• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OMNIHASH: A to si představ, že jsou obytné zóny se závorou, kam se bez povolení místních vůbec nedostaneš. Nicméně u mě pláčeš na špatném hrobě, já bydlela v panelákové ulici, která je obytnou zónou kvůli omezení rychlosti a věř tomu, že nárok na parkování před barákem si tam nikdo nedělá a plánované rezidenční parkování tam nikdo nechce.
    (a zpět k tématu - zrovna u téhle ulice, kde jsou tři rovnoběžné stejné a jedna z nich je obytná zóna by mě zajímalo, jak by zdejší osazenstvo ráčilo řešit přednosti, kdyby ta obytná zóna nebyla odsazená o 10 m a nebyla to díky tomu křižovatka)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TAPINA: krásnej NIMBY doublethink. Dokud to zaváděj pražáci na druhý straně Vltavy, tak je to dopravní buzerace a skorofašismus, ale jak se to dotkne naší slepý ulice, tak tam nemaj nemístní co pohledávat. Vyrost sem v centru a v životě mě nenapadlo, že by se mohlo takhle nárokovat kus chodníku před barákem, dokud na mě nenaběh nějakej strejc v Uhříněvsi, že pokud okamžitě nevypadnu, tak nám vypustí gumy, čuměl sem na něj jak na ufo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OMNIHASH: Jo, protože on je přece jen rozdíl pár metrů slepé ulice s rodinnými domky a lokalita plná bytovek, obchodů a firem, že jo. V obytných zónách toho prvního typu obvykle ani parkovací místa nejsou, protože místní mají garáž a návštěvu kdyžtak pustí do vjezdu, jinak tam nikdo moc nemá co pohledávat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRISSIE: a když si chtěly stejnou zásadu vymoct i pražský čtvrtě v centru pomocí parkovacích karet, tak se spustil poplach, co trvá dodneška... just sayin'
    MVEK
    MVEK --- ---
    (jen takový povzdech)
    Jo, obytné zóny jsou v tomhle svinstvo (trochu jak ty parkovací zóny), sice chrání obyvatele, aby tam neparkovali turisté atd., kteří jedou do okolí, ale zase znepříjemňují život místním. Znám jednu v menší obci, kde naštěstí zatím nikdo pravidla neřeší, ale jinak je tam silnice široká tak, že se tam minou dvě auta bez problémů a ještě je tam místo na stání na jedné straně. Jenže před žádným domem není vyznačené místo ke stání, jediné, co tam zřejmě jinou barvou dlažby je vyznačené, je jakoby "chodník".
    Samozřejmě tam hlavně v době stavby nových rodinných domků stojí kdekdo na tom "chodníku", nebo jinde před pozemkem. Ale samozřejmě jeden známý nevolal policii na souseda naproti, když tam stál tak, že mu zhoršoval rejd po výjezdu ze zahrady. Prostě se s ním domluvil.
    Kéž by to takhle šlo všude...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HAMSTER: já teda v obytné zóně opravdu považuju za slušnost neparkovat nikomu před jeho vrátkama... a ideálně ani před jeho plotem, ale před vlastním nebo před domem toho, k němuž jedu na návštěvu...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HAMSTER: tak tahle hra má i multiplayer žejo...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TRISSIE: U nás máme experty, kteří ti klidně nechaj odtáhnout auto, protože v obytný zóně před jejich domem nemáš co stát a hlavně - oni pak nemůžou zaparkovat před svejma vrátkama (na ně zřejmě obytná zóna neplatí). To prostě nepochopíš....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADMIX: vono v těch obytnejch zónách s rodinnými domky většinou ale fakt rychle zjistíš, kdo je ta svině udavačská... ale teda bohužel mentalita těchhle lidí je taková, že se s nima fakt nedomluvíš, pokud to nebylo volání policie v zoufalství nad tím, že jim to auto blokuje příjezdovku/chodník.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    ADMIX: Já vim, ale jiná cesta není (tj. často prostě cesta není), on bude pičovat dál...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HAMSTER: Domluvit se sousedem, ty bydlis nekde uprostred lesu a s lidma se moc nevidas, co? :D Ja mel tohle na Opatove, chodili tam mestaci a rikali jak maji parkovat, aby se jim nestalo, ze pan z tamtoho okna jim bude volat, a kdyz neuvidi pokutu, kterou si pak prijde zkontrolovat, tak na ne zacne podavat stiznosti :))
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DRMENGELE: Spíš bych se snažil nějak domluvit s otravným sousedem a rozumně mu vysvětlit, že tam fakt nikomu nepřekážíš a ať ti dá svátek.

    P.S. Nějak mi z toho není jasné, zda je to teda fakt jednosměrná ulice. Pokud ano a platila by tvá teorie o křižovatce, tak ta křižovatka jednosměrku ruší, čili to jednosměrka není a ty tam stát nesmíš (leda by to bylo osazené značkama, o čemž u obytný zóny pochybuju). A pokud to není křižovatka, tak je tam zákaz stání a ty tam parkovat nesmíš.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HAMSTER: Nemusíš běhat s pásmem, jsou jen dvě možnosti - buď je značka hned na rohu a nebo je odsazená o 10 metrů. To odsazení se dělá právě proto, aby křižovatka byla křižovatkou, protože to ovlivňuje, jak tam budou fungovat přednosti. Odsazuje se všude tam, kde ta obytná zóna je normální plnohodnotná ulice, protože když jedeš po ulici a vidíš odbočku vpravo, která je taky ulice, tak se těžko budeš dívat za roh, jestli tam náhodou není značka obytné zóny, abys věděl, jestli máš přednost ty (pokud by tam byla) nebo ten co jede zprava (pokud by tam nebyla)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DRMENGELE: A majkjepán.... Vždyť je to přece blbost, je to obytná zóna a tím pádem žádná křižovatka, tak je to zjevně myšleno a tak by to mělo fungovat. 10m ulice? To jako vážně? Neblbněte lidi, přece nebudem běhat po ulicích s pásmem, abysme si řekli, kde je co 10m od křižovatky a kdo má teda přednost...

    Kdyby strážníci nechali odtahovat všechno, co nestojí 5m od hrany křižovatky, a všechno, co nezachovává předepsanou šířku volné komunikace, nebylo by odtažený auta ani kam dávat a všichni by se mohli posrat, že strážníci zbytečně buzerujou. Ale jakmile se to otočí, to je hned každej expert na právní kličky, trvá na přesném znění zákona a běhá po ulici s metrem.... Já strážníky nijak neprožívám, ale tyhle rádoby-chytráky taky nemusím. Obytná zóna tam je, cedule zákazu stání platí a přednost zprava nebude. A fakt tam nebudu pobíhat s pravítkem, abych si to ověřil.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    HAMSTER: Není to pět metrů, ale 10. A právě 10 m je minimální délka pro to, aby se těch 10m považovalo za klasickou silnici, tudíž se z toho stává klasická křižovatka.
    SPM
    SPM --- ---
    HAMSTER: a pak je otázka, jestli stejně neparkoval v křižovatce :-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Odbočka do obytné zóny je totéž co odbočka mimo pozemní komunikaci (třeba do garáže nebo na pole), čili to není křižovatka. Když tam maj uvedený ty metry, budou to chtít uhrát na to, že obytná zóna začíná jakoby až za odbočkou, tj. je tam 5m ulice a pak až obytná zóna, což je směšné....
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    SPM: tak turovat motor u naftaku je demence sama o sobe, ja se rozjedu bez plynu i do slusnyho kopecka
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    AXTHEB: Jasně, ale jde o to, jestli ta odbočka je rušící křižovatka, čili nic.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DRMENGELE: Parkuje v zákazu stání, který začíná vlevo tou značkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam