• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    PHAILO: tech mist bylo v radu desitek na jednotlive kraje, treba liberecky cca 70, https://www.garaz.cz/...vinky/3003409-policejni-speed-marathon-zacina-kde-se-bude-merit?tags=policie , takze jak rikam, pokud vim kdy se bude merit, kudy pojedu + mista kde se bude v kraji merit ...epic fail.

    Nekolik tisic bylo mist, ktere lide navrhli, ovsem ne na vsech se merilo.
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    Italie je v pohode, jen se nepouzivaj moc blinkry. Rumunsko je pro Cecha vetsi punk. Kazdopadne oboje jsem prezil a byl za to i rad, bylo fajn si odfrknout od toho silnicniho fasismu v CR a SK.
    SPM
    SPM --- ---
    PHAILO: taknějak... a když už jdou kontrolovat nebezpečné předjíždění a vytáhnou na to vrtulník, tak si typicky vyberou místo s výhledem jako prase, šířkou silnice na 4 kamiony, kde mnoho let byla normální přerušovaná čára a při poslední rekonstrukci silnice tam nakreslili dvojitou plnou... to byl třeba případ tahu HK - Náchod, kde vytáhli i úředníky na práci o víkendu, aby zahájili správní řízení (a dlouhodobě tam pozoruju, že kdykoliv na tu silnici hrábnou, tak tam místo přerušovaný nakreslej plnou, dvojitou plnou nebo zebru s odbočovacím pruhem).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SM3: Jenže měření rychlosti nijak zásadně bezpečnost provozu neovlivňuje. Jde jen o snadný způsob inkasa. To ti ostatně potvrdí mimo záznam i většina dopraváků nebo úředníků. Věci, které mají mnohem větší vliv na bezpečnost (dodržování bezp. vzdálenosti, nebezpečné předjíždění, bezdůvodně pomalá jízda, přednost v jízdě atd.) nikdo nekontroluje, protože to vyžaduje podstatně vyšší úsilí.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SM3: Souhlas. Ale za mě jsem rád, že to dali vědět dopředu :D
    SM3
    SM3 --- ---
    PHAILO: Mě teda přijde totální kravina na ty kontroly předem upozorňovat, chápu, že to má mít nějaký výchovný charakter, ale spíš si lidi dají zvýšený pozor jen ten jeden den a pak už to bude klasika. Místo toho, aby jeden den dávali nekompromisně bez výstrahy „plné pokuty/body“ a pak jen řekli statistiky, myslím si, že by chytli více kreténů co jezdí běžně jako prasata, a to by měl být ten účel, ne? A né že v novinách a rádiu o tom mluví 2 dny předem, to pak postrádá trochu smysl, protože účel snad není jen to, že jeden den v roce bude na silnicích „více bezpečno“.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: Těch míst "bylo známo" několik tisíc. Takže to úplně neplatí. Na druhou stranu pokud je znám den, stačí čumět, wtz.
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    J3RRYNA: pokud je předem znám den měření a místa měření, tak je epic fail když se nechá někdo chytit.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    SAMOUT: Ani moc ne. Speed Marathon byl v tomto směru jednoznačně epic fail, ale totální. Pokud na tisíci místech za 24 hodin chytili v průměru na každém místě 2,5 pyráta, tak to byly vyhozené peníze oknem, které zaplatíme my, daňoví poplatníci. Nevím, jak zbytek republiky, ale od Vysočiny po Hrčavu, což je zhruba prostor, kde jsem během těch 24 hodin nalítal asi 1000km, měli přímo ideální podmínky pro měření rychlosti, tedy sníh, sníh s dešťem, déšť a mrholení... Ergo změřili akorát tak hovno...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Já tam jezdil jen v rámci letovisek ale překvapili mě velice kvalitní silnice.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MVEK: Je to něco mezi Itálií a Českem. Itálie je mnohem chaotičtější, ale předpisy se berou s rezervou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    A nějaká rada nebo varování na ježdění v Portugalsku by nebyla? Zatím nevím, co čekat, jen prý uvolněnost (i díky tomu, že nemají nulovou toleranci alkoholu).
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYWERN: Podřadím a ujedu :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Jo, pořád. Začali řešit rychlost na dálnici, ale všude u radarů jsou velké cedule (jedna kousek před, jedna přímo na radaru). A jinak nikdo neřeší vodorovné ani vertikální značení. A krásně to funguje.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VYWERN: Ja jsem na takovej odpor k systemu asi moc mladej :D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ADMIX: jj je, ale je to o tom, ze nesmis te zelene verit, jak se prepnes do jineho modu, tak to funguje :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADMIX: Tak je to pořád drobátek divočina, no :-). A bez dopravního fašismu - Itálie je zatím jediná země, kde jsem byl zastaven na běžnou silniční kontrolu, a kontrolující policajt měl u sebe samopal. Ale choval se maximálně slušně (byl si vědom jazykové bariéry :-)).
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    A neco z domova!

    Za stočená počítadla potíže na STK: Nesedí kilometry? Připravte se na problém! | auto.cz
    http://www.auto.cz/...tocena-pocitadla-potize-na-stk-nesedi-kilometry-pripravte-se-na-problem-105776
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    V Italii jsem uz leta nebyl, je to porad ten authentickej svobodnej provoz bez dopravniho fasismu, kde to ze jedes na zelenou jeste neznamena, ze projedes krizovatku bez nehody? :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Já si jezdím po Itálii už několikátý den. Jako vždy mě fascinuje pohodový provoz i ve velkých městech. Pro slušné Čechy to asi moc není, ale mně to maximálně vyhovuje. V podstatě se jezdí svobodně, bez svázanosti dopravními předpisy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam