• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JFM: mno, a kdo určuje, co znamená „aby to ostatním nevadilo“? Zcela překvapivě většinová společnost a vymáhá si to pomocí platného právního řádu. A rozhodně netvrdím, že jsou všechny předpisy 100% rozumně či dobře napsané, nicméně tímto „ojebáváním” práva to rozhodně nikdo nenapraví (jistě není náhodou, že čím vyspělejší společnost, tím méně se tam snahy obcházet právo vyskytují). A pokud se podíváš na diskuzi zde, velká část (možná dokonce i většina) je právě o ojebávání práva — čímž nazývám snahy vyhnout se trestu za způsobený přesupek, kterého si je aktér dobře vědom.

    Samozřejmě taky občas asi předpisy poruším (nejčastěji co se povolené rychlosti týče), ale fakt by mě nenapadlo se snažit zbavit vlastní odpovědnosti, pokud bych byl přistižen.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JFM: Sorry, neuznam, ja jsem ovcan a vlada rekla, ze jste teroristi.
    JFM
    JFM --- ---
    ADMIX:
    BINARY_PARANOIC:
    Slušný řidič zaparkuje tak, aby to ostatním nevadilo.
    Poslušný řidič zaparkuje tak, aby mu policajt nedal pokutu.
    Uznejte, že je v tom rozdíl.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JFM:

    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JFM: Tim jsi v podstate potvrdil to, co BINARY napsal :DD
    JFM
    JFM --- ---
    BINARY_PARANOIC: Toto je klub slušných řidičů. Klub poslušných řidičů hledej jinde.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    No, zrovna tady kdyby chtěli, tak to tam vysbírají celkem slušně. Už jen podle toho jak tam stojí na tom street view ty auta, tak z 5 aut by mohli zkasírovat 4.
    Je to hnus, znám to ze svý zkušenosti, kdy je člověk zvyklej x let parkovat stejně jako ostatní i když je to "špatně" a nikdo to nikdy neřešil a pak buď přepne někomu z MP nebo to nahlásí nějakej dobrák a to se to pak kasíruje.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    THE_MIRACLE: Jasný, je to cesta nejmenšího odporu. Jen jsem nastínil možnosti, co s tím lze a nelze vše dělat. Tyhle obstrukce se vyplatí hlavně ve chvíli, kdy se to nashromáždí a jde ti třeba o velkou peněžní pokutu/body/papíry.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Spíš to vidím tak, že na lísteček se vyprdnem a až to přijde, tak se to zaplatí. Ten lísteček tam prostě být nemusel.

    Spíš mi šlo o to, jak se dokazuje ta šířka. I když tedy v tom konkrétním místě je to dost jasné...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Netušil jsem, že výraz „slušný řidič“ má podobné zabarvení, jako „slušný Čech“…
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    ZVIRATKO: Tak samozřejmě, že to může přijít do nějaké fáze, jako před pár lety, kdy se lhůta prodloužila z roku na dva. Ale v současné době je tohle na jistotu - nemohou přece zahájit správní delikt, pokud mají řidiče i s jeho přiznáním.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DRMENGELE: je rozdil mezi "proslo to" a mezi "vysrali se na to"
    v realu se na to vykaslou uz kdyz jim reknes ze jim ridice nereknes, ale to neznamena ze nekoho nenaseres nebo ze to nektery oddeleni nezacne delat jinak
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    ZVIRATKO: Jelikož jsem to sám 3x úspěšně aplikoval, tak nevidím důvod, proč by to neprošlo i u jiných. Imaginární kamrád dopis převzít přece nemusí, protože pokud se nepodaří dopis předat přímo adresátovi, je po 15ti dnech vhozen do schránky a považován za doručený.

    JAKUMIN: Viz odpověď zvířeti. Já osobně to udělal tak, že jsem na nemovitost, kterou pronájímám nalepil na schránku jméno "kamaráda" úřadu oznámil, že tam má doručovací adresu a úřad bez problémů zaslal.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DRMENGELE: a to mas jako pocit, ze imaginarni kamarad prevezme doporuceny dopis, a ze od imaginarniho kamarada jen tak prijmou nejaky priznani co prijde postou? rofl
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    DRMENGELE: jak se tomu imaginarnimu kamaradovi bude ze strany uradu dorucovat ?
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    ZVIRATKO: A já tu zas celou dobu mluvím o imaginárním kamarádovi, takže nerozumím tomu, co tu celou dobu píšeš. Je snad logický, že imaginární kamarád (rozuměj já, který si vymyslím nějakého "kamaráda" a za něj napíšu přiznání) se přizná, ne?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DRMENGELE: ano. Pokud se prizna.
    Pokud ne muze to jit do SPRDELE a do je DOPRDELE to o cem tady mluvim.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    ZVIRATKO:
    Tak znovu - jako provozovateli vozidla ti přijde výzva k zaplacení odpustku za špatné parkování, kde ti napíšou, že pokud zaplatíš, nebudou zjišťovat totožnost řidiče a celá věc ti končí. Pokud tuhle výzvu ignoruješ, přijde ti další výzva jako provozovateli vozidla, abys jim sdělil totožnost řidiče, který to tam zaparkoval. Ty jim napíšeš, že to byl tvůj holandský kamarád, který tady dočasně bydlí a půjčil si mu auto, napíšeš jim jeho nacionály a adresu, kde tady dočasně bydlí. Oni tedy pošlou dopis holandskému kamarádovi, na adresu, kterou si jim udal, že byl mnou označen jako řidič. Holandský kamarád na dopis odpoví, že vozidlo řídil a přestupku se doznává. V tu chvíli má úředník přiznání k přestupku, má i viníka, který se doznal - v tu chvíli již nelze zahájit správní delikt.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DRMENGELE: a kde ctes ze musi prokazovat prestupek?

    (2) Právnická nebo fyzická osoba za správní delikt odpovídá, pokud
    a) porušení pravidel bylo zjištěno prostřednictvím automatizovaného technického prostředku používaného bez obsluhy při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích nebo se jedná o neoprávněné zastavení nebo stání,
    b) porušení povinností řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích vykazuje znaky přestupku podle tohoto zákona a
    c) porušení pravidel nemá za následek dopravní nehodu.

    na zaklade tech "Znaku" si te muzou pozvat a ty jim muzes vysvetlit ze to prestupek nebyl (napriklad ze neznaji sami predpisy a pokutu ti chteji dat nepravem, nic noveho)
    prestupek potrebuje vinika, proto o prestupek jit nemuze nez to nekomu dokazou


    precti si oboji co jsem pastnul jeste jednou

    SPRDEL s tebou mohou zahajit pokud
    1) jednani vykazuje znaky prestupku
    2) nikomu ten prestupek nedokazali
    nic vic! ("nezbytne kroky" si pochopitelne okecaj)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam