• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    MELDA: njn, holt zkušený panny na stromech nerostou...
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: což ale stejně kvůli tomu kontrolování papírů dělat budou... nevim, když si vezmu, jak často mě staví policajti na silnicích, tak bych osobně radši platil jednu pojistku místo dvou (zvlášť, když jsou cenově hodnocený podle naprosto nesmyslných parametrů) a nechal se jednou za 3 roky zastavit a ukázat papíry :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Znovu a dokola rikam... zadnej pocet hodin ji nepresvedci, ze nema delat facebookovou zabavu, ale rozhodne, kdyz se vymkne jeji auto ve vysoke rychlosti kontrole, tak bude lip vedet co udelat nez slapnout na brzdu, jako smyslu zbavena.
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: A o jake konkretni situaci ze se to bavime?? Ja jsem myslel, ze se bavime o tom, ze ziskana praxe mladych ridicu je naprosto smesna a totalne nedostacujici s ohledem na velikost a hustotu dnesniho provozu, kvalitu silnic, vykon a rychlost dnesnich aut.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: No hodně dlouho už to tak funguje. A to jestli to za těch 28 vyuč. hodin zvládne musí následně posoudit komisař. Vymejšlíš akorát další zbytečný buzerace

    A znova - KOLIK, KOLIK hodin vyučování a ježdění někde na parkovišti naučí 18-ti letou holku že nemá dělat podobný facebookový zábavy? 40? 50? 60 hodin bude dost aby jí to přešlo? kolik?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: Ano ale my se to bavíme o jistý konkrétní situaci, jak jsem psal, ne o tom že někdo nedá přednost nebo "vyřeší" smyk ruční brzdou.

    DANYSEK: A jak jsem psal výše - my řešíme jinou uplne konkretní situaci a i tak nesouhlasím, IMHO už je to dostačujíci - každopádně ve velkym městě, kde bych viděl problém je to, když si někdo udělá řidičák v horní dolní - zkoušky tak že projede lesní cestu tam a zptáky a pak má ofiko stejný oprávěnní vjet do pátečního odpoledního provozu v Praze jako já.
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Muzes mne rict, kolik je tedka presne stanovenejch povinne hodin (45minut = 1 vyucovaci hodina) jizd? mam nejak tuseni, ze to je 28 vyucovacich hodin a uz muzes na zaverecky. Mas pocit, ze se nekdo dokaze za jeden den - 21 hodin naucit ridit tak, ze by mohl na silnici??
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: budouci chovani to neovlivni nijak... ale faktem je, ze dnesni casova dotace na praxi (jezdeni v ruznych situacich) je minimalni, na krizove situace se "formalne" venuje jen JEDNA vyucovaci lekce. Teorii se stravi vic casu, praxi mene - a je duvod nekam s vydanim ridicaku spechat?
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Neovlivnuje to, jak se bude dotycnej chovat, ale na druhou stranu to dava dotycnemu vetsi sance, ze pri nejake krizove situaci se nevymele na rovnem useku silnice.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: no pointa je, ze te nemusi zastavovat zbytecne jen aby zkontrolovali papiry... zrovna tohle jsou veci, ktere by bylo fajn v maximalni mire omezovat, tzn. nektere "kontroly" resit automaticky. I kdyz chapu, ze to je jen takove zbozne prani :) To, ze nekdo nema papiry je sice problem, ale daleko vetsi je kdyz nema tu pojistku... a pak jede.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: ale tohle uz davno stanoveny je

    a stale dokola, JAK, JAK konkretne tohle ovlivnuje to, jak se bude dotycny chovat???
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Cenu at si urcit autoskoly jakou chtej, ale zakon by mohl povinne stanovit delku a pocet najezdenych hodin, delku a pocet teoretickych hodin a povinnost absolvovat skolu smyku na polygonu v Moste. A pak at si udela autoskola cenu jakoukoliv.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: No, tak si to pojištění nebudou platit, když nejezdí :-) Třeba pak pojišťovny přijdou s nějakýma pár denníma pojistkama pro ty případy, kdy bude chtít někam vyjet. Ostatně když si dneska dám auto na zahradu pod plachtu a nebudu s ním několik let jezdit, tak pojistku mu zrovna taky platit nebudu. Co se týče kontrol, tak policajti to podle mě stejně zjišťujou ve chvíli, kdy dělají kontrolu. Takže ano, čtou si sice značku, ale stejně ve chvíli, kdy tě zastaví a vemou řidičák. Ostatně to podle mě jinak ani nejde, pač bych skoro řekl, že u auta, které stojí na ulici to pojištění být zaplacené nemusí - problém je, až když s tím člověk jede. (Jo, samozřejmě může se stát, že to auto se odbrzdí a něco způsobí a bude problém).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Holky chtěly sledovanost a to je přesně to, co dostaly. Tahle společnost je fakt nemocná, když si myslí, že na všechno, co se stane, je potřeba měnit a vytvářet nová pravidla. Věci se prostě dějí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: a fakt mas pocit, ze ve (velkych) firmach se takhle premysli? :-) Pro ne to je v nakladech zanedbatelna castka.
    Nejsmutnejsi je, ze to co bys ty trestal delaji casto i ti, kteri by to meli trestat... uz kolikrat jsem videl policajta za jizdy s mobilem u ucha.
    SPM: jak rikam, vzbouri se ti ti, co ridicak maji a nejezdi vubec nicim. Navic je to hure kontrolovatelny - zjistit podle RZ, zda dotycny ma povinny ruceni jde v podstate i automatizovane - zatimco pojistky vazanou na osobu v podstate neni jina kontrola, nez auta zastavovat a ridice prolustrovat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADMIX: ano, proto píšu "...ale prakticky neproveditelné - rozhodně ne u nás." - ano vím že to jinde funguje.

    Stejně jako považuju za absolutní fantasmagorii aby u nás byli stejný zákony co se týče zbraní jako v USA - přesto že v USA to tak je.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: Tak diktovat kolik toho mají odjezdit klidně můžeš (co já vim tak už ted je to přes 20 hodin) - ale nemůžeš jim diktovat kolik za to mají autoškoly chtít. Ale to je zase opět to samý dokola, JAK jim to zabrání v tom tohle udělat? Nad tímhle můžeš polemizovat když někdo zabije 4 lidi protože nedal přednost zprava - tzn tlouct jim o 2 hodiny víc do palice že mají dát přednost zprava - aĺe to že někdo pojede jako magor v rámci sledovanosti svýho FB kanálu - to není nepozornost kterou eliminuješ "výcvikem".

    To je jak kdyby jsi chtěl eliminovat magory co vezmou pistoli a vystřílej hospodu tím, že na zbroják budeš muset nastřílet lepší "skore" a na strelnici strávit víc času, v čem to pomůže? Posadíš lidi na 4 hodiny do prázdný místnosti a budeš na ně dokolečka řvát "nesmíte vzít pistoli a postřlet všechny okolo sebe!!!" a to jako zázrakem někomu v něčem zabrání???
    MELDA
    MELDA --- ---
    Tak to jeste upresnim, v soucasnosti (clanek je z roku 2010) je mozne ridit drive nez od 18 v techto zemich: ve Španělsku, Estonsku, Lucembursku, Rakousku, Finsku, Francii, Velká Británii, Belgii, Lotyšsku a Švédsku).
    MELDA
    MELDA --- ---
    Sem tak nejak trochu zagooglil a ono se nad tim jiz nejakou dobu uvazuje....

    Řídit auto půjde v Česku od šestnácti let. Zpočátku pod dohledem | Domov | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...-zpocatku-pod-dohledem-pv6-/zpravy-domov.aspx?c=A100804_134055_ln_domov_ter

    a jak tak ctu, tak to funguje takto v Rakousku, Francii, Finsku a Svedsku a ve V.Britanii. Coz jsem ani netusil.

    https://nazory.aktualne.cz/...-s-doprovodem-v-evrope-bezne/r~i:article:674383/?redirected=1499845438
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ADAMIRA: Ty si to predstavit nedokazes, ale jsou zeme kde to funguje, takze nejak to asi pujde :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam