• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    PHAILO: Tak 90 tam už je... a zjevne to bylo prd platný :-) Ale zrovna v tomhle případě bych řekl, že to u nich byla primární příčina... Řítit se popelnicí typu New Beetle po okresce někde k 200km/h, to jinak dopadnout nemůže.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SITH: Doufám, že na základě toho zase sundají rychlost. Třeba na 30/50/90.
    SITH
    SITH --- ---
    Tohle video má všechno. Bílina na Mostecku, mladá nezkušená řidička, natáčení se facebook, volání za jízdy, nevěnování se řízení, vysoká rychlost atd.

    Nehoda z Mostu do Bíliny v přímém přenosu 06.07.2017
    http://www.youtube.com/watch?v=r6FLLgW0QiM
    SM3
    SM3 --- ---
    SPM: Některý lidi jsou dementi co se serou do věcí do kterých jim nic neni, ani je to nijak neobtěžuje/neomezuje. Občas parkuju náklaďák/tahač v Praze u baráku - klidná čtvrť kde projede tak 5 aut za den, kolem mě projedou hasiči, popeláři apod. naprosto bezproblému, nebráním žádnému výhledu do křižovatky ani nestojím nikomu před barákem, nezabírám místa ke stání apod. Za sklem na sebe nechávám číslo, že když přijedou fízlové, tak at mi zavolají, pravděpodobnost, že by se jim to povedlo odtáhnout je mizivá, případně bych to chtěl vidět :)
    Stejně mívám občas nalepený lísteček na dveřích, at to parkuju jinde, mluvil jsem v okolí se sousedy a nikomu to údajně nevadí...
    To, že tím stáním tady porušuji hned několik věci mi je jasný a čekam, že ti dementi jednou přijedou prudit, je to jejich práce otravovat lidi, ale že někomu stojí za to psát lístečky a dávat je na dveře mi přijde na palici, když se ho to absolutně netýká a neomezuje.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    kolikrát jsme to zažili, parkoviště u nákupáku a bába, která netuší, co je pravidlo pravé ruky. kdákala tedy fest...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SITH: tak urcite!
    MVEK
    MVEK --- ---
    MC_KALAPU: Tak to štěstí jsem naštěstí neměl, možná proto někteří právě v noci jeli tak pomalu, že cítili, že toho mají dost (takže z opatrnosti).
    SITH
    SITH --- ---
    ADMIX: vidím správně možnost vkládat mp4 do diskuzí? vidím správně? :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MC_KALAPU: Tak prave proto musej jezdit, ze jo, po svejch by nedosli...
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MVEK: Jen bych k tomu dodal jeden pomerne zasadni nesvar, ze v noci jezdi mlady lidi docela v hojnym poctu sundany tak, ze nemuzou ani chodit
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADMIX: to si tam takhle bezne borci maintainuji karu v levym pruhu? :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Cas na vymenu gumy!

    GORG
    GORG --- ---
    British motorists in Calais to be allowed to drive on left | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4659896/British-motorists-Calais-allowed-drive-left.html

    genialni
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SPM: Co si tak čtu vyhlášku, tak zákon na to jaksi nemyslí, nebo o falšování značek nemůžu nic najít. Myslí jenom na poškozování již stávajícího dopravního značení. Za lajny na silnici by mohl být max přečin poškození cizí věci...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PATISLAV: Žádnou právní platnost to nemá, spíš bych to bral jako varování - což je asi hlavní funkce těch tabulek. Ale to neznamená, že když někomu zablokuješ vjezd, tak že tě majitel nenechá po právu odtáhnout.
    SPM
    SPM --- ---
    PNXNTDD: jak vidíš, tak se ti nestane ani ten přestupek... z téhle zkušenosti bych řekl, že když si toho někdo všimne a bude fakt hrozně snaživě prudit po úřadech, tak ti tu značku sundají a zlikvidují, ale hledánim viníka se už nikdo namáhat nebude...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PATISLAV: paradoxne ve vjezdu a vyjezdu parkovat muzes i kdyz je tam jinak zakaz stani nebo zastaveni, jen nesmis znemoznit vyjezd
    ale radsi si precti zakon :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZVIRATKO:
    PNXNTDD:

    Jak je to vlastně s vjezdy a vrátky všech druhů a všemi těmi podomácku nalepenými zákazy zastavení? Kdy to člověk má povinnost respektovat a kdy už je to jenom na mé slušnosti to respektovat?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Kdyby někoho zajímalo, jak se řídí v Portugalsku - mám jen pár dní zkušenosti (asi 500 km) v okolí Lisabonu a ve městě s autem z půjčovny. Nicméně oproti tomu, co jsem mohl vidět (jen jako pasažér) v Itálii, se v Portugalsku řídí krásně. Nelpí tak na pravidlech (i když na případné pokuty od půjčovny teprve čekám), ale netroubí zběsile jako v Itálii. Vlastně jsem byl obdarován troubením jen v podobných případech jako u nás (možná ještě méně často), když jsem se očividně nemohl rozhodnout mezi pruhy apod. v zběsilém hledání cesty apod. Jednou tedy nepochopitelně pro čekání na nějakém dvoubarevném semaforu v uličkách města při červené.

    Někteří Portugalci jezdí rychle všude, někteří jezdí naopak třeba 80 po dálnici (jinak je tam 120) a nikdo netroubí.

    Jako hlídat se je třeba víc, ale mé nervování z prvního řízení v zahraničí s cizím autem, bylo v tomto smyslu přehnané.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: Vlastně na dodatkové tabulce by ani spz být nemusela... klidně název fiktivní firmy třeba...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SPM: Ad k tomu že "si někdo na veřejnou ulici kydne svojí značku prakticky nikoho nezajímá" už delší dobu přemýšlím, že si před domem ze srandy zřídím svoje soukromý ilegální parkovací místo. Jako že si nechám vyrobit tu klasickou modrou ofiko P značku s dodatkovou tabulkou pro moji spz, nalajnuju si tam ty bílý čáry a značku tam převlečenej za TS normálně na hovado navrtám a přišroubuju. Jako asi to neudělám, ale strašně by mě zajímalo, jakou by to mělo trvanlivost, jestli tohle někdo vůbec kontroluje. Tak nějak si myslím, že by to i prošlo... a zadarmo. Kdyby se na to došlo, tak by to byl maximálně přestupek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam