHAILO: taknějak... a když už jdou kontrolovat nebezpečné předjíždění a vytáhnou na to vrtulník, tak si typicky vyberou místo s výhledem jako prase, šířkou silnice na 4 kamiony, kde mnoho let byla normální přerušovaná čára a při poslední rekonstrukci silnice tam nakreslili dvojitou plnou... to byl třeba případ tahu HK - Náchod, kde vytáhli i úředníky na práci o víkendu, aby zahájili správní řízení (a dlouhodobě tam pozoruju, že kdykoliv na tu silnici hrábnou, tak tam místo přerušovaný nakreslej plnou, dvojitou plnou nebo zebru s odbočovacím pruhem).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SM3: Jenže měření rychlosti nijak zásadně bezpečnost provozu neovlivňuje. Jde jen o snadný způsob inkasa. To ti ostatně potvrdí mimo záznam i většina dopraváků nebo úředníků. Věci, které mají mnohem větší vliv na bezpečnost (dodržování bezp. vzdálenosti, nebezpečné předjíždění, bezdůvodně pomalá jízda, přednost v jízdě atd.) nikdo nekontroluje, protože to vyžaduje podstatně vyšší úsilí.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SM3: Souhlas. Ale za mě jsem rád, že to dali vědět dopředu :D
    SM3
    SM3 --- ---
    PHAILO: Mě teda přijde totální kravina na ty kontroly předem upozorňovat, chápu, že to má mít nějaký výchovný charakter, ale spíš si lidi dají zvýšený pozor jen ten jeden den a pak už to bude klasika. Místo toho, aby jeden den dávali nekompromisně bez výstrahy „plné pokuty/body“ a pak jen řekli statistiky, myslím si, že by chytli více kreténů co jezdí běžně jako prasata, a to by měl být ten účel, ne? A né že v novinách a rádiu o tom mluví 2 dny předem, to pak postrádá trochu smysl, protože účel snad není jen to, že jeden den v roce bude na silnicích „více bezpečno“.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: Těch míst "bylo známo" několik tisíc. Takže to úplně neplatí. Na druhou stranu pokud je znám den, stačí čumět, wtz.
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    J3RRYNA: pokud je předem znám den měření a místa měření, tak je epic fail když se nechá někdo chytit.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    SAMOUT: Ani moc ne. Speed Marathon byl v tomto směru jednoznačně epic fail, ale totální. Pokud na tisíci místech za 24 hodin chytili v průměru na každém místě 2,5 pyráta, tak to byly vyhozené peníze oknem, které zaplatíme my, daňoví poplatníci. Nevím, jak zbytek republiky, ale od Vysočiny po Hrčavu, což je zhruba prostor, kde jsem během těch 24 hodin nalítal asi 1000km, měli přímo ideální podmínky pro měření rychlosti, tedy sníh, sníh s dešťem, déšť a mrholení... Ergo změřili akorát tak hovno...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Já tam jezdil jen v rámci letovisek ale překvapili mě velice kvalitní silnice.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MVEK: Je to něco mezi Itálií a Českem. Itálie je mnohem chaotičtější, ale předpisy se berou s rezervou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    A nějaká rada nebo varování na ježdění v Portugalsku by nebyla? Zatím nevím, co čekat, jen prý uvolněnost (i díky tomu, že nemají nulovou toleranci alkoholu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam