• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MELDA: No, manzelcina teta to takle naprala o pulnoci do stojiciho neosvetlenyho auta v levym pruhu na wannabe dalnici mezi Vyskovem a Olomouci, a pochopitelne jeji vina. Mozna teda hralo roli to, ze to neosvetleny auto byli policajti. Nastesti nejela rychle, a stacila dost zpomalit, takze to nemelo fatalni nasledky, pouze totalka auta.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MELDA: chapu ze to myslis dobre, ale nedava to zadny smysl .) neschopnost nezahrnuje zamer ,)

    Ja myslim ze s necekanou prekazkou za huste mlhy musi ridic pocitat. Je to jednak pravdepodobnejsi nez za dobre viditelnosti, jednak mas mene casu reagovat. A predevsim, je daleko snazsi upravit vlastni chovani, nez zmenit vsechny okolo sebe ;)
    MELDA
    MELDA --- ---
    Dobra...optam se tedy jinak....jedes v noci..jedes po okresce....jedes za krasne jasne noci, neprsi, je sucho, zadna mlha, jedes tak 60-70, zadnej sprint... svitis si jen potkavackama..za zatackou to napalis do neosvetleneho auta, protoze nez se zakrouti svetla na jeho odrazky, tak uz je pozde. - tvoje chyba??

    Proberte se !!

    jak tak ctu tady to auditko "slusnejch ridicu" tak uz se vlastne vubec nedivim, ze se na silnici deje to co se deje, kdyz si i mnozi z vas tady mysli, ze jezdej dobre, spravne slusne a pritom jsou to ty stejny hovada jako ostatni. Fakt ze sem vubec lezu.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DIVA: Kdyz v mlze takovej clovek nevi, ze jeho rezim denni sviceni mu nikdy v mlze nerozsviti zadni obrysova natoz mlhova svetla, tak ano...je to schvalne..protoze takovej clovek nema za volantem vubec nic delat.


    DIVA:
    RALI: Bud si vic jak 100% jistej, ze pokud za snizene, zhorsene viditelnosti nebudes mit radne osvetlene vozidlo, tak je vina tvoje. Zakon, je zakon. Navic v dnesni dobe jezdi vsichni uz s kamerama. nastesti.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ja se nejvic na dalnici v mlze bojim toho, ze auto bude na silnici bokem a to ani ta posrana mlhovka nic nevyresi.

    A presne jak tu pisou, co neubrzdis, neukecas...
    RALI
    RALI --- ---
    MELDA: ale kdeze, maximalne spoluvina. co neubrzdis to neukecas, teda pokud ti to tam nekdo nesoupne zcela necekane z vedlejsi atp.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MELDA: fakt? Uprimne si myslis ze se zneviditelnujou ostatnim ridicum na truc? .)

    Mmch pokud v mlze svitim, tak jiste ne kvuliva vyhlasky, zbytecna snaha.

    MELDA: zpravidla byva nakonec vinen ten, kdo neubrzdil, jakkoli nebrzdic tvrdi na svou obhajobu neco, co by mu pomohlo, kdyby to mohl prokazat
    MELDA
    MELDA --- ---
    Takze si uvedomte, ze kdyz to do vas nekdo v takovem okamziku napere a je jedno jak rychle pojede, tak to bude vase chyba, protoze vase vozidlo bez osvetleni nemelo na silnici vubec co delat. Vsecko zaplatite. Takze jen tak dal :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    DIVA: Pokud ti prijde normalni, ze pri takove viditelnosti je ok jet po silnici (je uplne jednou jakou rychlosti) neosvetlenym vozidlem, tak se dal vubec nemame o cem bavit. A ano...clovek prizpusobi jizdu okolnim podminkam, ale rozhodne kuli nekomu, kdo zamerne neni na silnici videt, tak nepojedu na dalnici dvacet.

    V zákoně číslo 361/2000Sb. je v §32 napsáno:

    Zákon 361/2000Sb.

    §32 (4) Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Kolegyně se mě před časem ptala, co znamená to modré světýlko na přístrojový desce. Když jsem jí to vysvětlil, tak dodala, že už chápe, proč na ni při návratu ze služebky řidiči blikali.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Kdyz pri viditelnosti 15m jedu 70kmh, nemuzu se zlobit na ostatni ridice ze musim ostreji brzdit .)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MELDA: Sorry, to, o čem jsem psal já, je situace, kdy svítí klasicky světly, ne denním svícením. To bych s tebou souhlasil. Ale pokud mu svítí zadní, většinou už je zadní mlhovka nadbytečná.
    RALI
    RALI --- ---
    MELDA: no jo, to musis prizpusobit rychlost jizdy podminkam atd atd.... :D
    MELDA
    MELDA --- ---
    PHAILO: Nevim kudy jezdis a kde, ale ja jedu 20km okresky 30km dalnice a mohu ti rict, ze tech 70% ridicu co jezdi na denni sviceni je banda curaku, kteri hazarduji s zivotama ostatnich. Ono opravdu auto, ktere vidis na posledni chvilku...to je treba 15 metru pred sebou, az kdyz se vyloupne z mlhy, je dost kurevska prekazka, zvlaste mezi vesnicema, kde jedes treba sedumdesat. O dalnici ani nemluvim. Opravdu ty auta v mlze videt nejsou.

    A jako ze by mne nejak strasne vadilo, ze clovek predemnou pali zadnima mlhovkama, kdyz jen trochu mrholi nebo sviti prednima, tak to mne vazne nevadi. Predni mlhovky mne nikterak neoslnuji, jen si o cloveku myslim, ze to je vul, zadni mlhovky, kdyz mne vadi, tak se nelepim autu na prdel a poodjedu si.

    Porad je 1000x lepsi, kdyz sviti nekdo mlhovkama klidne furt, nez kdyz nesviti vubec - ano obrysovkama, kdyz je kurva mlha.

    A nehodlam o tom vic diskutovat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Jste rozmazleni .) v krajich bez zakonneho nonstop sviceni kolikrat nevzpomenou rozsvitit cokoli, v mlze, ve tme, dokud neco vidi diky poulicnim lampam je to cajk, kdyz ani to tak jezdi snad po pameti .) jsou mezi nami a budou, az dokud v autech nezakazou ridice vubec ,)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MELDA: Hele upřímně řečeno, mívám spíš opačný problém. Buď je jen náznak mlhy, který nijak dramaticky nesnižuje viditelnost a všichni do mě smaží mlhovky, anebo je sice mlha na mlhovky, ale v jedoucí koloně, kde to fakt smysl nemá, všichni opět smaží mlhovky.
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADMIX: Furt lepsi nez v mlze jet bez zadnich svetel.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    MELDA: Ja jezdim s mlhovkama pro jistotu porad!
    MELDA
    MELDA --- ---
    Hodim to jeste sem, i kdyz tady nepochybuji, ze vsichni mate mozek v hlave.

    Vážení a drazí řidiči všech motorových vozidel. Věřím, že máte všichni do jednoho rádi svůj život. Já svůj ano a proto vás všechny žádám, aby jste v mlze, která je hustší než nad Rákosníčkovým rybníkem, nespoléhali jen na tzv. denní svícení a zapnuli si MLHOVÁ SVĚTLA. Možná díky pokročilým technologiím vašeho auta už ani nevíte, že je máte. Buďte si jisti, že v mlze váš silniční miláček opravdu bez zadních mlhových světel vidět není a hrozí tak, že se vám do zádě zakousne pěkně rozjetý náklaďák. Tak používejte aspoň jednou mozek, nebuďte bezohlední a omezení a tím knoflíkem na té palubovce otočte vždy, když bude mlha. Díky.

    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Zpomalovací (buzerační) semafory zásadně projíždím na červenou a s klaksonem. Nejlepší je to ve 3 ráno. On to někdo dělá jinak? 8-O
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam