• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: Tak slušnější jsou rozhodně, ale jsou i opravdu mnohem tvrdší když na to příjde.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: Nemám nijak diametrálně rozdílné zkušenosti s německými a českými policajty. Jen ti němečtí jsou slušnější, wtz.

    FILIPSZ: Jde o zóny, takže je to jen vybraná oblast, není to pravidlo platící v celém Rakousku, ale lokální specifikum. Po posledním rozšíření IG-L už se Rakousku vyhýbám, protože je to nesmysl. Jet 200 km 80 - 100 po prázdné dálnici tak trochu smysl té dálnice popírá. Radši to beru přes Německo, i když jsou tím mé obvyklé trasy o něco delší.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    PHAILO: prdlajz, kdyz ti na 24 hodin seberou klice od auta, tk je jedno jakej mas plat, zejo..a tvuj pristup, totalni nesmysl, je takovej, jak bych to, ceskej.)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: dobře, klidně s osobákem - ale jestli si myslíš že jsou český policajti důslednější, "dražší" a tvrdší než německý, nemá asi cenu s tebou o tom polemizovat
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: S kamiónem fakt nejezdím a je to trochu jiný sport.

    FILIPSZ: Ano, IG-L jsou totální nesmysl a důvod vyhýbat se Rakousku. Není to ale celoplošné pravidlo platící na všech silnicích v Rakousku. Výši pokut je taky nutné poměřovat k příjmům, ale to je asi zbytečné.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Uz se to tady resilo mockrat, prevenci dela ne vyse pokuty, ale pravdepodobnost, ze te chyti. Dokud bude vetsina prestupku 60km/h na magistrale a 100km/h na rovny okresce, tak se to nezlepsi.
    Ja si uzivam skutecnost, ze na 70km/h silnici rano jedu do prace stejne jako vsichni okolo 95km/h a nemam starost, ze na me nekde kouka kamera (pac tu zadny nejsou) nebo radar (ty jsou jen na smysluplnejch mistech) nebo ze me odchytne policajt v civilu (ti jdou hlavne po reckless driving a extremnich prekrocenich rychlosti).
    Proste jinej pristup :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FILIPSZ: Ano a přesně touhle logikou jsou 2x víc vylízaní kreténi v polsku a rumunsku a 2x mín vylizany kreteni v nemecku.

    Uroven vylizanosti kretenu je nepřímo úměrná aktivitě policie.
    MELDA
    MELDA --- ---
    FILIPSZ: Ano...tomu se rika ona moralka o ktere jsem tu taky mluvil. Uznavani jistejch hodnot, zakonu a tak podobne. U nas je kazdej mistr sveta a na vsecko chcije, protoze si mysli, ze to je znamka nejakeho vyssiho spolecenskeho postaveni. Bohuzel asi maji nekde vzor...bohuzel patrne nespravnej.

    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    sory za ty preklepy
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    a vite nekdo neco o ty technologii co jedou na zapade? rakouso, nemecko, jinde nevim) povrch silnic (dalnic) je uplne jinej nez u nas, kvalitnejsi, odolnejsi, asfalt phledej..co to je a prroc to neni u nas? tusi nekdo?
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    MELDA: ne to neni autoskola, to je proste mentalita. proste to nejsou takovy vylizani kreteni jako prevazujou tady v cechach.
    MELDA
    MELDA --- ---
    FILIPSZ: jsi stastnej clovek..pro mne flastr ve vysi 25 tisic je celkem kurva hodne.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NE7RA: tak si to piš, to je tvůj názor, já si to nemyslim, díky za myšlenku
    MELDA
    MELDA --- ---
    FILIPSZ: No jo...tak oni taky umi radit se v zipu a vi jak funguje. vedi, ze levej pruh na dalnici slouzi pouze pro predjizdeni a ne pro stakou konstatni jizdu v pruhu a tak podobne. A predstav si to, odkud to tak asi vedi...prekvapive z autoskoly, kde je tohle vsecko nauci. Takze ono mozna opravdu je dobre zacit opravdu od piky, protoze policajti te uz nic ucit nebudou, to uz mas davno vedet. Oni tvou neznalost jen potrestaji, coz si myslim, ze neni uplne reseni.

    V horsim pripade se potresta ridic sam poradnym kresem.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    MELDA:sorry jako, ale max pokuta ve vysi jednoho platu, neni teda raketa.) (cca 2x prumernej, coz), proste nic, vysmech
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ADAMIRA: a ja tvrdim, ze vyssi pokuty zvysi korupci. tohle presen pisu
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    FILIPSZ: to by si kazdej hodne rozmyslel jezdit jak prase. zkusenost z rizeni v rakousku mam takovou, ze tam fakt vsichni jezdej v klidu, nelepi se, netroupi, nepodjizdi zpava apod. taky nutno rict, ze tam nebyla jedina uzavirka (loni, cesta z zell am see) a silnici jsou vsechny jak novy a hlavvne, technologicky uplne jinej povrch nez u nas, takovej nejakej beton ci co..proste jsme sto let za opicema, navic vsechno umime nejlip, bohuzel..
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: A proto potrebujeme vic policajtu, aby jich bylo vic na silnicich a ulicich a mohli tohle vse pokutovat. jasny... je lepsi jet s nefunkcnima brzdama po dlanici, nez na ni zastavit.

    Jezdis s nakladakem?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NE7RA: ano přesně to jsem napsal, až se tohle udělá tak zmizí korupce
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    PHAILO: co treba tohle?
    Za překročení rychlosti v Rakousku odebírají klíčky - iDNES.cz
    http://auto.idnes.cz/...sko-dalnice-rychlost-pokuta-d86-/automoto.aspx?c=A170104_123043_automoto_fdv
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ADAMIRA: korupce zmizi hnedle jak namontujem do fizlaut kamery a radary budou mit pamet! ze to jeste nikoho nenapadlo, tyvole!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam