• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HAMSTER: správně, neměl, tohle je naše ulice a nějakej přespolní tam nemá co dělat!
    Prostě klasická leštěná bída satelitů, kam se přestěhoval každej, kdo si byl schopnej vyřídit hypotéku, s vidinou bydlení na haciendě uprostřed přírody deset minut od města, aby po půl roce zjistil, že bydlet v ghettu bez služeb v katalogovým domku na pozemku dvacet na patnáct metrů není taková výhra, jak si všichni mysleli a teď se to snažej nějak doflinkovat, aby si to nemuseli hodit s tím, že v týhle díře budou bydlet dalších třicet let, než to splatěj, protože to dneska nikdo soudnej nekoupí.
    WYMA
    WYMA --- ---
    HAMSTER: ve ctvrti rd, kde bydlim, ma kazdej dum tak nejak rozdeleny mista na ulici. cizi auto je samozřejmě vetrelec :)
    minulej mesic si primo pred barakem zaparkoval polskej hipik s dodavkou a byl tady asi 3 dny. uplne nadsenej sem nebyl, co ti budu povidat. ..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HAMSTER: Pocitově :o) Člověk se většinou odstěhuje do nějakýho satelitu v naději, že tam bude mít víc soukromí, než ve sdíleném domě, a během chvilky pochopí, že to byl velký omyl, že tam je všem na očích pomalu i na záchodě. Tak se tam časem vytvoří takové nějaké konsenzuální pravidlo spolubydlení, aby to soukromí přece jen trošku bylo. Nečumět si navzájem do oken a přes plot. Neparkovat si navzájem u plotů. Zatahovat pečlivě večer závěsy. A pak přijde někdo odjinud, kdo tohle nikdy nemusel řešit, a nechápe, co jim jako vadí :o)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TRISSIE: Aha, u nás normálně chodník je, takže toto mě nenapadlo, to je něco jinýho, blokovat vstup/vjezd je ale trochu něco jinýho. Mně tu nadávaj, že jim stojím na ulici u jejich plotu, což prostě akt nechápu....

    TAPINA: Ty důvody moc nechápu, jak jim auto zaparkovaný na ulici může narušovat soukromí? To bych po tý ulici asi ani neměl chodit, ne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HAMSTER: fakt nechápeš, proč není slušné někomu zastavit přímo před vrátky, v obytné zóně, kde nejsou chodníky a kde mu tím tedy zablokuješ možnost vstupu třeba s kočárkem?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HAMSTER: Ono kolikrát mají garáž, ale vadí jim auto před barákem z různých jiných důvodů (které jsem schopná pochopit, protože se zcela kryjí s mými důvody, proč bych nechtěla bydlet v rodinném domě). Je jim z toho auta vidět rovnou do kuchyně. Když otevřou okno, aby vyklepali prachovku, vyklepou ti ji leda na střechu nebo do okýnka. Bojí se, že cizák, kterého nikdo nezná, a najednou parkuje v ulici, je tipař, co si obhlíží terén. Prostě zlatej panelák, kde všechno, co se odehrává vně zdí bytu, včetně parkování cizích aut, se odehrává několik metrů daleko a několik metrů dole :o)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SPM: imho byl ten impuls pro zavedení zón uplně stejnej - tady bydlíme my a nějaký přespolní hajzlové nám tu nebudou stát! Akorát se na magistrátu sešly chytrý hlavy, co hned viděly, že je tu možnost na tom ještě pořádně vyvařit.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TRISSIE: Tomu moc nerozumim. Kdyz to vemu z opacneho pohledu - kdyz mam ve meste bytovku, musim vyresit i parkovani a postavit na vlastnim pozemku prislusny pocet stani. Kdyz mam rodinny dum, tak si na pozemku radsi postavim saunu a bazen a auta hodin ven na ulici (ok, proc ne), cimz jeta ulice moje a vsichni ostatni tahnete do hajzlu (wtf???).
    SPM
    SPM --- ---
    lidi si nárokujou i místo před bytovkou, když je všude okolo 350 jinejch míst, kam jde to auto postavit :-) to s tim asi nic moc společnýho nemá. Ale srovnání parkovacích karet a obytný zóny mi taky nějak moc nesedí... holinky, hodinky, obojí se natahuje. Druhá věc je, že to omezení parkování v obytný zóně je takový... dost pofidérní. Minimálně ty místní to porušujou prakticky všude. Ono ikdyž mají tu garáž nebo vjezd, tak asi ne každý tam bude chtít zajíždět, když tím autem zase za hodinu někam pojede. Takže realita je na konec taková, že ty ulice stejně stojí obložené autama. A na hromadě míst ta cedule podle mě ani nemá co dělat (viz moje příhoda z HK, kde ta cedule byla na ulici s dvouma domky, z toho jeden vzorový realitky a moc příjemný pán z toho druhého byl naším zastavením tak pohoršen, že si s tím pupkem v plavkách stoupnul před našeho auto a začal do něj rýt klíčem).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TAPINA: tak obytný zóny se závorou jsou soukromý gated komplexy žejo, to je trochu něco jinýho, než veřejná komunikace.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OMNIHASH: A to si představ, že jsou obytné zóny se závorou, kam se bez povolení místních vůbec nedostaneš. Nicméně u mě pláčeš na špatném hrobě, já bydlela v panelákové ulici, která je obytnou zónou kvůli omezení rychlosti a věř tomu, že nárok na parkování před barákem si tam nikdo nedělá a plánované rezidenční parkování tam nikdo nechce.
    (a zpět k tématu - zrovna u téhle ulice, kde jsou tři rovnoběžné stejné a jedna z nich je obytná zóna by mě zajímalo, jak by zdejší osazenstvo ráčilo řešit přednosti, kdyby ta obytná zóna nebyla odsazená o 10 m a nebyla to díky tomu křižovatka)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TAPINA: krásnej NIMBY doublethink. Dokud to zaváděj pražáci na druhý straně Vltavy, tak je to dopravní buzerace a skorofašismus, ale jak se to dotkne naší slepý ulice, tak tam nemaj nemístní co pohledávat. Vyrost sem v centru a v životě mě nenapadlo, že by se mohlo takhle nárokovat kus chodníku před barákem, dokud na mě nenaběh nějakej strejc v Uhříněvsi, že pokud okamžitě nevypadnu, tak nám vypustí gumy, čuměl sem na něj jak na ufo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OMNIHASH: Jo, protože on je přece jen rozdíl pár metrů slepé ulice s rodinnými domky a lokalita plná bytovek, obchodů a firem, že jo. V obytných zónách toho prvního typu obvykle ani parkovací místa nejsou, protože místní mají garáž a návštěvu kdyžtak pustí do vjezdu, jinak tam nikdo moc nemá co pohledávat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRISSIE: a když si chtěly stejnou zásadu vymoct i pražský čtvrtě v centru pomocí parkovacích karet, tak se spustil poplach, co trvá dodneška... just sayin'
    MVEK
    MVEK --- ---
    (jen takový povzdech)
    Jo, obytné zóny jsou v tomhle svinstvo (trochu jak ty parkovací zóny), sice chrání obyvatele, aby tam neparkovali turisté atd., kteří jedou do okolí, ale zase znepříjemňují život místním. Znám jednu v menší obci, kde naštěstí zatím nikdo pravidla neřeší, ale jinak je tam silnice široká tak, že se tam minou dvě auta bez problémů a ještě je tam místo na stání na jedné straně. Jenže před žádným domem není vyznačené místo ke stání, jediné, co tam zřejmě jinou barvou dlažby je vyznačené, je jakoby "chodník".
    Samozřejmě tam hlavně v době stavby nových rodinných domků stojí kdekdo na tom "chodníku", nebo jinde před pozemkem. Ale samozřejmě jeden známý nevolal policii na souseda naproti, když tam stál tak, že mu zhoršoval rejd po výjezdu ze zahrady. Prostě se s ním domluvil.
    Kéž by to takhle šlo všude...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HAMSTER: já teda v obytné zóně opravdu považuju za slušnost neparkovat nikomu před jeho vrátkama... a ideálně ani před jeho plotem, ale před vlastním nebo před domem toho, k němuž jedu na návštěvu...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HAMSTER: tak tahle hra má i multiplayer žejo...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TRISSIE: U nás máme experty, kteří ti klidně nechaj odtáhnout auto, protože v obytný zóně před jejich domem nemáš co stát a hlavně - oni pak nemůžou zaparkovat před svejma vrátkama (na ně zřejmě obytná zóna neplatí). To prostě nepochopíš....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADMIX: vono v těch obytnejch zónách s rodinnými domky většinou ale fakt rychle zjistíš, kdo je ta svině udavačská... ale teda bohužel mentalita těchhle lidí je taková, že se s nima fakt nedomluvíš, pokud to nebylo volání policie v zoufalství nad tím, že jim to auto blokuje příjezdovku/chodník.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    ADMIX: Já vim, ale jiná cesta není (tj. často prostě cesta není), on bude pičovat dál...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam