• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PHAILO: Tak asi úplně nechápu výrok ale jeste nez na nej najedu, tak podle smeru, kam jedu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CAIDEL: A není náhodou jedno kterým kdo najel? Důležité je přece kde sjíždí.
    RALI
    RALI --- ---
    DAVETESS: zrovna vim o jednom, v Nymburce u bazenu, kterej nestal skoro nic, trochu barby a mozna nejakej ten hrbolek a situace se tam podstatne zlepsila. Ale je teda kruhacu jak nasrano a mnohdy na mistech kde jsou uplne k nicemu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VECTOR: Možná tak na malém kruháči, na kterém všechny vidíš. Ale jak mám na Kulaťáku v Dejvicích nebo Opatově/Chodově tušit, kterým nájezdem jsi najel a kam jsi přitom blikal. A jak přesně to pořešíš dvěma blinkry na kruháči, který má pět nebo šest výjezdů?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Si nekdy zalette do Irska ridit. Pak teprve budete nadavat na kruhace :)

    Mne spis fascinuje zahranicni zvyk na kruhaci blikat ne podle momentu, kdy sjizdim, ale jeste nez na nej najedu, tak podle smeru, kam jedu. Pripada mi to logictejsi i prehlednejsi
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    MVEK: Předposlední bod, o vrážení peněz do kruháčů, místo aby šly do přínosnějších projektů mě s...re asi nejvíc. Třeba v Dobříši jsou úplně, ale úplně všude totálně hrbolatý a rozbitý silnice. Zastupitelé ale na jejich opravu kašlou a radši postavili novej, úplně zbytečnej kruháč (...a to eště tak blbě, že se na něm nevytočí autobus).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VIRTUALVOID: Ok, jasně
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    OMNIHASH: Tak skrz to je aspoň trochu vidět. I když smysl celého díla mi uniká (já vím, utratit dotace).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: myslím, že pokud bys neměl problém podepsat se pod jakejkoliv článek Vkml, JXD, Konvičky a dalších lumenů, tak je to známka toho, že se tvoje mysl toulá nebezpečnejma místama a je na čase se jít někam uklidnit, projít do lesa, zarybařit nebo tak, jinak hrozí, že časem dopadneš jako oni.


    SAMOUT: nebo stonehenge
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PHAILO: odkazem to tomu kto to auto soferoval :)
    SITH
    SITH --- ---
    VIRTUALVOID: lol cpát se před kamion, to chce opravdu dávku sebevědomí nebo služební auto :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VIRTUALVOID: Takže jinými slovy jsi jeho prasárnu přebil ještě větší. Nechápu touhu některých (tebe) vychovávat ostatní řidiče, to je samo o sobě nebezpečné. Ty jsi ale ještě vzal nesmyslně auto před tebou, které za nic nemůže. A následně jsi vytvořil gigantickou mezeru před sebou, abys vyškolil kamion. Tím jsi přispěl k zácpě za sebou, protože to funguje jako lavina. *THUMBSUP*
    MVEK
    MVEK --- ---
    RALI: Asi mluvil o těch pidi jako já.Třeba tenhle na Tupolevově a Veselské: https://mapy.cz/...=14.5050022&y=50.1422881&z=18&pano=1&pid=34180406&yaw=1.219&fov=1.257&pitch=0.152

    Tam nic není, ale kdyby bylo, určitě to situaci ještě zhoršuje. Obecně by tak malý neměl být.
    A ke zbytku... Ty, já možná za jízdy netelefonujeme (ani s handsfree) a jsme třeba hbití, ale co ti další... Díky nim vznikne ta zácpa.
    RALI
    RALI --- ---
    mozna taky udelat kolem silnic minimalne 15 metru uplne mrtvou zonu, kde nesmi byt vubec nic a zakazat zatacky do kterych neni videt, a mozna auta z plechu jsou nebezpecna, a...., a ..... a lidi se maj venovat rizeni, sledovat provoz a ne cumet do mobilu, honit si pera pred rostenkama a podobne. Pak nemuze vadit socha uprostred kruhace.

    Teda abych zase nekrivdil, netusim uplne presne o jakych kruhacich mluvis, jak se tam da najet a jet rychle atd. ale obecne me teda auta odnaproti moc zily netrhaj, protoze ve chvili kdy bych jim mel davat prednost uz stejne musi byt v pulkruhu o kterem mam prehled, i kdyby uprostred byla berlinska zed.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LOPIK: Pokud nikoho nevezmou s sebou, tak je to přirozený výběr.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SAMOUT: Dobrá připomínka, to jsem si tolik kupodivu neuvědomil, ale ano, u těch krátkých je to oblíbený nešvar to co nejvíc vyvýšit.

    Takže radši trávu kytičky, nebo nízko zastřihávané keříky (půl metru).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SAMOUT: Pak tam ale zase většinou brzo staví pomníčky pro motorkáře
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak úplně největší demence u kruháčů je, pokud do jejich středu něco postavíš. Výtvor šíleného sochaře, nebo je obyčejné křoví. Bo vjíždět na kruháč, a vidět z něj sotva polovinu, to je proti všemu zdravýmu rozumu. Normálně bych dal do zákona, že střed kruháče musí být udělán tak, aby přes něj řidič viděl.
    MVEK
    MVEK --- ---
    A než se někdo do mě s těmi kruháči pustí:
    Ne, nejsem proti kruháčům
    Ne, nemám s nimi problém, ale vím, jak děsí začátečníka, tím jsem si prošel
    Vadí mi jejich budování,
    když mají malý průměr vzhledem k počtu odboček a provozu,
    když jsou hned za nimi přechody pro chodce (u těch se slušným pěším nebo automobilovým provozem)
    když se do nich vráží takhle neuváženě peníze na efekt, místo aby šly do přínosnějších projektů
    Protože váhaví jedinci, protože pomalá reakční doba (starých, telefonujících atd.), protože auta s malou akcelerací, protože ti, kteří jedou s blinkrem po kruháči a nesjíždějí, takže se na blinkr nelze spolehnout.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Já jsem u Klause mladšího pochopil, že většinu věcí myslí s nadsázkou, přehání, aby provokoval. Reálně se musí brát na dvě třetiny vážně nebo ještě méně. Kdo to neumí, vidí to jako fňukání a výzvu k anarchismu.

    Fenomén nedomyšlení nápadu, nebo zavedení lacinějších omezení, opakovaně, až to dosáhne dražšího řešení (ale napříč více volebními obdobími, a to je problém), je oblíbený.

    Ostatně mnohé kruháče jsou diskutabilní. Jestli někam prdnu pidikruháč, tak možná ušetřím na provozu semaforu, ale dopravě pomůžu minimálně, protože spousta řidičů se bude bát, nebo má pomalou reakční dobu atd., tak nenajedou kdy by mohli (nebo najedou a střetnou se s někým, kdo měl blinkr a nesjel).
    Kruháče jsou fajn, ale musí mít nějaký rozumný poloměr (a neříkám, že to hned musí být Litochlebské nám., ale prdnout takové ty pidi jako na Hviezdoslavově směrem k Litochlebskému tam, kde je větší provoz (tady to jde; tedy neznám to tam ve špičce...), to je ve špičce k ničemu.
    Příklad už moc malého jsou myslím ty v Letňanech/Čakovicích. Tedy jak ten u Globusu (ale nějaký efekt ještě mít asi bude), tak ten o kus na jih poblíž druhého obchoďáku/odbočky k Avii/odbočky na Kbelskou spojku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam